Έπιασαν συμμορία ρομά που είχε ρημάξει λήστευε και έκλεβε ηλικιωμένους στη Φθιώτιδα

Συνέλαβαν τους 3 άνδρες και αναζητούν τη γυναίκα της “παρέας” που είχε ρημάξει τους ηλικιωμένους στη Φθιώτιδα

Το κόκκινο saxo της φωτογραφίας το αναζητούσαν αρκετό καιρό τώρα οι ….
αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, αφού πολλά από τα θύματα είχαν προλάβει να δουν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφευγαν οι δράστες που τους είχαν επιτεθεί.

Χθες βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο στο Κόμμα Λαμίας, όπου διαμένουν και τα μέλη της συμμορίας και συνέλαβαν τους 3 άνδρες, ηλικίας 39, 23 και 21 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ακόμη μία γυναίκα συνεργός τους, της οποίας τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται (Οι δύο μικρότεροι είναι αδέλφια).

Οι δράστες επέλεγαν ως στόχους ηλικιωμένα άτομα, έτσι ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν και άλλες φορές όλοι μαζί ή και με διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση, έβρισκαν μόνα τους τα θύματα και τα λήστευαν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από τις περιπτώσεις που μέχρι τώρα εξιχνιάστηκαν οι ηλικίες των θυμάτων είναι από 65 έως και 92 ετών.

Πολλά από τα θύματα τους αναγνώρισαν, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες υποθέσεις.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί οι εξής περιπτώσεις:

Την 27-04-2013 το μεσημέρι στο Βαθύκοιλο Φθιώτιδας, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 65χρονου ημεδαπού, όπου με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας στο όχημα των δραστών και αποδόθηκε στον παθόντα.
Την 15-01-2013 το μεσημέρι στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 82χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (360) ευρώ.
Την 20-04-2013 το μεσημέρι στην 10η χ/θ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Στυλίδας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 87χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Την 21-04-2013 το απόγευμα στη Λαμία, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 75χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
Την 24-04-2013 το μεσημέρι σε αγροτική τοποθεσία στον Αχινό Φθιώτιδας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 69χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Την 26-04-2013 το μεσημέρι στην 6η χ/θ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Δομοκού, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 92χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα.
Την 30-04-2013 το απόγευμα στη Ροδίτσα Λαμίας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 80χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και διάφορα έγγραφα.
Την 01-05-2013 το μεσημέρι στην 22η χ/θ της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 78χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ.
Την 08-05-2013 το μεσημέρι στη Δίβρη Φθιώτιδας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 79χρονης ημεδαπής, από την οποία αφαίρεσαν δύο τσάντες που περιείχαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και διάφορα έγγραφα.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το κόκκινο saxo των δραστών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (187) ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι 3 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία.

http://www.lamiareport.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *