Αποκάλυψη: Ο «άσος» στο μανίκι του Βενιζέλου

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται τώρα να προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο να τεθεί προ ψήφιση στην ελληνική βουλή η ευρωπαϊκή συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά από τις Βρυξέλλες ο κ. Βενιζέλος, ζητήματα τέτοιου είδους πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και να ψηφίζονται εάν είναι δυνατόν με ευρεία πλειοψηφία…

Δηλαδή με τη διευρυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών… «Αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο»… Αφού πρώτα έσπευσε να ενημερώσει τηλεφωνικά του πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έριξε στο τραπέζι τον τελευταίο άσσο που είχε στο μανίκι η κυβέρνηση.

Άλλωστε, εδώ και μέρες, οι Ευρωπαίοι πιέζουν ασφυκτικά την ελληνική πλευρά να δεσμευτεί για την εφαρμογή όσων συμφωνηθούν, όποια και αν είναι η «πολιτική κατάσταση» στη χώρα το προσεχές μέλλον.

Φυλάνε τα ρούχα τους οι δανειστές μας, και θέλουν μία διευρυμένη «έγκριση» από την ελληνική Βουλή για όσα συμφωνηθούν την Τετάρτη. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση φαίνεται να εκβιάζει την αντιπολίτευση, καθώς με μία υπερψήφιση όσων συμφωνηθούν, η Νέα Δημοκρατία θα περάσει στο «μνημονιακό άρμα», ενώ με μία πιθανή καταψήφιση, θα κληθεί να πάρει το βάρος για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Για μία κυβέρνηση που στην ουσία τελεί υπό ομηρεία εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, αυτός φαίνεται να είναι ο τελευταίος άσσος…

http://www.prionokordela.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *