Προσηλώσου στα σοβαρά κ. Καμίνη !

του Νίκου Γεωργιόπουλου

Ας υποθέσουμε προς στιγμήν πως η ακριβολογία στην ονοματολογία των ξένων πόλεων είναι όντως σημαντική. Πράγματι ο κύριος Καμίνης ορθά ονομάζει την «Κωνσταντινούπολη» «Ιστανμπούλ». Θα περιμέναμε βεβαία ο κύριος Καμίνης να είναι…
 πιο αναλυτικός και να αναφέρει «ο κύριος δήμαρχος της Ιστανμπούλ από την Τουρκίγε». Ή την επομένη φορά που θα έρθει ο δήμαρχος Μονάχου, να τον ανακοινώσει ως «δήμαρχο Μένχεν από την Ντόιτσλαντ». Τον δήμαρχο Βαρσοβίας να τον αναφέρει ως «δήμαρχο Βαρτσάβα από την Πόλσκα». Και αυτό γιατί δεν γίνεται να έχουμε α-λα-καρτ χρήση των ξενικών ονομάτων εκεί που μας βολεύει. Αλλά δεν νομίζω να υπάρξουν ανάλογες γελοίες ανακοινώσεις όπου αξιωματούχοι από την Σουόμι (Φιλανδία) ή την Χρβάσκα (Κροατία) να επισκέπτονται τον δήμο της Αθηνάς· γιατί και η γελοιότητα έχει και κάποια όρια.
Δυστυχώς για τον κύριο Καμίνη, η γελοιότητα χτύπησε για άλλη μια φορά. Ο κύριος Καμίνης εξελέγη με την υπόσχεση να βελτιωθεί η διαχείριση του δήμου από την προηγούμενη πραγματικά απαράδεκτη διοίκηση… Την ιδία στιγμή ο κύριος Καμίνης καλείται να διαχειριστεί τα τρομακτικά προβλήματα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, καθώς και να συνυπάρξει με τον εκπρόσωπο της εγκληματικής ακροδεξιάς.
Της ακροδεξιάς που θα επενδύσει στο ξενοφοβικό αίσθημα και στα αντανακλαστικά του φόβου για τα υπαρκτά προβλήματα ασφάλειας. Την ιδία στιγμή η ακροδεξιά θα προσπαθήσει σε κάθε περίπτωση να βγάλει από την προοδευτική μύγα το ξύγκι της «προδοσίας». Θα ήταν ανεύθυνο και συνάμα εγκληματικό ο κύριος Καμίνης να πέσει στην παγίδα της άκρας δεξιάς για να ταΐσει λίγο ψευτο-προοδευτικό κουτόχορτο την ετερόκλητη συμμαχία πασόκων, οικολόγων και κάποιων ξεμωραμένων προοδευτικών της ύστερης μεταπολίτευσης που τον στήριξε.
Και ειδικά δίνοντας λαβή σε ένα θέμα (ονομασία ξένης πόλης με την ξένη ονομασία) που δεν σταθερή λογική βάση, γιατί ουδείς όπως είπαμε καλεί την Γερμάνια «Ντόιτσλαντ» και την Φιλανδία «Σουόμι» σε δελτία τύπου.
Εκτός βεβαία και αν ο κύριος Καμίνης αποδειχθεί ένας χίπης της μεταπολίτευσης και άξιος εκπρόσωπος της γραφικότητας του νυν δημοτικού συμβούλιου του ποδηλάτη Αμυρά, του μικρού φίρερ Μιχαλολιάκου και του εσαρποφόρου Ψινάκη.

Ο Νίκος Γεωργιόπουλος είναι οικονομολόγος, υποψήφιος διδάκτωρ χρηματοοικονομικών στο πανεπιστήμιο της Βιέννης

http://www.realpolitics.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ.

    ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΚΑΜΙΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ;
    ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ.

    Reply
  3. Πελοποννήσιος

    Κύριε Γεωργιόπουλε,
    Διαφωνώ μαζί σας. Η άποψή μου είναι ότι όταν ο Δήμαρχος Αθηναίων αποκαλεί Ιστανμπούλ την Κωνσταντινούπολη κάνει κάκιστα. Και αυτό δεν αλλάζει με οποιαδήποτε δήθεν νομικίστικη επένδυση. Ο κ Καμίνης δεν είναι παρά ένας συμπλεγματικός συμπολίτης μας ο οποίος δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Χαμένος μεταξύ φληναφημάτων αντιρατσισμού και διάθεση κολακείας συμπολιτών μη ελληνικής καταγωγής. Προσωπικά θα ανάμενα τουλάχιστον να είναι μετριοπαθείς στην εκφορά του όποιου λόγου του και να μην ξεχνά πως εκλέχτηκε (πόσοι τον ψήφισαν, πόσοι ελληνοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή, τι ποσοστό πήρε).

    http://peloponnesios.blogspot.com

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *