Τελευταία Νέα

Τουρκική μειονότητα σε Κω και Ρόδο!

ΟΛΑ ΤΑΧΕΙ η Μαριορή, ο φερετζές της έλλειπε! Όλα τα είχαμε στην Ελλάδα, μέχρι που σύντομα θα μας φορέσουν κι εμάς τον φερετζέ κι όταν το καταλάβουμε θα είναι πια αργά, μα πάρα πολύ αργά!

M Η Τουρκία δουλεύει και δεν καθυστερεί. Εμείς είμαστε που τους δίνουμε βήμα, είτε επειδή έχουμε ανίκανες κυβερνήσεις, είτε επειδή η διπλωματία μας δεν ξέρει τι της γίνεται, είτε επειδή οι κυβερνήτες μας εξελίσσονται στους μεγαλύτερους δωσίλογους που πέρασαν ποτέ από τη χώρα. Κάποιοι εκ των έσω, διαλύουν τη χώρα. Διαφορετικά δεν μπορούν να εξηγηθούν τα γεγονότα.
M Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο όρος «τουρκική» σαν προσδιορισμός της μουσουλμανικής μειονότητας στη…..
Θράκη! Αλήθεια, το ακούσατε σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιες εμβέλειας; Το είδατε πρωτοσέλιδο με μεγάλο γράμματα στις εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας;
M Στο πλαίσιο της συζήτησης της έκθεσης Γκρος, για την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας σε Ίμβρο και Τένεδο, εγκρίθηκε την Παρασκευή τροπολογία Τούρκου βουλευτή, σύμφωνα με την οποία τα μειονοτικά σχολεία στη Δυτική Θράκη θα αποκαλούνται σχολεία «της τουρκικής μουσουλμανικής κοινότητας, για άτομα τουρκικής προέλευσης, Πομάκους και Ρόμα».
M Οι παρεμβάσεις της κυρίας Μπενάκη και του κ. Ντίνου Βρεττού, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την δυσμενή αυτή για τις ελληνικές θέσεις εξέλιξη. Η συζήτηση γύρω από την έκθεση για τις ελληνικές μειονότητες σε Ίμβρο και Τένεδο, που εγκρίθηκε ουσιαστικά τροποποιημένη από την Ολομέλεια, εξελίχθηκε, ωστόσο, σε έναν μονόλογο υπέρ των προκλητικών και θρασύτατων απαιτήσεων της Άγκυρας για το θέμα των μειονοτήτων, από μία πλειάδα Τούρκων και Τουρκοκύπριων βουλευτών, που είχαν φροντίσει έγκαιρα να εγγραφούν ως ομιλητές, ενώ απουσίαζαν οι Έλληνες βουλευτές!
M Οι Τούρκοι βουλευτές, πέτυχαν επίσης την αναγνώριση Τουρκικής μειονότητας 4.000 ατόμων σε Κω και σε Ρόδο ενώ ο εισηγητής της έκθεσης διαβεβαίωσε το Σώμα ότι έχει πάρει το πράσινο φως από την ελληνική πρεσβεία να επισκεφθεί τα δύο αυτά ελληνικά νησιά και να συντάξει ανάλογη έκθεση για το πώς (…;) συμπεριφέρεται η Ελλάδα στους Τούρκους μειονοτικούς!
M Επιδόθηκαν, χωρίς αντίλογο από την ελληνική πλευρά, σε ένα μακρύ κατηγορώ κατά της Ελλάδος για καταπίεση και στέρηση βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, «που βιώνει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης», ενώ δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τα στρατεύματα κατοχής στη Βόρεια Κύπρο ως παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων μιας εγγυήτριας δύναμης. Όσο για τον λόγο του αφελληνισμού της Ίμβρου και της Τενέδου, το Συμβούλιο Της Ευρώπης απεφάνθη ότι αυτός δεν προκλήθηκε μόνον από πολιτικά αίτια, από τις διώξεις των Ελλήνων από το Τουρκικό κράτος, αλλά και για … οικονομικούς λόγους!

http://eothinon2.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *