Πώς αντιμετωπίζονται τα μάγια;


Η παραπληροφόρηση (εκούσια και ακούσια) γύρω από το θέμα της μαγείας και γενικότερα των διαφόρων σατανιστικών διαδικασιών (μαντεία, αστρολογία, πνευματισμός κτλ.) – που έχουν λάβει επικίνδυνες διαστάσεις για την ψυχική υγεία των ανθρώπων – μας ανάγκασαν να δημοσιεύσουμε μία απάντηση του
Καθηγουμένου μας προς μία πληγωμένη απ’ αυτά ψυχή. Το κείμενο είναι σύντομο και λιτό, όμως το σημαντικό είναι ότι προέρχεται από υπεύθυνο πρόσωπο και εκφράζει την πραγματική θέση της Εκκλησίας μας.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ. Μην ζητάτε συμβουλές από τον οποιονδήποτε ανίδεο (όπως παρατηρήσαμε να γίνεται αυτό σε διάφορες συζητήσεις, μέσω διαδικτύου). Όταν πάσχει το σώμα μας προστρέχουμε στους καλύτερους ιατρούς, όταν πάσχει η ψυχή μας – που είναι αθάνατη – γιατί αδιαφορούμε; Ας προστρέξουμε στον μόνον ιατρό των ψυχών και του σώματος, Κύριο Ιησού Χριστό.

                                                                              ****
Αγαπητή ….
Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!
Μη γνωρίζοντας την ακριβή κατάσταση που επικρατεί στην οικογένειά σας δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε συγκεκριμένα, όμως θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε κάπως γενικότερα από την διδασκαλία της Εκκλησίας μας αλλά και από την πείρα που μας παρέχουν τα πολλά παρόμοια παραδείγματα. Διότι, δυστυχώς, η μαγεία στις μέρες μας έχει λάβει φρικιαστικές διαστάσεις.
Η μαγεία είναι κάτι το υπαρκτό. Είναι σατανική ενέργεια που ενεργοποιείται για δύο λόγους:

α. διότι κάποιος που αποδέχεται το σατανά- άσχετα αν υποστηρίζει κάτι άλλο (π.χ. κάποιοι λένε ότι κάνουν μάγια για καλό ή ότι επικαλούνται άλλο είδος πνευμάτων;!)- επικαλέστηκε την ενέργειά του,
β. διότι αυτός που «πιάστηκε» στα μαγικά δίχτυα δεν είχε ορθή σχέση με τον Θεό (δηλ. με την Εκκλησία Του). Όσον αφορά στην πρώτη περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά αυτό που είναι το ζητούμενο είναι να ασχοληθούμε με την δεύτερη, δηλαδή με τον εαυτό μας.

Η μόνη αντιμετώπιση και λύση του προβλήματός σας είναι η σωστή σχέση και ένωση με τον Θεό. Όλοι είμαστε πνευματικά ασθενείς και πρέπει να επιζητήσουμε την θεραπεία μας. Το μόνον θεραπευτήριο είναι η Εκκλησία (εννοείται Ορθοδοξία) και το πρώτο βήμα προς τον σκοπό αυτό είναι η εύρεση ενός εμπείρου και καλού ιατρού, δηλαδή ενός πνευματικού πατέρα ο οποίος θα μας καθοδηγεί στην πνευματική μας πορεία. Οπωσδήποτε πρέπει να βρείτε έναν έγκριτο κληρικό και να εναποθέσετε λεπτομερώς το πρόβλημά σας και κατόπιν να ακολουθήσετε επακριβώς τις οδηγίες του.

Συχνή εξομολόγηση και επικοινωνία με τον πνευματικό, Θ. Κοινωνία (όποτε δίνει άδεια ο πνευματικός), τήρηση των διατεταγμένων νηστειών, συχνότατη προσωπική προσευχή, τακτικότατος Εκκλησιασμός, μελέτη του λόγου του Θεού και γενικότερη σχέση με την ζωή της Εκκλησίας, είναι μερικές πρακτικές συμβουλές για κάθε Χριστιανό που έχει λάβει στα σοβαρά την σωτηρία του, τον μόνο σκοπό της ζωής μας. Φυσικά εκτός από τα παραπάνω πρακτικά είναι απαραίτητο το δόσιμο της καρδιάς μας προς τον Θεό να είναι ολοκληρωτικό και ειλικρινές. Να παραδώσουμε όλη την ζωή μας και τα προβλήματά μας στα χέρια Του με πίστη και αγάπη μοναδική.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να μην φαίνονται ως έχοντα άμεση σχέση με το πρόβλημά σας όμως αυτός είναι ο δρόμος προς την λύτρωση από κάθε κακό! Εάν εσείς και τα παιδιά σας τον ακολουθήσετε με ειλικρίνεια και χωρίς να περιμένετε κάποια ανταπόδοση, είμαστε βέβαιοι πως θα δείτε θαύματα!

Μην καθυστερείτε και μην αμελείτε το θέμα της σωτηρίας σας. Το πρόβλημά σας μπορεί να το λύσει ο Κύριος. Εμπιστευθείτε Τον, ακολουθείστε Τον. Ο δρόμος Του μπορεί να φαίνεται δύσκολος αλλά δεν υπάρχει τίποτα γλυκύτερο από αυτήν την πορεία. Προσοχή! Μην Τον αφήσετε ποτέ. Τα προβλήματα στον βίο μας υφίστανται πάντοτε αλλά κοντά στον Κύριο αντιμετωπίζονται εύκολα.

Ο Θεός μαζί σας. Καλή δύναμη στον αγώνα σας.
Μετ’ ευχών
Αρχιμ. Κύριλλος

Panais

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

54 Comments

  1. panais

    Ότι είμαι χώμα σε ευχαριστώ πολυ που μου το υπενθυμίζεις φίλε και ότι στο χώμα θα καταλήξω,πάντα ματαιότης τα ανθρώπηνα,μπράβο σου η μνήμη θανάτου είναι ευλογία να την καλιεργούμε,σε ευχαριστώ!Όμως βρε ανώνυμε καϋμένε άνθρωπε,την μιά λές κάτι ευλογημένο και την άλλη δεν παραδέχεσε ότι υπήρξε ο Μέγας και Άγιος Βασίλειος…Santa Claus μάλον ήθελες να πείς(η ημιμάθεια είναι χειρώτερη απο την αμάθεια)έχουμε επιστολές χειρόγραφες του Άγιου Μέγα Βασιλείου έχουμε ιστορικές πηγες για την ιστορικότητα του προσώπου του!Μας άφησε ένα τεράστιο συγραφικό έργο με χιλιάδες σελλίδες να το απαρτίζουν!Ο Μέγας Βασίλειος άρα υπάρχει και ο Santa Claous είναι το μέγα τερατούργημα της γνωστής εταιρίας κοκκινόασπρης δηλητηριώδους αναψυκτικού,το οποίο κάνει καλό καθαρισμό της τουαλέτας μου απο την πάτρα!!!Απλά είσαι λιγάκι μπερδεμένος όπως όλοι μας,παραμυθάκια ευτυχώς δεν μου διάβαζε κανένας…δεν μου χαλάς έτσι κανένα παραμύθι πρόσεχε να μην σου χαλάσει ο Άλλος το δικό σου παραμήθι που ζείς στην καθημερινότητα,εγώ το έπαθα…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    παναη συγνωμη που σου χαλαω το παραμυθι αλλα
    χους εις χουν και εις χουν απολευσει
    Επισης δεν υπαρχει ουτε Αγιος Βασιλης..

    Reply
  3. panais

    12.48,πάω στοίχειμα ούτε τσάΙ ούτε και καφέ δεν έμαθες να βράζεις!Ατε με της ηγιές σου,ελπίζω να μην δηλητηριαστής άνθρωπε μου!

    Reply
  4. panais

    7.11,κλασικές καταφαντασίες ερμηνίες του διεφθαρμένου μυαλού σου!Κλασικός Πρωτεστάντης που παίζει τον Χριστιανό ή και τον άθεο και πιάνει στο στόμα του για πλάκα το ευαγγέλιο,δεν θέλεις να ξέρεις τί θα πάθουν αυτοί που διαστρέφουν το Ευαγγέλιο…ήδη το έπαθες αλλά έπεται συναίχεια και μετα θάνατον,ξεπέρασες τα όρια…

    Reply
  5. panais

    11.06,μην ξεχνάς ότι όταν γίνεις δικός του και του παραχωρήσεις και την ψυχή και την καρδιά σου και του δώσεις δικαιώματα,δύσκολο να του ξεφύγεις…και η κόλαση θα είναι αιώνια…(το ξέρουμε,απο έγκυρες πηγες,υπάρχουν τόμοι αγίων πατέρων που μιλάνε για το θέμα,μιά έρευνα αληθινή θα σας το αποδήξει!).

    Reply
  6. panais

    8.16,πρόσεχε στην παγίδα φίλε/η που μπήκες!Τα μάγια αντιμετωπίζονται με την βοήθεια των Μυστηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μόνο!Προσοχή στην παγίδα του διαβόλου να σας κάνη να πιστέψετε ότι δεν υπάρχει!Υπάρχει και διάβολος και μάγοι και μάγγισες και μάγια!Αλοίμονον να είμαστε άλογα και άβουλα ζώα!Μάλλον δεν ξέρετε περιπτώσεις που είδαν με χίλια ζόρια να γλυτώσουν!Ένα να ξέρετε,στην Αφρική,όπυ υπάρχουν ένα σορό ιεραποστολές διαφόρων αιρέσεων,Αγγλικανοί,Πρωτεστάντες,Παπικοί(καθολικοί),στέλουν τους Αφρικάνους που υπάρχει πρόβλημα μεγάλο με την μαγεία εκεί κάτω,όλοι οι πιό πάνω τους στέλουν στου Ορθόδοξους Ιεραποστόλους να λύσουν τα μάγια…αν έχετε νούν καταλάβετε!8.16,πρόσεχε και υπάρχουν και καλουπάρχουν,και συνήθως την παθαίνουν αυτοί που λέγουν το τροπάριο σου!Ο μοναδικός τρόπος είναι Ένας,να αγαπήσουμε την μάνα μας Εκκλησία και να αποκτήσουμε σχέση με τα Άγια Μυστήρια της…αλλιώς….έχει ο Θεός!

    Reply
  7. panais

    7.56,δυνατά μυαλά γνωρίζω που τους κάναν πραγματικά μάγια και ακόμα εδώ και δεκαετίες ταλαιπωρούνται!Άσε τα σάπια με τα δυνατά μυαλά!Δηλαδή όσο πιό έξυπνος είσαι τόσο γλυτώνεις τα μάγια;Πρόσεχε και το έξυπνο πουλί ξέρεις τί παθαίνει!Το θέμα είναι ένα ή έχεις σχέση με τον Χριστό και δεν σε πιάνει τίποτα ή είσαι όπου σε παίρνει ο άνεμος(ο διάβολος στην προκειμένη πείπτωση)και σε κάνει του αλατιού μέχρι να πείς Ελέησόν με ή Ήμαρτον!

    Reply
  8. panais

    7.34,εγώ το πλήρωσα το φιλί και την αγκαλιά με στεφάνι,χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα,ωραίος ποιητής γράφε μας τέτοια να ηρεμούμεν νακουρί σιόρ!Καλά τα λές πάντως!

    Reply
  9. μαγος του ροζ

    Εγω τωρα βραζω νυχια σαλαμανδρας και ορχεις γυμνοσαλιαγκα σε ενα μπρικι..
    Υπεροχο αφεψημα.προτεινω σε ολους να το δοκιμασετε

    Reply
  10. panais

    5.37,συμφωνώ εν μέρη φίλε αλλά σε ευχαριστώ!Δεν έχει σημασία να είσαι ενάρετος και αφωσιωμένος κάπου γενικά και αόριστα φίλε μου καλέ!Παράδειγμα,οι αιρετικοί Ιαχωβάδες, παπικοί,πρωτεστάντες,"παλαιοημερολογήτες",νερόβραστοι "ορθόθοξοι χριστιανοί",έχει ενάρετους ανθρώπους,"καλούς" "γλυκούληδες",αφοσιωμένους στον "θεό"τους κ.τ.λ.Η βασική προϋπόθεση φίλε για να μην μας πιάνει η δαιμονική ενέργεια των μάγων(λευκής+μαύρης+ρόζ)είναι η σχέση μας με τα Άγια Μυστήρια της Ορθοδοξίας!Με το φτιάρι να μας τα ρίχνουν λέει ο άγιος γέροντας Παϊσιος εάν εξομολογούμαστε και κοινωνάμε τακτικά με την καθοδήγηση κάποιου φωτισμένου πνευματικού τίποτα μα τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε έχουμε Ασπίδα!

    Reply
  11. panais

    5.35,υπάρχει ένα καλό βιβλιαράκι για τα θαύματα,εκδόσεις Ορθόδοξος κυψέλη!Γίνονται Θαύματα άραγε και στις άλλες θρησκείες;Από ότι ακούω γίνονται αλλά δεν γνωρίζουμε απόλυτα απο πιές δυνάμεις…το μόνο απόλυτο που γνωρίζουμε και μας είναι αρκετό είναι ότι ο Διάβολος έχει την ικανότητα να κάνει θαύματα και να μετασχηματίζεται σε άγγελον φωτός δια να πλανέσει και τους εκλεκτούς!Εκτός Ορθοδοξίας τα θαύματα είναι πονηρών πνευμάτων…όμως αυτό δεν αποκλύει Τον Τριαδικό μας Θεό να κάνει Θαύμα και στους άπιστους αλλά και πάλι πρέπει να υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις!Παράδειγμα,για να γίνει έναν θαύμα πρέπει να έχεις πίστη…

    Reply
  12. panais

    3.38,Εμένα μου αρέσει να πίνω ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ και να ΤΡΩΓΩ ΤΗΝ ΣΆΡΚΑ ΤΟΥ Θεανθρώπου μου Χριστού!Με τις υγιές σου,βήμα βήμα όταν φτάσεις στο αίμα του χοίρου τηλεφώνα μου να σε βγάλω βίντεο να το στείλω στους Εβραίους!!!

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Τα μάγια είναι πολύ καλά, ιδιαίτερα οι θυσίες στο Σατανά.
    Προτείνω όλοι να τα δοκιμάσετε σε συνδυασμό με ένα καλά οργανωμένο όργιο.

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΔΥΝΑΜΟ.ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ.;;ΑΠΛΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΤΕΛΟΣ

    Reply
  15. Ανώνυμος

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΥΑΛΟΥ.ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΣ''ΠΟΛΥ ΧΛΩΜΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ'' ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ.ΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ,ΑΝ ΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ''ΡΕ ΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΓΙΑ;''ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.ΜΗ ΣΟΥ ΜΠΕΙ Η ΙΔΕΑ.ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΠΑΠΑΔΕΣ,ΜΕΝΤΙΟΥΜ,ΜΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΣΕ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ,Η ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ Η ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΞΟΡΚΙΣΤΗ. ΑΥΤΑ.ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ Η ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΟΥΣ

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Ένα μεσημέρι στης Ακρόπολης τα μέρη
    άπονοι ληστές
    κάναν τις πέτρες τις ζεστές λημέρι
    στο Μοναστηράκι Βαβαροί χωροφυλάκοι
    μεσ' στην αντηλιά
    χορεύουν μπρός στο Βασιλιά συρτάκι

    Στη Κρήτη και στη Μάνη
    θα στείλουνε φιρμάνι
    σε πολιτείες και χωριά
    θα στείλουνε φιρμάνι
    να 'ρθουν οι πολισμάνοι
    να κυνηγήσουν τα θεριά

    Κάτω στο λιμάνι τραγουδάν' οι πολισμάνοι
    ήρθαν τα παιδιά
    μα 'χουν ακόμα τη καρδιά στη Μάνη
    ήρθανε την Τρίτη τα παιδιά του Ψηλορείτη
    πίνουν τσικουδιά
    μα 'χουν ακόμα τη καρδιά στη Κρήτη

    Στη Κρήτη και στη Μάνη
    εστείλαμε φιρμάνι
    σε πολιτείες και χωριά
    εστείλαμε φιρμάνι
    κι ήρθαν οι πολισμάνοι
    και διώξαν όλα τα θεριά ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΗ

    Reply
  17. Ανώνυμος

    ΠΑΝΑΗ ΠΑΝΑΗ

    ΠΑΝΑΗ ΠΑΝΑΗ ΠΑΠΑ ντερτιλή
    μια και ήρθες απ' τα ξένα
    για μολόγα μου και μένα
    πόσο πάει το φιλί
    πόσο πάει το φιλί στη Δύση στην Ανατολή

    Στην ΚΥΠΡΟ είναι φθηνό
    και το παίρνεις μάνι μάνι
    μα στην Κρήτη και στη Μάνη
    το πληρώνεις με στεφάνι
    Στην ΚΥΠΡΟ είναι φθηνό
    και το παίρνεις μάνι μάνι
    μα στην Κρήτη και στη Μάνη
    το πληρώνεις με στεφάνι

    ΠΑΝΑΗ Π[ΑΝΑΗ ΠΑΠΑ ντερτιλή
    πιες ακόμα καμιά στάλα
    και μολόγα μας και τ' άλλα
    πόσο πάει η αγκαλιά
    πόσο πάει η αγκαλιά στη θάλασσα και στη στεριά

    Στην ΚΥΠΡΟ είναι φθηνή
    και την παίρνεις μάνι μάνι
    μα στην Κρήτη και στη Μάνη
    την πληρώνεις με στεφάνι
    Στην ΚΥΠΡΟ είναι φθηνή
    και την παίρνεις μάνι μάνι
    μα στην Κρήτη και στη Μάνη
    την πληρώνεις με στεφάνι

    ΠΑΝΑΗ ΠΑΝΑΗ ΠΑΠΑ ντερτιλή
    μια και ήρθες απ' τα ξένα
    για μολόγα μου και μένα
    πόσο πάει το φιλί
    πόσο πάει το φιλί στη Δύση στην Ανατολή

    Reply
  18. Ανώνυμος

    ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΛΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΔΝΤ Κ Η ΤΡΩΙΚΑ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    Reply
  19. Ανώνυμος

    εξαιρετικο το κειμενο του 7.11
    Με επεισε θα κοψω και εγω το πεος μου!
    Μετανοειτε χριστιανοι η ωρα της κρισεως εφτασε!!
    Κοψτε ολοι το πεος σας και τις κλειτοριδες σας,πλησιαζει η βασιλεια των ουρανων!

    Reply
  20. Ανώνυμος

    ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

    Προς κολοσσαεις (γ.5) :Νεκρώσατε λοιπόν τα τα μέλη σας, που επιθυμούν τας γήινας απολαύσεις και ηδονές!!Αν δεν εννοήσατε για ποια μέλη μιλάει ο Παύλος έρχεται ο Ματθαίος να μας το εξηγήσει καλύτερα!! (ΙΘ.12) Και είναι ευνούχοι ,οι όποιοι ευνούχισαν τον εαυτό τους δια την βασιλεία των ουρανών!!!!Ευνουχισθείτε λοιπόν αγαπητοί μου χριστιανοί στο δρόμο που χάραξε ο Παύλος!!Έτσι θα κληρονομήσετε θέση στο Παράδεισο !!Το πρόβλημα είναι το ποιος θα μείνει στη γη??Είσαι καλός χριστιανός τότε κόψε το πέος σου!!

    Reply
  21. Ανώνυμος

    Μα τόσο μαλάκες είστε όλοι εδώ και ασχολείστε
    με αυτήν την ψωνάρα τον Παναή???

    ΕΛΕΟΣ !!!

    Διούτας

    Reply
  22. Ανώνυμος

    προς 554
    Ξέχασες όμως πάλι τους τόνους!!!
    Κρίμα, σε μερικά χρόνια ίσως και να τα καταφέρεις! Υπομονή και καλή επιτυχία!

    Και κάτι ακόμα.. η δικιά σου εμπεριστατωμένη
    άποψη για τέτοια θέματα, που την έχεις εκφέρει, και δεν τη διάβασα;

    ¨Οτι κατηγορείς όλους εδώ μέσα ως αμόρφωτους αυτό εννοείς μήπως;;

    Reply
  23. Ανώνυμος

    προς 5.46
    Μπραβο!δεν εκανες ορθογραφικο λαθος!!
    Ευγε!
    Τωρα μπορεις να προχωρησεις σε πιο συνθετες εννοιες και μετα απο μερικα χρονια και κριτικη ερευνα μεσα απο πολλα βιβλια να εκφερεις εμπεριστατωμενη αποψη για τετοια θεματα.
    Σου ευχομαι καθε επιτυχια!!

    Reply
  24. Ανώνυμος

    προς 541
    Και εσύ που ξέρεις τα άριστα ελληνικά, χρησιμοποίησε πρώτα τους τόνους στην ελληνική γραφή ή το ελληνικό ερωτηματικό … και άσε τους λεονταρισμούς σου!!!

    Reply
  25. Ανώνυμος

    τη σας λεω ή τι σας λεω?
    η αμορφωσια ειναι κοινο χαρακτηριστικο ολων σας?
    Αν μαθεις ελληνικα παντως θα σου πω και λεπτομερεις!!

    Reply
  26. υποτακτικος του σατανα

    Τα θαυματα που κανει ο Σατανας πως τα εξηγειται.Μοναχα αυτος εκανε το νερο σαμπανια και το ψωμι παντεσπανι..
    Για να λεμε και μερικες αληθειες εδω μεσα..

    Reply
  27. Ανώνυμος

    προς 518
    πω πω ρε μεγάλε τη μας λες… ανατριχιάσαμε!!!
    Καλό πράμα πρέπει να παίρνεις..

    Reply
  28. Ανώνυμος

    Η μαγεία είναι υπαρκτή χωρίζεται σε μαύρη και λευκή αλλά είναι το ίδιο κατακριτέα από τον Θεό μας και επίσης πρέπει να είναι κανείς πολύ ενάρετος και αφοσιωμένος στο Θεό, μόνο τότε δεν μπορούν να τον πιάσουν τα μάγια. Επίσης απόδειξη ότι υπάρχει Θεός.

    Καλα μιλαμε φοβερο επιχειρημα!!

    Reply
  29. Ο διαβολος

    Θα σε πολεμησουμε Παναη.Να εισαι σιγουρος γι'αυτο!!
    Θα ξεκινησουμε με πνευματικο πολεμο στα ονειρα σου

    Reply
  30. Ανώνυμος

    Ζητω ο πανμεγιστος Εωοσφορος και ζητω και στους Ασταροθ,Ζεμιαηλ.αυτοι με συντροφευουν στην ζωη και τους προσκυναω ολημερις

    Reply
  31. Ανώνυμος

    Η μαγεία υπάρχει και χρησιμοποιείτε για διάφορους σκοπούς. Είτε είναι λευκή είτε μαύρη απαγορεύεται από την Εκκλησία μας. Απόδειξη ότι το λέει στην Αποκάλυψη του Ιωάννη σε ένα εδάφιο προς το τέλος σχετικά με τη μαγεία και τους μάγους και αυτά που θα υποστούνε όταν φτάσει η μέρα της κρίσεως. Όποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει. Συμφωνώ με το άρθρο σου Παναή να συμπληρώσω όμως κάτι. Η μαγεία είναι υπαρκτή χωρίζεται σε μαύρη και λευκή αλλά είναι το ίδιο κατακριτέα από τον Θεό μας και επίσης πρέπει να είναι κανείς πολύ ενάρετος και αφοσιωμένος στο Θεό, μόνο τότε δεν μπορούν να τον πιάσουν τα μάγια. Επίσης απόδειξη ότι υπάρχει Θεός. Η φύση λειτουργεί με τα δύο αντίθετα το αρνητικό και το θετικό. Για να υπάρχουν μαγείες σημαίνει ότι υπάρχει και Θεός. Πιστεύω προσωπικά στο Θεό αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι τον επικαλούμαστε στα δύσκολα ενώ πρέπει και όταν είμαστε καλά να τον επικαλούμαστε και να τον ευχαριστούμε για την κάθε στιγμή που ζούμε. Αυτά.

    Reply
  32. Ανώνυμος

    3.38 Είσαι σατανισμένος δεν θέλει και ρώτημα. Ενας εξορκιστής και γρήγορα για να σε κάνει καλά.

    Reply
  33. Ανώνυμος

    Παναή μπορείς να μας πείς αν ξέρεις για τον ιερέα Σάββα Αχιλλέους νομίζω ότι είναι και εξορκιστής αν δεν κάνω λάθος.Που μπορείς κανείς να τον βρεί.

    Reply
  34. panais

    Νίκο235,σε ευχαριστώ,σεβαστή φίλε η άποψη σου!Μάθε φίλε μου καλέ στην Ορθοδοξία η "ανώτερη δύναμη"υπάρχει και ονομάζεται Αγία Τριάδα!Πατέρας,Υιός(Θεάνθρωπος Χριστός) και Άγιον Πνεύμα!Ένας Θεός αλλά Τριαδικός!Νίκο είσαι σε καλό δρόμο ψάξε καλόπιστα και καλοπροαίρετα,ερεύνα και εξέταζε τα πράγματα σε βάθος κάθε μέρα μας δίνονται ευκαιρίες να Τον γνωρίσουμε αλλά…απέχουμε παρασάγκας!!

    Reply
  35. Ανώνυμος

    panais είπε…

    Ο 2.16 το βιολάκι βιολοτσέλο,άλλος ο κ. Παναής Τελεβάντος και άλλος ο Παναής που την Τρασσιπέδουλα! ο ίδιος είμαι γούστο μου
    ταγκαλάκια

    Reply
  36. Ανώνυμος

    Οί θρησκείες είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασαμα γιά τήν χειραγώγηση τών λαών .Οπωσδήποτε ώς ανωτέρα δύναμις τού σύμπατος κάτι θά υπάρχει πάντως αυτό πού μάς πασάρουν νά πιστέψουμε απέχει παρασάγγας από αυτό πού υπάρχει (αναφορά σέ όλες τίς θρησκείες τού πλανήτη πού ή μία μισεί τήν άλλη)
    Nikos235

    Reply
  37. panais

    Αλήθεια λές(τα κατάφερες και μιά φορα),έκανα χρόνια στους "υπονόμους" της μάταιας τούτης ζωής έζησα για πολλά χρόνια Αντιχριστιανική ζωή,ενώ νόμιζα είμουν χριστιανός!Όμως ξαφνικά με μίαν απόφασή μου να επισκεφτώ έναν πνευματικό ήλθαν τα "πάνω-κάτω","ξαναγγενήθηκα" με την Χάρη του Θεού και βλέπω τώρα την κατάντια μου και μαραζώνω αλλά Δοξάζω τον Θεώ διότι με έβγαλε απο την Κόλαση…

    Reply
  38. panais

    Αρκετά ενδιαφέρον το θέμα,της μαγείας,την ευχή του γέροντα Κύριλλου ηγουμένου της Ι.Μ.ΜΕΛΛΙΣΟΧΩΡΙΟΥ( με αξιόλογο ιστολόγιο)και τον ευχαριστούμε!¨Αριστα τα λέει ιδιαίτερα στην έντονη μαύρη υπογράμμιση σας παρακαλώ διαβάστε την προσεχτικά(και μετά όσοι θέλετε να με βρύσετε,περάστε απο το γραφείο μου ή βρύστε με ελεύθερα).Πολύ αξιόλογο το άρθρο 5 κουβέντες σταράτες για μας τους χαμένους και μπερδεμένους και απελπιζμένους της ζωής…

    Reply
  39. Ανώνυμος

    τελεβάντουουουουουουουουουουου
    εγινες Παναης;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ουουοπυουουουουουουουουουουουου

    Reply
  40. panais

    Καλά φιλαράκο 1.15,γράψε με τα στοιχεία σου να σε στέλω Χριστουγενιάτικη κάρτα,το όνομά μου για σένα είναι αρκετό!Απλά για να θυμάσαι,άντε πίσω στον υπόνομο της ανωνυμίας σου!

    Reply
  41. Ανώνυμος

    Η ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΙΡΙΑΛ
    ΕΠΩΝΥΜΕ ΠΑΝΑΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ
    ΠΑΡΕ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ

    panais

    * Φύλο: Άντρας
    * Κλάδος: Φοιτητής
    * Απασχόληση: ΑΝΕΡΓΟΣ
    * Τόπος: Κύπρος

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *