Φακελάκια αγάπης και ανακούφισης

Εντελώς τυχαία συναντήσαμε ιερέα στην άλλη άκρη της πόλεως μας από την ενορία που διακονεί. Σε τριάντα περίπου φακέλους με την φίρμα του ναού του, ήσαν διανεμημένα, ανάλογα με την οικονομική ανάγκη του κάθε συμπολίτου μας, πέντε χιλιάδες ευρώ! Χρήματα του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και από…..
τον πρόσφατα εορτασμό του Ναού του όπως μας είπε.

Σε μερικές οικογένειες ο παππούλης αυτός έριχνε τα φακελάκια της αγάπης και ανακούφισης, κάτω από την πόρτα και έφευγε γρήγορα για λόγους λεπτότητας. Δάκρυσε όταν έφτασε σε ένα σπίτι πλησίον της περιοχής Ζαρουχλεϊκων.

Ο λόγος; ένα μικρό παιδί πάσχει από ανίατη αρρώστια.

Μέγα, λοιπόν, δίκιο έχει ο Μητροπολίτης μας όταν υπερασπίζεται με τόση θέρμη τους ιερείς μας. όλοι οι κληρικοί μας τρέχουν, ώστε να απαλύνουν τόσο τον πόνο των συνανθρώπων μας, όσο και να καθαρίσουν τις ψυχές των.

* Υποσχεθήκαμε στον ιερέα να μην αναφέρουμε το όνομά του, γι’ αυτό δεν το δημοσιεύουμε.

Αλέξανδρος Κολλιόπουλος
Εφημερίδα «Εκκλησιολόγος»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

  1. Ανώνυμος

    POSES APODIXEIS THS EFORIAS XREIAZETAI O FILOS MAS NA DEI ME HMEROMHNIA TOY ETOYS 2010 GIA NA PAPSEI NA PIPHLA THN KARAMELA OTI H EKKLHSIA DEN FOROLOGHTE …….. NTROPH PIA ….POSO EYKOLA MILOYN OTAN DEN GNORIZOYN TA PRAGMATA……OTAN PESOYN OLOI AYTOI STO GKREMO ERXONTE STHN EKKLHSIA NA TOYS BOHTHISOYME….EEE TOTE EINAI ARGA…….OLA TA FILOPTOXA DIATHETOYN KATHIMERINA POLLA XRHMATA STOYS ANAXIOPATHOYNTAS ADELFOYS…O FILOS POSA EDOSE FETOS?

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ούτε εγώ συμπαθώ την εκκλησία αλλά το γεγονός πως μας πηδούν εμας στους φόρους δε σημαίνει πως πρέπει αν τους πηδήξουν όλους, γιατί να φορολογηθεί η περιουσία της εκκλησίας, δεν είναι επιχείρηση, δεν είναι το κράτος, είναι απλά μία ανάγκη κάποιον αφελών πιστών, έχουν φορολογηθεί πριν δωσουν το περισευμά τους στην εκκλησία. από εκεί και πέρα ας το κάνουν ότι θέλουν. ας ξυπνησουμε οι υπόλοιποι "μη αφελείς" να φτιάξουμε κράτος που να μη μας κλέβει

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΑΥΤΟΝ, Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    AYTOS O AGIOS PAPOYLHS POU LOGW TAPEINWSEWS KAI AGAPHS
    PROS TON THEO+TON ANTHRWPO
    APODEIKNYEI EMPRAKTWS THN AGAPH TOU…
    WSTE NA MHN FAINETAI
    KAI NA MHN YPOLOGIZEI KA8OLOU TON EAYTO TOU
    THA AMOIF8EI STON OURANO…
    10PLASIWS DIOTI DEN ZHTA KAMIA PROBOLH
    KANENOS EIDOUS.

    THN EYXH TOU NA EXOUME….

    OI AGIOI PATERES THS ORTHODOXHS EKKLHSIAS MAS PROSFEROUN ….
    O THEOS KATAGRAFEI TA PANTA!

    ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ+

    Reply
  5. Ανώνυμος

    1.02ΜΜ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ?
    Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ?

    ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ…………..

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
    Η φιλευσπλαχνία της εκκλησίας, αν και όταν υφίστατε απλά διαιωνίζει τις άθλιες καταστάσεις.
    Το ότι ο καλός ποιμένας φροντίζει τα πρόβατά του, δεν σημαίνει ότι δεν τα σφάζει όταν έρθει η ώρα.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Δεν χρειάζονται σχόλια. Επιτελή άριστα το έργο του στο ποίμνιο του. Σεμνά , ταπεινά και αθόρυβα. Παράδειγμα προς μίμηση. Να σε καλά παππούλη και ας μην σε ξέρω. Να σου δίνει δύναμη και υγεία ο κύριος να συνεχίσεις το έργο σου.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *