ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΟΥΝ

Συνέλληνες, εδώ είμαστε πάλι με ΝΕΕΣ, ΦΡΕΣΚΕΣ καταγγελίες ατόμων με αναπηρία, με νέα – παλιά τερτίπια γραφειοκρατίας και παραλογισμού από αυτό το «ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ»…

Ξέρω, η κυβέρνηση είναι καινούργια και για να διορθωθεί κάτι απαιτείται χρόνος προκειμένου να εξεταστούν προσεκτικά οι «μπαχαλοκαταστάσεις» όλων των προηγούμενων ετών και να μπει κάποια τάξη (λέμε τώρα).
Μόνο που όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, τα άτομα με αναπηρία, ΔΕΝ έχουν χρόνο στη διάθεση τους, και προπάντων δεν έχουν δυνάμεις για να αντέξουν τις όποιες ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ υφίστανται.
Καθημερινά αποδεικνύεται πως τα «σχέδια» που έκαναν οι προηγούμενοι, όποιοι και αν ήταν αυτοί , και σε όποιο βάθος χρόνου, είχαν σα στόχο την ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ των αναπήρων, η για να ακριβολογήσω, την ΕΞΟΝΤΩΣΗ τους.
Σχεδίαζαν, και έβγαζαν «νόμους», αποφάσεις, βάζοντας όλο και νέο ανήφορο στα άτομα με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες.
Έχρισαν δήμιους με αποφάσεις και διευθυντές υπηρεσιών, ΑΣΧΕΤΟΥΣ από ιατρική, και φυσικά, μη το ξεχάσω, έχρισαν και τα ΚΕΠΑ «ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ», αφού σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όποιος περνά από αυτά, ως εκ θαύματος, θεραπεύεται, του περνούν οι όποιες παθήσεις, οι όποιες αναπηρίες.
Ένα από τα πολλά εμπόδια που συναντούν ΟΛΟΙ οι ασθενείς, είναι η καθυστέρηση της γραφειοκρατίας.
Πάμε στη σημερινή καταγγελία…..
«Ακούστε κι΄ αυτό και πείτε μου ποιον να μηνύσω ή να κυνηγήσω.
Τρεις μήνες πριν λήξει το εξωιδρυματικό επίδομα που πέρνω (έληγε 31-1-2015), κατέθεσα την νέα απόφαση των ΚΕΠΑ που παρατείνει τη χορήγησή του μέχρι το 2018 στο αρμόδιο τμήμα του ΤΕΒΕ που υπάγομαι.
Τον Φεβρουάριο που διανύουμε δεν μου χορήγησαν το επίδομα προς μεγάλη μου έκπληξη. Μετά από επιτόπια έρευνα στο ΤΕΒΕ, μου είπαν πως το ξέρουν ότι έχω καταθέσει την απόφαση ανανέωσης από τον Οκτώβριο, αλλά αυτή τη στιγμή διεκπεραιώνουν ακόμη υποθέσεις παρόμοιες που εκκρεμούν από τον Απρίλιο του 2014. Τους ρώτησα και πως θα ζήσω εγώ ρε παιδιά άμα κάνετε άλλους έξι μήνες να το διεκπεραιώσετε;!
Μου απήντησαν πως υπάρχει σειρά προτεραιότητας και δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Δηλαδή τι χρειάζεται για ν΄ ανανεωθεί η χορήγηση του επιδόματος και είναι τόσο χρονοβόρα διαδικασία, τους ρώτησα. Μου απήντησαν “κάποιες υπογραφές”. Και πόσο χρόνο θέλει αυτός που υπογράφει για να γράψει σ΄ ένα χαρτί το όνομά του; Απάντηση δεν πήρα.
Πείτε μου τώρα ποιον να πρωτοκυνηγήσω και νάχω άμεσο αποτέλεσμα προτού αρχίσουν να με στέλνουν από τον έναν στον άλλον αναρμόδιο αρμόδιο
Σημείωση.
Επειδή ψιλιαζόμουνα ότι μπορεί να πάει κάτι στραβά, πήγα την απόφαση που ήδη είχα στα χέρια μου τον Μάιο του 2014.
Τότε μου είπαν ότι το σύστημα δεν τους επιτρέπει να την παραλάβουν γιατί ήταν πολύ νωρίς μιας και η χορήγηση του επιδόματος μου έληγε στις 31-1-2015 και ήταν ακόμη Μάιος του 2014. Τότε μου είπαν πως έπρεπε να την καταθέσω δυο μήνες πρωτού λήξει η προηγούμενη.
Λέτε να φταίει που την κατέθεσα τρεις μήνες πριν λήξει η προηγούμενη;»
Και τώρα, διαβάστε τι απάντησαν στον ασθενή αυτό κάποιοι συνασθενείς του. ΘΑ βάλω ΜΟΝΟ δυο απαντήσεις, για να δείτε ΠΩΣ, κοιτάζουν να ΚΛΕΨΟΥΝ ακόμα και από αναπήρους….
«….. το ίδιο ακριβώς έγινε και με εμένα όταν κατέθεσα την καινουργια αποφαση 3 μηνες νωριτερα πρωτου ληξει η προηγουμενη..βεβαια τα χρηματα τα πηρα ενα μηνα αργοτερα μαζι με τα αναδρομικα..αλλα αυτο που εγινε με εμενα και δεν ξερω αν στο εκαναν και εσενα ,ειναι οτι μεχρι να μου πληρωσουν και το επιδομα ,μου εμειωσαν την συνταξη με καποια κρατηση ,που δεν την κανουν σε ανθρωπους που περνουν το εξωιδριματικο επιδομα..οταν τους ρωτησα αν αυτα τα λεφτα που μου εκοψαν απο την συνταξη θα μου τα δωσουν αναδρομικα ,μου ειπαν οτι αυτα δεν τα επιστρεφουν αυτοι απο το ταμειο,αλλα τα στελνουν στην αρμοδια εφορια και επιστρεφοντε απο εκει ,εκτος και χρωστας ,οποτε συμψιφιζονται με το χρεος..»
«…. !! Αυτα τα χρηματα , τα κρατησαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ! Ειναι φορος ! Συχνα κανουν τετοια ”λαθη” . Επρεπε να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να σου τα επιστρεψουν . Το ιδιο συνεβη και σε μενα , περυσι . Φωναξα , καυγαδισα …και καταφερα να μου τα επιστρεψουν με επιταγη , σχεδον αμεσως ! Το εχω γραψει εδω στο φορουμ .Οταν παιρνετε χρηματα αναδρομικα και διαπιστωνετε οτι ειναι λιγοτερα απ’οσα περιμενατε , ειναι πιθανο να σας εχουν κρατησει φορο . Αυτο ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και πρεπει να απαιτησετε να σας επιστραφουν ΑΜΕΣΑ. Απο το ταμειο σας . ΟΧΙ από την εφορία !!!»
Είπατε κάτι φίλοι μου;
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ομορφιά, θαυμάστε κράτος πρόνοιας.
Θα επανέλθω….

Βασίλης Τσούγκαρης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *