ΠΛΑΖ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΕΝΑ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΘΕΑΜΑ

Ένα καυτό θέμα που πρέπει να φέρει εις πέρας ο νέος δήμαρχος Ναυπακτίας!
Στην παραλία Ψανής της Ναυπάκτου ΕΝΑ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΘΕΑΜΑ! είναι ο χώρος που λειτουργούσε η πλαζ του E.O.T.
Ο χώρος αυτός μαζί με τις εγκατάστασεις είχε παραχωρηθεί το 1986 στο……
Δήμο Ναυπάκτου από τον τότε Ε.Ο.Τ. χωρίς αντάλλαγμα για είκοσι χρόνια.
Ο Δήμος Ναυπάκτου δημοπρατούσε κάθε τρία χρόνια αυτόν το χώρο και εισέπρατε κάποια έσοδα και πέραν αυτού οι εκμεταλλευτές φρόντιζαν της εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο να είναι καθαρός. Τα τελευταία χρόνια όμως και ειδικότερα μετά το νόμο 2971 του 2001 ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η εκμετάλλευση διότι ο συγκεκριμένος νόμος έβγαλε παράνομες τις κτηριακές εγκατάστασείς και δεν μπορούσε να εκδοθεί άδεια λειτουργίας ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ και για το λόγο αυτό ο χώρος εγκαταλείφθηκε και τα κτήρια έγιναν η μεγαλύτερη πηγή μόλυνσης της περιοχής.
οι εν λόγω κτηριακές εγκαταστάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν κανένα κτήσμα για χρήση πλαζ, του ΕΟΤ δεν είχε κατασκευαστεί με άδεια οικοδομής και για το λόγο αυτό το 1993 η τότε κυβέρνηση είχε εκδώσει το νόμο 2160 που έδεινε τη δυνατότητα στον ΕΟΤ να νομιμοποίησει αυτά τα κτήρια.

Τα εν λόγο κτήσματα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 2160/1993 που νομιμοποιεί όλα τα κτήρια του Ε.Ο.Τ. διότι οι εν λόγω κτηριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται μέσα στην αιγιαλίτιδα ζώνη (και σύμφωνα με το νόμο περί χάραξης νέας αιγιαλίτιδας ζώνης νέα αιγιαλίτιδα ζώνη δεν μπορεί να χαραχτεί και να εξαιρεί αυτές τοις εγκαταστάσεις) και όπως προβλέπετε από το νόμο 2971 του2001 (σχετική και η 3615/2007 απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας) δεν νομιμοποιούνται τα κτίρια που βρίσκονται μεταξύ άλλων και μέσα στην αιγιαλίτιδα ζώνη.
Επίσης ο ίδιος νόμος προβλέπει ότι ΟΙ ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.
Ο χώρος πλέον ΑΠΟ ΤΟ 2001 δεν ανήκει στα ΕΤΑ, ανήκει στο λιμενικό ταμείο είναι μέσα στον αιγιαλό και την παράλια και ισχύει και για αυτά τα κτήρια ο νόμος.

hobbakias.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΑΝ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ,ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ 6-7 ΕΚ.ΕΥΡΩ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ 'Ο ΤΡΩΣΑΣ ΚΑΙ ΙΑΣΕΤΑΙ'.ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΤΕΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *