Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Γλαύκου Κληρίδη

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται σήμερα η σορός του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύλου Κληρίδη. Θα προηγθεί τρισάγιο στον ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου θα εκτίθεται η σορός, η οποία θα μεταφερθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου…

Φόρο τιμής στον ιστορικό ηγέτη, Γλαύκο Κληρίδη, θα αποτίσουν ο πρόεδρος Αναστασιάδης και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο. Στις 10 το πρωί θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων που θα ανοιχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στον ναό της Του Θεού Σοφίας για να προσκυνήσουν τη σορό.

 Αύριο, ημέρα της κηδείας, θα τηρηθεί δημόσια αργία. Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και την πρεσβεία της Ελλάδος κυματίζουν μεσίστιες.

 Της εξοδίου Ακολουθίας θα προστεί ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου και τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

 Ο Γλαύκος Κληρίδης θα ταφεί δίπλα στη λατρεμένη του σύζυγο Λίλα-Ειρήνη, στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές για τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους.

euro2day.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *