Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ζητεί ο Σαμαράς

Ετοιμη για την έλευση της Τρόικας στην Αθήνα δηλώνει η κυβέρνηση. Συνεχείς είναι οι επαφές του Αντώνη Σαμαρά με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, κυρίως σε τομείς και υπουργεία, όπου …παρατηρούνται αρρυθμίες και καθυστερήσεις.

Ο πρωθυπουργός είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, διαδοχικές συσκέψεις για τον προγραμματισμό της επόμενης εβδομάδας, την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.

Είμαστε έτοιμοι, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος σύσκεψης στο Μαξίμου, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος τα μέτρα που προτίθεται να ληφθούν για την καλύτερη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς και η πορεία του προϋπολογισμού.

Κουβέλης: Δεν θα ψηφίσουμε το χαράτσι

“Δεν θα ψηφίσουμε το χαράτσι” δηλώνει στη Real News της Κυριακής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι τυχόν συνέχιση του χαρατσιού στα ακίνητα αποτελεί νέο μέτρο και πρέπει να περάσει από τη Βουλή

.

Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, συνεπής στη στρατηγική της υποταγής, για μια ακόμη φορά, από κοινού με τους εκπροσώπους των δανειστών θα εξαπολύσουν μια νέα επίθεση ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Ε.Κ.Μ, ενόψει της επανάληψης των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα την επόμενη εβδομάδα.

 «Δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν τον κυπριακό λαό συμπράττοντας στις καταστροφικές αποφάσεις του Eurogroup σε βάρος του, για να αιτιολογήσουν τη δική τους στάση των ατέλειωτων υποχωρήσεων. Όλοι όμως έχουν κατανοήσει πως η εφαρμογή του Μνημονίου δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο όπου κάθε μνημονιακή «αστοχία» έρχεται να «διορθωθεί» από νέα, πιο εξοντωτικά μέτρα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία, επίσης, ασκείται κριτική στον βουλευτή της ΝΔ ,Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί,σε ρόλο εμπροσθοφυλακής της τρόικας , όπως χαρακτηριστικά τονίζεται,«έθεσε σήμερα ευθέως το ζήτημα μαζικών απολύσεων στο δημόσιο , της διατήρησης του εξοντωτικού και εκβιαστικού χαρατσιού της ΔΕΗ προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα μέτρα» .

Και το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει πώς «ένας «μονόδρομος» υπάρχει και αυτός δεν είναι του Μνημονίου αλλά της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης».

express.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *