Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ:

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε μία ανώνυμη επιστολή στο blog ksipnistere. Καλούμε το συγκεκριμένο blog, καθώς και τα υπόλοιπα να αναρτήσουν την απάντηση προς αποκατάσταση της αλήθειας. Επίσης, να τονίσουμε ότι πρέπει να σεβόμαστε τη δεοντολογία και ότι αναρτούμε να το αναρτούμε επώνυμα. Σε διαφορετική περίπτωση αυτός που αναλαμβάνει την ευθύνη είναι ο διαχειριστής!
Με ιδιαίτερη έκπληξη, αλλά και αγανάκτηση διαβάσαμε ένα «ανώνυμο» δημοσίευμα, όπως ακριβώς και οι προεκλογικές «ανώνυμες» επιστολές, που συκοφαντεί χυδαία το Δήμαρχο Καρύστου και τον πρώτο σε…..
σταυρούς εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Νικόλαο Μανώλη. Προς αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να ειπωθούν τα παρακάτω:

Όταν κάποιος έχει να πει κάτι να το πει επώνυμα, έτσι ώστε να μπορεί να φέρει το βάρος αυτών που δηλώνει και να λογοδοτεί.
Κανένας Δήμος στη χώρα δεν δίνει άδειες για εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Αρμόδια αρχή ήταν και παραμένει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Οπότε ας αφήσουν τις πιστολιές στον αέρα οι γνωστοί – άγνωστοι συκοφάντες.
Ο Δήμαρχος Καρύστου, από το 1998 που ήταν Δήμαρχος Μαρμαρίου, ήταν υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θέτοντας, βέβαια, τις εξής προϋποθέσεις:
α) Οι εταιρείες αιολικής ενέργειας να σέβονται το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να προβαίνουν σε ενοικίαση της γης προτού πραγματοποιήσουν τις επενδύσεις.

β) Είχαμε κάνει, και συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε, λόγο για χωροταξικό σχεδιασμό, έτσι ώστε η τοποθέτηση να μην γίνεται αυθαίρετα.

γ) Διεκδικούμε η γραμμή μεταφοράς να είναι αν όχι σε όλο το μήκος, στο μεγαλύτερο μέρος της, υπόγεια.

δ) Οι εταιρείες ΑΠΕ να χρησιμοποιούν ανθρώπινο δυναμικό από την περιοχή. Επίσης, να δίνουν ανταποδοτικά οφέλη από τα κέρδη τους ώστε να χρηματοδοτούν έργα στην περιοχή.

Κλείνοντας θέλουμε να θέσουμε ένα δίλημμα στους αναγνώστες. Δεδομένου ότι:α) μέχρι το 2020 το 20% της ενέργειας πρέπει να παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, β) την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας, γ) το γεγονός ότι στο Αλιβέρι και στην Πτολεμαϊδα που παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από λιγνίτη παρατηρούνται τα μεγαλύτερα κρούσματα καρκίνου στην Ευρώπη, δ) το γεγονός ότι η πυρηνική ενέργεια είναι απορριπτέα ως λύση, και άλλους αρνητικούς παράγοντες που έχει η σημερινή διαδικασία παραγωγής ενέργειας θέτουμε το ερώτημα: Ποιος τρόπος είναι ο φιλικότερος προς το περιβάλλον και ο καλύτερος για τη δημόσια υγεία προκειμένου να παράγεται το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας;

Τέλος, όποιος έχει να πει κάτι να το δηλώσει επώνυμα. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαροι στις επιλογές τους. Χωρίς στεγανά και χωρίς μισές κουβέντες. Έτσι, και στην περίπτωση των ανανεώσιμων πηγών δηλώνουμε θετικοί, όπου μας πέφτει λόγος, υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανώνυμες συκοφαντίες. Όλοι λίγο έως πολύ καταλαβαίνουμε από πού προέρχονται. Το ζήτημα είναι το εξής: Ποιος υποκινεί αυτές τις άθλιες μαριονέτες να αναφέρουν πράγματα που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    Δεν ασχολουμαι με την πολιτικη ουτε με τα πολιτικα ομως αυτο που γινεται στην Καρυστο τα τελευταια 20 χρονια δεν το καταλαβαινω…Καθε έργο που πάει να γίνει το σταματουν οι κάτοικοι ΧΩΡΙΣ να ζυγίζουν τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ..Θελαν να κάνουν μαρινα …οχιιιιι μαρινα, θελαν να κάνουν Καρνάγιο όχιιιι καρναγιο…Τι σκατα θέλετε για να προχωρησει αυτος ο τοπος to the next level να δημιουργηθουν έσοδα και στο δήμο αλλα και πιθανως θέσεις εργασίας στην Καρυστια που μαστιζεται απο την ανεργια?

    Ι ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΤΕ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ,ΟΠΩς ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ (ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ)Κ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ….

    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΦΩΝΑΞΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ,ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, ΟΧΙ ΣΥΝΕΧΩς ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ…Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ 20ΧΡΟΝΙΑ….ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΡΓΑ Κ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ Κ.ΤΛ. ΑΜΑΝ…

    Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΟΗΜΩΝ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    αγαπητοί συκοφάντες έχετε ξεφύγει! Πραγματικά δεν ξέρετε τι λέτε! Και αν ψάχνετε να δείτε ποιος κάνει business με τις ΑΠΕ κοιτάχτε κατά ΥΠΕΚΑ και ΡΑΕ μεριά! Ο Δήμαρχος είναι μάγκας και προσπαθεί να πάρει αντισταθμιστικά οφέλη από αυτή την ιστορία. Ήταν από τους πρωτεργάτες που θεσμοθέτησε το 3% επί της παραγωγής για τους Δήμους (άσχετα αν η Πρασινη Τίνα το έκανε 1,2%). Επίςης, το γεγονός ότι ξεκίνησε ως Πρόεδρος μίας μικρής Κοινότητας, μετά έγινε Δήμαρχος Μαρμαρίου και στη συνέχεια Δήμαρχος Καρύστου λέει πολλά. Αυτό δεν μπορείτε να χωνέψετε σκατοπασόκια. Λιγούρια του λαϊκισμού και του βολέματος! Έχει λαϊκά ερείσματα ρε δεύτεροι-κομπλεξικοί και δεν θα τον νικήσετε ποτέ!
    Άντε γειά
    Δημήτρης

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΜΑΛΛΟΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ..ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕ.ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΜΙΖΑΣ…
    ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΕΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΤΑΜΑΡΙΑ;;

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Επίσης, να τονίσουμε ότι πρέπει να σεβόμαστε τη δεοντολογία και ότι αναρτούμε να το αναρτούμε επώνυμα. Σε διαφορετική περίπτωση αυτός που αναλαμβάνει την ευθύνη είναι ο διαχειριστής!

    Όταν κάποιος έχει να πει κάτι να το πει επώνυμα, έτσι ώστε να μπορεί να φέρει το βάρος αυτών που δηλώνει και να λογοδοτεί

    δεν παιρνω θεση για τα περιβαλλοντολογικα
    αλλα δεοντολογικα εχει ΔΙΚΙΟ

    πετρος

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Πέφτουν μίζες για τα αιολικά, τα οποία ειναι ενεργειακώς "πατατα" και περιβαλλοντικώς επιβάρυνση με πολλούς τρόπους. Υποδηλώνουν δε κατοχή του τόπου από τον "νταβά" που καταβροχθίζει επιδοτήσεις. Οντως είναι μεγάλο πρόβλημα στη νότια Εύβοια η "πράσινη" λιγουρα…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *