Οι φρουροί των αιθέρων. Του Πιτσιρίκου

Εντυπωσίασαν τους Αθηναίους τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που έσκισαν τους ουρανούς της Αθήνας και έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τον Μπαϊρακτάρη. Τα μαχητικά αεροσκάφη προπονούνται για την μεγαλειώδη παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η διέλευση των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε σε άψογους σχηματισμούς και οι Αθηναίοι καμάρωναν τους φρουρούς των αιθέρων μας. Μόνο τους αιθέρες δεν μας έχουν πάρει ακόμα. Κρίμα που δεν είμαστε πουλιά.

Οι μπάτσοι κοιτούσαν με ζήλια τα μαχητικά αεροσκάφη γιατί οι περαστικοί θαύμαζαν τους πιλότους μας, ενώ, όταν βλέπουν μπάτσους, πιάνουν τα αρχίδια τους…..

Δεν είναι γνωστό ακόμα αν το κόστος για τα καύσιμα των αεροσκαφών για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα το καλύψει ο Βαρδής Βαρδινογιάννης –όπως είχε γίνει την 28η Οκτωβρίου- ή αν τώρα είναι η σειρά του Λάτση.

Πάντως, αν δεν πληρώσουν τα καύσιμα αυτοί οι εθνικοί ευεργέτες, είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω πως τα μαχητικά μας αεροσκάφη καίνε το πρωτογενές μας πλεόνασμα.

Είναι εντυπωσιακό πως είναι πια είδηση ότι πετάνε τα μαχητικά αεροσκάφη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Τα χρόνια της «ευμάρειας», τότε που «ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας», τα ΜΜΕ αναφέρονταν συνέχεια σε αναχαιτίσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο και οι τηλεδημοσιογράφοι υμνούσαν τους φρουρούς των αιθέρων μας.

Θα θυμάστε μάλλον κι εκείνο το βίντεο που είχε «διαρρεύσει», όπου ένας Έλληνας πιλότος είχε «κλειδώσει» έναν Τούρκο και έλεγε «θα τον ξεσκίσω τον μπινέ».

Φούσκωνε το έθνος από υπερηφάνεια.

Τι πλάκα που είχαμε. Εντελώς καθυστερημένοι. Και τότε και τώρα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *