Ένας χρήσιμος Υπέξ-κουάξ!

Ένα στρουμπουλό βατραχάκι πηδάει από Έλληνα σε Έλληνα, μπαρδόν, από νουφαράκι σε νουφαράκι αμέριμνα και σιγοτραγουδά: «Θα σας… σώσω, θα σας…
σώσω». Κανείς δεν έχει βέβαια καταλάβει για ποιους μιλάει, αλλά ευτυχώς που υπάρχει το ιντερνέτ και βοηθάει μερικές φορές σε αυτό.

Αυτό το βατραχάκι είναι πρόεδρος του μεγάλου και λαϊκών συμφερόντων ΠΑΣΟΚ, είναι επίσης αντιπρόεδρος της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως1 (μαζί με τον Αντωνάκη), είναι και Υπέξ-κουάξ τούτης της χώρας!

Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά ότι έχει την ευθύνη του καλύτερου σκυψίματος ως προς τα Νατοϊκά συμφέροντα.

Με τη Συρία, είπε το ναι στο βομβαρδισμό που θα έκανε το ΝΑΤΟ. Είχε μελετήσει δηλαδή το θέμα με τα χημικά -ότι τα έριξε σίγουρα ο Ασαντ- που ήταν αυτό και η αφορμή να γίνει. Ένας από τους πολλούς συνδέσμους εδώ, Αύγουστος του 2013.

Ήρθε το 2014 και ακούσαμε από τον ίδιο ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει τη Συρία να σταθεί ξανά στα πόδια της, αν και όταν… Εδώ ο σύνδεσμος.

Θα πάμε πάλι πίσω στο 2013 και μάλιστα τον Οκτώβριο. Το στρουμπουλό βατραχάκι συνεχίζει το τραγούδι και αυτή τη φορά -μια και θα είχαμε την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση- δεσμεύτηκε σε μία συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, ότι η Ελλάδα θα συμβάλει στην ειρήνη με το Ισραήλ. Εδώ ο σύνδεσμος

Αφού τα έδωσε όλα για την ειρήνη το γνωστό βατραχάκι και σώθηκαν πολλοί άμαχοι στην περιοχή. Θα φροντίσει και πάλι για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων -από την πολύ ειρήνη- περιοχών. Εδώ ο σύνδεσμος

Φυσικά υπάρχει και η Ουκρανία. Στην Ελλάδα κυνηγάμε τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και στη Ουκρανία είμαστε με τους νεοναζιστές που είναι βαριά οπλισμένοι. Το σίγουρο είναι ότι και εδώ θα βοηθήσουμε κάποια στιγμή στην ανοικοδόμηση των περιοχών.

Δεν τελειώσαμε, υπάρχουν και τα χημικά από την Συρία που αμολήσαμε υπεύθυνα δίπλα στις θάλασσές μας. Αυτό το… άσε να μην πω βατραχάκι, στις αρχές του 2014 μας ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ πάλι -αφού τα είπε με τους ξένους- ότι τέλος παιδιά, δε θα πέσει τίποτα εδώ. Ουφ! Έχω μια ανακούφιση για το θέμα τώρα πια…. Ο σύνδεσμος εδώ.

Εντάξει τώρα, το ότι τα υδρόλυσαν στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου και όχι κοντά στις δικές μας ακτές, πρέπει να είμαστε εντάξει. Δε τα άφησαν σε τσουλήθρα να κυλήσουν σε εμάς, σιγά!

Όσο ο Υπεξ-κουάξ τραγουδά αμέριμνος πηδώντας από νουφαράκι σε νουφαράκι όπως έχω ξαναπεί, κάποιοι άνθρωποι θα πεθαίνουν και μετά θα αναλάβουμε την κηδεία τους. Άτιμη ανοικοδόμηση!….

Για τον Υπεξ-κουαξ και όλο το σινάφι του, δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο και ποιος πεθαίνει άδικα, αρκεί να πεθαίνει για το συμφέρον τους.

Φυσικά κάποιοι μπορεί να πουν, «σε μερικές περιπτώσεις είχε καλή πρόθεση αλλά τι να κάνει με τα μεγαθήρια». Σωστά, αλλά να έχουμε φωνή και άποψη για την μία πλευρά που όλος τυχαίος είναι πίσω τα Αμερικανικά  συμφέροντα και να τρέχουμε ως κανονικά δουλικά, δείχνει πολλά…

Ενώ έγιναν όλα αυτά, το βατραχάκι εφέτος έκανε τα μπανάκια του στη Σκιάθο με συνοδεία από 3-4 πολυτελή τζιπ και ένα ελικοπτεράκι, όπως μου μετέφεραν οι γνωστοί άγνωστοι πληροφοριοδότες μου. Άσε που η μεταφορά στο νησί έγινε με όχι κάποιο τυχαίο πετούμενο… Ξέσκασε λίγο από τις σκοτούρες το βατραχάκι μας!

Ρε δώσε φτώχεια στο λαό και θα περνάς καλά. Όσο πεινάνε οι άλλοι -αρκεί να μη ξεπεράσει κάποια όρια η πείνα-, τόσο θα σε έχουν ανάγκη, ξέρουν αυτοί…

Εμείς όμως ροχαλίζουμε κανονικότατα πάντως. Ρε πόσο έχουμε ανάγκη αυτόν τον ύπνο ε!

Τέλος πάντων, την επόμενη φορά λοιπόν που θα ακούτε το βατραχάκι να τραγουδά, θα ξέρετε πια ότι, εκτός από τον απαυτός τους, κάποιοι κάπου θα έχουν σωθεί ή θα σωθούν και όλα θα βαίνουν καλώς. Αν τώρα εντός ή εκτός των τειχών κάποιοι θα πεθαίνουν ή θα υποφέρουν, τι σημασία έχει τώρα, άσε να τελειώσουν τα μπανάκια μας και βλέπουμε.

Εκείνο πάντως που μου έμεινε περισσότερο από τα παραπάνω, είναι το εξής. Αν δεν βάλω το χεράκι μου για να σε καταστρέψουμε, πως θα σου κάνουμε μια ανοικοδόμηση, ΡΕ!

1 Είναι μία οργάνωση, σαφώς Ελληνικών συμφερόντων, μόνο! Και δε θέλω καμία κουβέντα επ’ αυτού.

http://outelogos.wordpress.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *