Σχολεία που μορφώνουν ζήτησαν οι γονείς του Ηρακλείου

Τις ανησυχίες τους για τη δημόσια εκπαίδευση στο Ηράκλειο εξέφρασαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης…

Κρήτης Απόστολο Κλινάκη στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν. Με τους γονείς να εκθέτουν τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις αγωνίες τους σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών τους εξελίχθηκε η συνάντηση. Την παρουσία τους για τη στήριξη της κινητοποίησης έδωσαν μέλη της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων καθώς επίσης και μέλη της Ένωσης Γονέων.

Όπως είπε στο prismanews.gr ο κ. Πολύβιος Μαυροειδής, Ειδικός Γραμματέας της Ένωσης Γονέων, τα προβλήματά μας σχετίζονται με τα δεκάδες κενά δασκάλων και δασκάλων Ειδικοτήτων που υπάρχουν στο Νομό Ηρακλείου. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων τόσο των Δημοτικών όσο και των Νηπιαγωγείων. Ακόμα, πρόβλημα αποτελεί η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 27-28 ανά τάξη καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί χάνουν τις οργανικές τους θέσεις.

Ως Ένωση Γονέων απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά, όπως επίσης και την άμεση επαναλειτουργία των Ολοήμερων Τμημάτων. Επιπλέον, διεκδικούμε την πλήρη σίτιση των μαθητών, να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι γονείς και ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη να μην υπερβαίνει τους 20. Τέλος, στόχος μας είναι να μη γίνει καμία απόλυση και να μην κλείσει κανένα σχολείο, τόνισε ο κ. Μαυροειδής.

Ο κ. Κλινάκης μας διαβεβαίωσε ότι συμφωνεί με τα αιτήματά μας και πρόκειται να τα μεταφέρει σε μια συνάντηση που θα γίνει τη ερχόμενη εβδομάδα με τους Περιφερειακούς Διευθυντές. Δυστυχώς, όμως, πρόκειται για ένα παιχνίδι αφού τις ίδιες απαντήσεις είχαμε λάβει και πέρυσι, ανέφερε ο κ. Μαυρoειδής.

Η απόφαση της Ένωσης Γονέων, όπως είπε ο κ. Μαυροειδής, είναι ηοργάνωση του Γονεϊκού κινήματος, αγώνες για την άμεση επίλυση προβλημάτων. Για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξoντώνει…

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *