Αποφασίστηκε η επιστράτευση των ιδιοκτητών Δ.Χ. φορτηγών


Αποφασίστηκε η επιστράτευση των ιδιοκτητών Δ.Χ. φορτηγών σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση:
“Με Απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετά από σχετική Εισήγηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της….

παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη, κηρύσσονται οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης.
Με την παραπάνω Απόφαση εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι Νομάρχες να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας”.

Οδηγοί που βρίσκονται στα μπλόκα συνεχίζουν να δηλώνουν ανυποχώρητοι, και μετά την γνωστοποίησης της παραπάνω απόφασης, διαμηνύοντας ότι δεν θα παραλάβουν τα φύλλα πορείας.
«Περιμένουμε το ελληνικό κράτος να μας ασκήσει ποινική δίωξη. Είμαστε έτοιμοι για όλα. Με ποιο επιχειρησιακό σχέδιο θα εκτελεσθούν οι μεταφορές και ποιος θα πληρώνει τα καύσιμα;» αναφέρουν χαρακτηριστικά συνδικαλιστές.
Νωρίτερα το Capital.gr σε δημοσίευμα με τίτλο Μονόδρομος η επιστράτευση των αυτοκινητιστών μετέδιδε τα εξής:
Με πλήρη αποτυχία στέφθηκαν οι συνομιλίες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.
Συνεπώς με τα περιθώρια διαλόγου κυβέρνησης – απεργών να έχουν εξαντληθεί, η λύση της επιστράτευσης των αυτοκινητιστών θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

«Μας ζήτησαν πρώτα να σταματήσουμε την απεργία και μετά να συζητήσουμε» ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χερσαίων Μεταφορών, Γ. Τζωρτζάτος, εξερχόμενος από την αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου Υποδομών.
«H ελληνική πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί ακριβώς όπως είναι», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, στο περιθώριο της συνάντησης με την τρόικα των ελεγκτών.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, κ. Χάρης Τσιόκας ανέφερε:
«Καταβάλαμε προσπάθεια προκειμένου να επικρατήσει η σύνεση και ο διάλογος. Είναι ένα δύσκολο θέμα, όμως είναι αναγκαίο να λυθεί. Διατυπώσαμε από την πλευρά μας απόψεις από τις οποίες θέλαμε να συμβάλλουμε, προκειμένου να δοθούν και επιπλέον δυνατότητες στη μεταβατική περίοδο, ώστε τα περιουσιακά στοιχεία της τάξης αυτής να μπορέσουν με τον καλύτερο τρόπο να αποσβεστούν.

Φαίνεται όμως, ότι στη συζήτηση δεν επικράτησαν απόψεις οι οποίες θα οδηγούσαν σε μια περαιτέρω συζήτηση και σε μια αποκλιμάκωση του προβλήματος. Δυστυχώς, υπήρξε αδιέξοδο, το οποίο εκτιμώ ότι πρέπει τώρα να αποτιμήσει η Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των μεταφορέων, ώστε στη βάση αυτή να δούμε πλέον τη δυνατότητα να συνεχιστεί ο διάλογος πιο ήρεμα και όχι κάτω από το κράτος του εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας και κάτω από κράτος της παράλυσης της ελληνικής Οικονομίας.
Το νομοσχέδιο είναι σε διάλογο εδώ και πολύ καιρό. Και θα συνεχίσει να είναι σε διάλογο διότι πρέπει να γίνει η αντίστοιχη συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή και στην ολομέλεια της Βουλής. Χρόνος για διάλογο υπάρχει, όχι όμως με τερτίπια του στυλ, αποσύρετε το νομοσχέδιο και πάμε από την αρχή».
kastorass.blogspot.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    KAΠΟΤΕ ΜΠΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ . Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ . ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΣΩ .ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ, Ο ΓΥΑΛΑΚΙΑΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΒΡΙΟΙ. ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
    Φώτης

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ..
    ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ,ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ..
    ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ..
    ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ.
    ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ !!!!!?????
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ-ΚΑΤΙ ΓΙΑ 800 ΕΥΡΩ -ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΥΣΑ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ.!!!!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ..ΝΤΡΟΠΗ….!!!!!
    ΝΑ ΠΑΙΘΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ,ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!!!
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ..
    Ε Π Ι Σ Τ Ρ Α Τ Ε Υ Σ Η…ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ…
    ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ..

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *