Στη Βουλή η επιστολή Σαμαρά για ψήφο εμπιστοσύνης

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η επιστολή Σαμαρά με την οποία ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Η τριήμερη συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει το απόγευμα της Τετάρτης και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ομιλία του Πρωθυπουργού και την ονομαστική ψηφοφορία.Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναφορά Τσίπρα ότι «ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ο λαός» εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.Κατηγόρησε την Κουμουνδούρου πως αμφισβητεί την αρχή της δεδηλωμένης στη Βουλή. Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο επικείμενου ανασχηματισμού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο αγιασμός για τη νέα Σύνοδο της Βουλής. Στις 11 το πρωί ξεκινά τις εργασίες της η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Την τελετή αγιασμού θα τελούν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Βάσει του άρθρου 64 του Συντάγματος, η Βουλή συνέρχεται αυτοδικαίως κάθε έτος την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου σε τακτική σύνοδο για τα ετήσια έργα της. Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου «περικλείει» μία ακόμη υποχρέωση καθώς, με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό, είναι η μέρα κατά την οποία κατατίθεται το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στην αρμόδια διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή. Με δεδομένη και την εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνηση να ζητήσει ανανέωση εμπιστοσύνης από την παρούσα Βουλή, είναι πιθανό σήμερα να υποβληθεί η σχετική πρόταση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως ορίζει το άρθρο 141 του Κανονισμού, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης με γραπτή ή προφορική δήλωση του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *