Τελευταία Νέα

Ποια γνωστά φάρμακα λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων

Ελλείψεις δεκάδων γνωστών φαρμάκων έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες στα φαρμακεία όλης της χώρας. Μια εκ των αιτιών είναι το γεγονός ότι στο νέο δελτίο τιμών περιλαμβάνονται πολλά λάθη στις τιμές.

Πολλές εταιρείες φαρμάκων περιμένουν τον ΕΟΦ και το Υπουργείο Υγείας να δώσουν τις νέες διορθωμένες τιμές, εν προκειμένω να τιμολογήσουν τα σκευάσματα τους οι εταιρείες. Επίσης πολλές φαρμακαποθήκες παρατηρείται ότι δεν προμηθεύουν με φάρμακα τα φαρμακεία με αποτέλεσμα να…
παρατηρείται έλλειψη πολλών γνωστών φαρμάκων στα ράφια των φαρμακείων.

Παράλληλα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν γενικευμένη 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης των επαχθών μέτρων της Τρόικας. Στις 10 Νοεμβρίου σε νέα γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν για να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι δεδομένου ότι η 12η Νοεμβρίου είναι η ημέρα που ο ΕΟΠΥΥ έχει ανακοινώσει ότι θα πληρώσει μέρος των οφειλών.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έδωσε τέλος έναν ενδεικτικό κατάλογο με φάρμακα τα οποία εκλείπουν από τα ράφια των φαρμακείων , και τα οποία σκευάσματα αφορούν γνωστές παθήσεις . Μεταξύ των φαρμάκων τα οποία λείπουν είναι ενδεικτικά:

LIPIDOR, DIOVAN, MICARDIS, SINGULAIR , ZODIN, SALOFALK, BIOSONIDE, GLUCOPHASE, EUTHYROX, LEGOFER, ZARATOR, XOZAL, DULCOLAX, MIRAPEXIN, SPIRIVA, PERSANTIN, SEROQUEL, CRESTOR, ATACAND, MEDROL, LYRICA, ATORSTAT, INSPRA, MODURETIC, BRASAN, ZURCAZOL, LEGOFER, CLARIPEN, CARVEPEN, LEPUR, MONOSORDIL, PENRAZOL.

Ξένια Καραγεώργη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *