Οι Σύροι πρόσφυγες αρνούνται να μετακινηθούν – Ένταση στο Σύνταγμα [εικόνες]

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πολέμων που δημιουργέι η Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν μια πρώην ευημερούσα χώρα όπως η Συρία, χρηματοδοτώντας ισλαμιστές εισβολείς για την ανατροπή του προέρδρου Άσαντ, και οι δυστυχείς άνθρωποι που ζούσαν εκεί αναζητούν μια διέξοδο από την φρίκη που η Δύση προξένησε.

Ενταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα καθώς οι Σύροι αντιδρούν στην απόφαση της Πολιτείας να μεταφερθεί ο ευπαθής πληθυσμός σε κέντρα φιλοξενίας.

Οι Σύροι απαγόρευσαν σε συμπατριώτες τους, άρρωστα παιδιά και γυναίκες, περίπου 70 στον αριθμό, που είναι σε άσχημη κατάσταση, οι περισσότεροι με πυρετό, να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα, φοβούμενοι μην τυχόν δοθούν επιλεκτικά διαβατήρια.

Με συνθήματα «με διαβατήρια και όλοι μαζί» και «όλοι ή κανένας», οι Σύροι ζητούν την άμεση παροχή διαβατηρίων σε όλους τους πρόσφυγες ανεξαιρέτως, παρότι η Πολιτεία έχει καταστήσει σαφές ότι το αίτημά τους δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό λόγω της κοινοτικής νομοθεσίας. Μέσα σε αυτό το σκηνικό έντασης, λίγο νωρίτερα λιποθύμησε ένα μικρό αγοράκι…

Από την πλευρά του ο γγ. Εσωτερικών Άγγελος Συρίγος ανέφερε ότι «έχουμε μια ομάδα που παρασύρεται από ακραίες οργανώσεις που έκαναν την Υπατία (όταν εκατοντάδες μετανάστες έκαναν πολυήμερη απεργία πείνας στο κτίριο) , άλλα και από κυκλώματα που χάνουν χρήματα».

Στο Σύνταγμα βρίσκεται και κλιμάκιο του υπουργείου Εσωτερικών που προσπαθεί να ενημερώσει τους Σύρους.

Το λεωφορείο του δήμου που θα τους μεταφέρει σε στεγασμένο χώρο της Αρχιεπισκοπής…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *