Ανάλυση Τελικού Κυπέλλου Ελλάδος: Ατρόμητος – ΑΕΚ

20:30) Ατρόμητος – ΑΕΚ: Είναι ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος. Διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, στις εξέδρες του οποίου αναμένεται να δώσουν το παρόν 45.000 φίλαθλοι των κιτρινόμαυρων και 12.500 της ομάδας του Περιστερίου. Η ΑΕΚ ψάχνει τον πρώτο της τίτλο μετά από εννιά χρόνια, ενώ ο Ατρόμητος θέλει να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να….
γραφτεί στη λίστα με τις ομάδες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

Ιστορικές στιγμές για τον Ατρόμητο, που με τον Γιώργη Δώνη στον πάγκο του, έκανε την υπέρβαση και έφτασε στον τελικό του θεσμού. Ο Έλληνας προπονητής είχε κατακτήσει το Κύπελλο και το 2007 με τη Λάρισα και αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Στο πρωτάθλημα, αγχώθηκε λίγο προς το τέλος με την παραμονή του, αλλά εν τέλει τα κατάφερε και θα αγωνίζεται και του χρόνου στη Superleague. Διακαής πόθος είναι και η Ευρώπη, που μπορεί να εξασφαλιστεί ακόμα και αν ο Ατρόμητος ηττηθεί στον τελικό, αν και εφόσον η ΑΕΚ τερματίσει πρώτη στα playoffs. Συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας του Περιστερίου, οι παίκτες θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους αφού έφτασαν μέχρι εδώ. Στα θετικά και ότι ο Γιώργης Δώνης δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Ο Ατρόμητος απέκλεισε κατά σειρά Αναγέννηση Καρδίτσας, Καβάλα, Διαγόρα και Ολυμπιακό Βόλου.

Για την ΑΕΚ το σημερινό ματς έχει χαρακτηριστεί ως αγώνας επιβίωσης. Τη φετινή χρονιά έγιναν πολλά, σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο, αλλά όλοι τα αφήνουν στην άκρη για να γίνουν ένα, ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να πανηγυρίσει τίτλο μετά από εννιά χρόνια. Ο κόσμος φρόντισε να αποδείξει πόσο θέλει αυτό το τρόπαιο και το γήπεδο αύριο αναμένεται να βράζει. Μανόλο Χιμένεθ και Στάυρος Αδαμίδης ντοπάρουν ψυχολογικά τους παίκτες και τους ζητούν να κάνουν το αυτονόητο. Η ΑΕΚ δεν ολοκλήρωσε καλά τη χρονιά και στο 0-0 της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ηρακλή, αποτυπώθηκε η εικόνα της όλη τη χρονιά. Η συντριβή με 6-0 στο «Καραϊσκάκης» δεν μπορεί να ξεχαστεί, αλλά η κατάκτηση του Κυπέλλου θα δώσει μια χαρά στον κόσμο, όπως παραδέχθηκε και ο Γρηγόρης Μάκος. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Μανόλο Χιμένεθ, που μάλλον δίνει ένα από τα τελευταία ματς στον πάγκο της Ένωσης. Η ΑΕΚ απέκλεισε κατά σειρά Πανθρακικό, Λάρισα, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Τάσος Κάκος. Στο πρωτάθλημα Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-1 και ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0. 13 κατακτήσεις σε 20 τελικούς έχει η ΑΕΚ, αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε τελικό για τον Ατρόμητο. Σε έναν τελικό δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, ιδιαίτερα στο Κύπελλο που είναι παραδοσιακά ο θεσμός των εκπλήξεων. Η ΑΕΚ πάντως μπαίνει με προβάδισμα στο ματς, τόσο γιατί το ματς είναι γι’ αυτήν αγώνας επιβίωσης, όσο γιατί διαθέτει παίκτες με εμπειρία και ποιότητα, που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ειδικές συνθήκες ενός τέτοιου μεγάλου και κρίσιμου αγώνα.

Για περισσότερες αναλύσεις και προτάσεις των αγώνων του στοιχήματος, επισκεφθείτε το site μας.

www.Betarades.grΠρογνωστικα Στοιχηματος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *