Το πολύ φώς έφερε τη φτώχεια… και η φτώχεια το πλιάτσικο…

Γράφει ο Αδαμάντινος

Για να μπορέσει να επιβληθεί μια κατάσταση στην οποία ένα μεγάλο μέρος πολιτών δεν θα συμφωνούσε, για να υπάρχει αναστολή κάθε ειδους αντίστασης χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον.

Μια απότομη αλλαγή στο περιβάλλον θα απαιτούσε μια εφαρμογή της θεωρίας του σοκ. Αυτό ομως δεν μπορεί να γίνει γιατι οι αγορές χρειάζονται την ασφάλεια για να….
αποκομήσουν τα κέρδη τους. Εκτός αυτού θα υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες και αυτό δεν είναι επιθυμητό.

Ετσι, μια ηπιότερη αλλαγή ειναι αναγκαία. Αυτό γίνεται με την επιβολή της φτώχειας μέσω της έμνευσης του μνημονίου. Με την δημιουργία καταστάσεων φόβου και ανασφάλειας π.χ. μεταναστευτικό, τουρκια, αλλαγη εργατικών προνομίων κλπ.

Ενας τρελλός θα θεωρουσε «πατριωτη» τον Ανήξερο αν έκανε ανάπτυξη, αν έφερνε σε ισορροπία τη γνωση της τεχνολογίας με την οικονομια της αγοράς. Λίγοι αντιλαμβανονται στο κοσμο αυτη την αποψη και την ισχύ της. Το θεμα είναι ότι δεν είναι μόνο μια άποψη αλλα η λύση που δημιουργει προυποθέσεις επίλυσης προβλημάτων. Στο τέλος αυτό θα γίνει.

Λυπαμαι για τα ανθρώπινα θύματα και το πάθος των αγορών, μια ενέργεια που χάνεται σε συμφωνία με το 3ο θερμοδυναμικό αξίωμα.

Οι αγορές υποθήκευσαν την Ελλάδα πρίν γίνει η αναδιάρθρωση του χρέους.

Οι Ελληνες πολίτες επιβάλλεται να αντιδράσουν άμεσα πριν η φτώχεια, η ανέχεια και η ανασφάλεια τους αφαιρέσει κάθε δύναμη αντίδρασης και ελπίδας. Πρέπει να αντιδράσουν άμεσα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Καλα ειπε ο Σημιτης,αν παρεις τριαντα καμια δεκαρια να στουκαρουν οι πιλοτοι τελειωσαν κιολας.. Τι θα φαμε αυριο

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Symfono me ton arthrografo,oi ellines prepei na antidrasoume. Oi Islandoi antedrasan ke gia afto den akoute tipota gia aftous.Oi perissoteroi ellines akoune tin leksi agores ke den gnorizoun oti apla milame gia trapezes ke xrimatopistotikous oikous, ta papagalakia tous. Ta perissotera krati exoun mpei se afto to paramythi.Mexri tora monon oitrapezes epofelounte tin katastasi. Se afto prepei na antidrasei o kosmos.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *