«Λιγότεροι αγώνες για λιγότερους τραυματισμούς»

Να μειωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, προκειμένου να μειωθούν και οι τραυματισμοί, ζητά ο Κρίστιαν Αμπιάτι, μέσω συνέντευξής του στο περιοδικό «Forza Milan».

Σε λίγες μέρες θα κλείσει τα 36 του χρόνια. Από το 1998 ανήκει στη Μίλαν, την εστία της οποίας έχει υπερασπιστεί σε περισσότερα από 140 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Κρίστιαν Αμπιάτι είναι ένας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του Καμπιονάτο και η άποψή του έχει, πάντα, μεγάλο ειδικό βάρος.
Ο τερματοφύλακας των «ροσονέρι» παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό του συλλόγου «Forza Milan» και προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση στους συχνούς τραυματισμούς που ταλαιπωρούν τους συναδέλφους του.

«Το σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι πολλοί αγώνες που δίνουμε. Όσο αυξάνουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, τόσο αυξάνονται οι μυϊκοί τραυματισμοί.

Ειδικά προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όταν και η κατάσταση των γηπέδων είναι κακή, όλο και περισσότεροι συνάδελφοί μου πέφτουν… θύματα τραυματισμών.

Πάρτε για παράδειγμα αυτό που συνέβη στην Ίντερ φέτος, ή σε εμάς την περσινή χρονιά. Επαναλαμβάνω, είναι πολλά τα παιχνίδια για να αντέξει ένας παίκτης», ήταν η θέση του έμπειρου τερματοφύλακα.

Ωστόσο, δύσκολα θα βρεθεί λύση, σύμφωνα με τον Αμπιάτι. «Θα έπρεπε να συμφωνηθεί η μείωση των αγώνων που δίνουμε κάθε χρόνο. Αλλά αυτό μοιάζει ουτοπικό.

Οι υποχρεώσεις των ομάδων, σε συνδυασμό με αυτές των εθνικών ομάδων, αυξάνονται κάθε χρόνο. Για αυτό το λόγο θα έπρεπε κάθε ομάδα να έχει ένα μεγάλο ρόστερ, προκειμένου ο κάθε προπονητής να προχωρά σε εκτεταμένο ροτέισον. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ολοκληρώνουμε τη χρονιά χωρίς σοβαρά προβλήματα», σημείωσε ο Κρίστιαν Αμπιάτι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *