Παγίδα εκλογών (;) στήνει ο Λαζαρίδης στον Τσίπρα

 Με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα να βρίσκονται σε οριακό σημείο πριν καλά, καλά ξεκινήσουν, το κλίμα μεταξύ Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ τεταμένο, το ΠΑΣΟΚ να λαμβάνει αποστάσεις προκαλώντας κυβερνητικές αρρυθμίες και τον
Αντώνη Σαμαρά δογματικά προσηλωμένο στις φοροελαφρύνσεις και τη βελτίωση του κλίματος το τοπίο μυρίζει έντονα μπαρούτι. Η Κουμουνδούρου από την πλευρά της ανεβάζει στροφές σε όλα τα επίπεδα με τον Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει πλέον την εκτίμηση εκλογών ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα. Το σενάριο αυτό όμως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί υπό τις τρέχουσες ισορροπίες, την αποσυσπείρωση της ΝΔ και τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο η πολιτική που ακολουθεί το Μαξίμου φαίνεται μάλλον “μπλόφα” καθώς γνωρίζουν ότι το χαρτί των εκλογών είναι καμένα για τους ευρωπαίους εταίρους, όχι όμως και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Του Χρήστου Φράγκου

Ο «στρατηγός» Χρύσανθος που κρύβεται πίσω από τους σχεδιασμούς του Μαξίμου ενδεχομένως να έχει στήσει «εκλογική παγίδα» στον ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση να αποκαλύψει περισσότερα χαρτιά και να σκιαγραφήσει με μεγαλύτερη γλαφυρότητα τις προθέσεις της. Αν το σενάριο αυτό ισχύει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ «πρόδωσε» και άφησε εκτεθειμένα τα δίκτυά του τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Εκκλησία καθώς και προκεχωρημένα φυλάκια πίσω από τις γραμμές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Παράλληλα με τη  δυναμική που δημιουργούν οι εκλογικές προετοιμασίες του ΣΥΡΙΖΑ επιτυγχάνεται ανέξοδα η επανασυσπείρωση της εκλογικής βάσης της ΝΔ, και ο μηχανισμός του κόμματος αναγκάζεται να ενεργοποιηθεί στην περιφέρεια.

Το μπαράζ επαφών και συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα με Μόσχα, Άγιον Όρος και τον Πάπα Φραγκίσκο είναι κινήσεις υψηλής σημειολογίας και μετατρεψομότητας βραχύβιας όμως απόδοσης. Υπ αυτό το πρίσμα αν οι εκλογές καθυστερήσουν για τον Μάρτιο του 2015 τότε η Κουμουνδούρου θα πρέπει αφ ενός να αναθερμάνει τη σημειολογία αυτή με νέες κινήσεις και αφετέρου να αμυνθεί για τις επιλογές της, τις οποίες θα έχει χρόνο να διαβάλλει η Συγγρού και η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ενδεχόμενο «αγωνιστικής γυμναστικής» από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργού και εν αγνοία της Συγγρού δεν είναι καθόλου μακρινό για όσους γνωρίζουν την προσωπικότητα, τα βιώματα, τις πολιτικές επιλογές και πρακτικές του συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά.

Το επιχείρημα αυτό ισχυροποιείται από το υπαινικτικό φύλλο των Νέων τη Δευτέρα στο οποίο ο πρωτοσέλιδος τίτλος “Εκλογές στην ψύχρα” καλλιεργούσε σαφές κλίμα, σε συνδυασμό με την τρομολαγνική άποψη του Γιάννη Πρετεντέρη, αλλά η θέση του Σταύρου Ψυχάρη έδινε άλλη αίσθηση.

Στο editorial ο Σταύρος Ψυχάρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει εκλογές αλλά προετοιμάζεται για εκλογές προσπαθώντας να κάνει επίδειξη δύναμης, το θέμα όπως και αρκετά άλλα αυτές τις ημέρες επιδέχεται πολλών ερμηνιών….

http://www.sofokleousin.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *