Συνάντηση Σαμαρά – Μπάιντεν με Χρυσή Αυγή και ενεργειακά στην Ατζέντα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Η συνάντηση που ξεκίνησε στις 20.30 και διήρκεσε περίπου μία ώρα έγινε σε πολύ καλό κλίμα. …

Στην ατζέντα βρέθηκαν το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, τα ενεργειακά με έμφαση στην επικείμενη συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ ενόψει και της επίσκεψης Σαμαρά στο Τελ Αβίβ αλλά και το θέμα της Χρυσής Αυγής.
Η συνάντηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός για 45 λεπτά με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και για την οποία η κυβέρνηση εξέφραζε την ικανοποίησή της κάνοντας λόγο για πολύ καλό κλίμα.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους βγαίνοντας από τη συνάντηση, η συζύτηση πήγε καλά και συζητήθηκε και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Καλά λόγια από Λαγκάρντ για την Ελλάδα
Από την πλευρά της κυρία Λαγκάρντ έκανε λόγο για «παραγωγική συζήτηση αναφορικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα». «Επαίνεσα την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο οικονομικό της πρόγραμμα προς την δημοσιονομική της προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την οικονομική σταθεροποίηση και υπογράμμισα την σημασία της επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή ισχυρού προϋπολογισμού ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνει» κατέληξε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
“Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό”
“Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή” δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Συναντήσεις με βουλευτές και γερουσιαστές
Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει επαφές με εκπροσώπους της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων παρά τα προβλήματα στη λειτουργία του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού.
Έτσι στις 22:45 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με την επικεφαλής των Δημοκρατικών κα Νάνσυ Πελόζι και μέλη της βουλής των αντιπροσώπων. Στις 23:55 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με μέλη της Hellenic Caucus -πρόκειται για ομάδα βουλευτών που προωθούν τα ελληνικά θέματα στο Κογκρέσο. Στις 24:00 θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Γερουσίας στο Καπιτώλιο.
Πάντως λόγω του κλεισίματος του ομοσπονδιακού κράτους ακυρώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεση βυζαντινής τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον.

Πηγή:www.reporter.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *