Το στοίχημα του Σαμαρά

Εδώ και ένα χρόνο ο Αντώνης Σαμαράς ηγείται της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από μια πρωτόγνωρη διαδικασία εκλογής για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα. Όταν ουσιαστικά επανίδρυε τη Δεξιά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, βάζοντας ισχυρές κεντρώες «δόσεις» στο μηχανισμό της, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι, ένα αρχηγικό κόμμα θα …..
μπορούσε να παραμείνει ενωμένο αλλάζοντας ηγεσίες. Ακόμη και το ΠΑΣΟΚ, που κατά ανεξήγητο τρόπο μονοπωλεί τον «προοδευτισμό», υστερεί σε ανάλογες επιδόσεις της «συντηρητικής» Νέας Δημοκρατίας. Δύο Παπανδρέου κι ένας Σημίτης μέσα σε 36 χρόνια, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ αλλάζει ηγέτη κάθε 12 χρόνια κατά μέσο όρο. Εν αντιθέσει με τη Νέα Δημοκρατία, που κατά μέσο όρο αλλάζει ηγεσία κάθε 5 περίπου χρόνια. Ποια είναι η προοδευτική και ποια η συντηρητική παράταξη, επαφίεται στη κρίση του καθενός. Πέραν όμως της σημειολογίας που αναπόφευκτα εμπεριέχεται στην πολιτική, αλλά και των συμβολισμών που ενίοτε συνοδεύουν την άσκηση της πολιτικής, η ελληνική κεντροδεξιά δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει τα στερεότυπα που τη συνοδεύουν. Διαρκώς απολογούμενη και συνεχώς αγχωμένη έχει χάσει το πλεονέκτημα στα μεσαία κοινωνικά στρώματα. Έμεινε με την εντύπωση μιας αστικής τάξης που δεν υπάρχει πια. Και αγνοεί μια «αστική τάξη» που γεννήθηκε με το ΠΑΣΟΚ και ανελίχθηκε επαγγελματικά επί Σημίτη. Αυτή τη μερίδα του εκλογικού σώματος θα πρέπει να ακτινογραφήσει η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ μέσα στο «γήπεδό» του. Αυτό θα είναι και το στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά τους επόμενους μήνες.

statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ [ΠΟΛΑΝ] ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ. ΓΙΑΥΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΗΤΑΝ Η ΝΔ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ .ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ(ΤΑ ΛΕΩ ΘΑ ΝΤΡΑΠΩ?)…ΜΙΑ ΜΑΝΑ

    Reply
  3. iera ellas

    οσο υπαρχει στην περηφανη παραταξη ο ρουσσοπουλος ο βουλγαρακης ο παυλοπουλος κι ολοι αυτοι οι μεγαλουπουργοι της κυβερνησης καραμανλη που αποδοκιμαστηκε από το συνολο του ελληνικου λαου ο γιωργος παπανδρεου θα μπορει ανετα απερισπαστα να συνεχιζει το μεγαλοπνοο σχεδιο του για την πατριδα μας.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΜΑΡΑ..!!!!!!!!!!!!!!!
    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ..!!!!!!!!!!
    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΣΤΑΤΗ..!!!!!!!!!!!!!
    ΦΤΑΝΕΙ..!!!!!ΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ..!!!!
    ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ,ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΔΕΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΗ ΜΑΣ..
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΜΑΡΑ..!!!!!!
    ΕΝΤΑΞΗ ,ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΥΑΜΕ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ!!!!!!!
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!!!!
    ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!!
    ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥ!!!!!
    ΤΩΝ ΒΑΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΕΛΛΩΝ!!!!!!!
    ΕΝΤΑΞΗ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ!!!!!!!
    ΚΑΛΑ 40ΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!!!!!ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΟΡΙΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟΝ…
    ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΥΔΟΥ!!!!!!!!!!!!!

    …..ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ , ΤΑ ΠΗΡΑ ΤΑ ΛΕΞΟΤΑΝΙΛ ΜΟΥ !!!!!

    "ΠΕΡΣΕΑΣ,ΚΑΤΕΡΙΝΗ"

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *