Τ.Σόρος: “Πρότυπο η Ρωσία – Απέτυχε η ΕΕ”

Σε μια συνέντευξη με το France 24, ο διαχειριστής του «αντισταθμιστικoύ αμοιβαίου κεφαλαίου υψηλού κινδύνου» ,ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του Ιδρύματος »Ανοικτής Κοινωνίας», Τζορτζ Σόρος,
αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατόρθωσε να επιτύχει τις επιθυμίες της ελίτ και πολλοί στην Ευρώπη βλέπουν τώρα τη «Ρωσία ως πρότυπο «:

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η ίδια η [Ευρωπαϊκή] Ένωση, η οποία είναι ένα ευγενές, καλοπροαίρετο πείραμα στη διεθνή διακυβέρνηση, έχει αποτύχει, και δεν έχει καταφέρει ό, τι είχε υποσχεθεί, και επιπλέον ότι υπάρχει ένας τέτοιος βαθμός απογοήτευσης που ακόμη και η Ρωσία θα μπορούσε να προσφέρει μια εναλλακτική λύση.»

Ο Τζορτζ Σόρος υποστηρίζει στη συνέχεια ότι πολλοί στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένων τον ηγέτη του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Nigel Farage, πρόεδρου του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen στη Γαλλία, καθώς και «πολλών ανθρώπων στη Γερμανία» – βρίσκουν την ιδέα μιας «στενότερης συνεργασίας με τη Ρωσία μάλλον ελκυστική ».

Η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση εδώ και χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της τελευταίας που φουντώνει με τη Ρωσία θα μπορούσε να καθορίσει το μέλλον της ίδιας της ΕΕ. Ένα άρθρο στη The New York Review αυτό το μήνα είχε τίτλο: »Ξύπνα Ευρώπη, ο Sorow σημειώνει ότι από την οικονομική κρίση του 2008 και τις μετέπειτα πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονταν από την τρόικα φαύλους, η «λαϊκή δυσαρέσκεια» και η υποστήριξη σε αντι-ευρωπαϊκά κόμματα έχει αυξηθεί»”. :

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση γενικά και ιδιαίτερα στην ευρωζώνη έχασε το δρόμο της μετά την οικονομική κρίση του 2008. Οι δημοσιονομικοί κανόνες που επικρατούν σήμερα στην Ευρώπη, έχουν προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση στον κόσμο. Τα Αντι-Ευρωπαικά κόμματα κατέλαβαν σχεδόν το 30% των εδρών στις τελευταίες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά δεν είχαν καμία ρεαλιστική εναλλακτική λύση για την ΕΕ να αναδείξουν μέχρι πρόσφατα.

Τώρα η Ρωσία παρουσιάζει μια εναλλακτική λύση που θέτει μια θεμελιώδη πρόκληση για τις αξίες και τις αρχές επί των οποίων βασίστηκε η ίδια η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Επίσης, είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει μια επικριτική ματιά στον εαυτό της … Η γραφειοκρατία της ΕΕ δεν έχει πλέον το μονοπώλιο της εξουσίας και δεν έχει πολλούς λόγους για να είναι περήφανοι».

Οι της ελίτ έχουν γίνει όλο και πιο φοβισμένοι από τις λαϊκές εξεγέρσεις σε όλη τη Δύση, που επιδιώκουν να επηρεάζουν τον κόσμο όπως ο Paul Joseph Watson ανέφερε στο »Infowars» τον Σεπτέμβριο. Όπως η οργή συνεχίζει να αυξάνεται στη Δύση λόγω της ανικανότητας και της ανηθικότητας της κυβέρνησης, η ελίτ θα προσπαθήσει να »προσηλυτίσει σε οργανικά κινήματα, ακόμη και να δημιουργήσει τεχνητά πολιτικά κινήματα που να καθοδηγούν και να εξουδετερώνουν τα «λαϊκά πάθη».

Η ΕΕ: Η επέκταση της αγγλο-αμερικανικής ελίτ

Η ΕΕ είναι το πνευματικό τέκνο μιας διεθνούς ελίτ που βρισκόταν στη διαδικασία οικοδόμησης μιας αυτοκρατορίας για πάνω από έναν αιώνα, με την ΕΕ να υπηρετεί ως «ένα τολμηρό πείραμα της διεθνούς διακυβέρνησης και του κράτους δικαίου, με στόχο την αντικατάσταση του εθνικισμού και τη χρήση εξουσίας». Η ΕΕ είναι ένα πείραμα αντικατάστασης των εθνικών κρατών με μια ένωση που πρόκειται να συγχωνεύσει τα αναδυόμενα κυρίαρχα-σφετεριστικά συνδικάτα σε όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ένωσης της Βόρειας Αμερικής και πιθανόν της Ένωσης της Μέσης Ανατολής, σε μια παγκόσμια αυτοκρατορία. Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – είναι ένας κοινωνικός εταίρος του Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων (RIIA), της παράλληλης βρετανικής κυβέρνησης, η οποία αγωνίζεται για την παγκόσμια κατάκτηση.

Ο Etienne Davignon, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και αρχιτέκτονας που επέδρασε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αποκάλυψε ότι η ετήσια αγγλοαμερικανική διάσκεψη – η ομάδα Bilderberg – «βοήθησε στη δημιουργία του ευρώ στη δεκαετία του 1990». Ο ίδιος ο Soros είναι εξαιρετικά αγκυστρωμένος μέσα στην σκιά της παγκόσμιας αυτοκρατορίας, καθώς προεδρεύει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, εκτός του ότι είναι σε μεγάλο βαθμό εμπλεκόμενος με το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ.

Υποστροφή από την οικονομική εχθροπραξία στη Ρωσία

Η Ευρώπη αποτελεί τη βάση διαμαρτυριών από οργισμένους αγρότες που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανόητη πολιτική απόφαση για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, μετά το παράνομο Δυτικό πραξικόπημα στο Κίεβο. Σε απάντηση προς τις Δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία επέβαλε απαγόρευση στις εισαγωγές τροφίμων τον Αύγουστο, από τις χώρες που στηρίζουν τις κυρώσεις με αποτέλεσμα λόγω των χαμηλότερων τιμών των τροφίμων στην Ευρώπη, να πλημμυρίζει η αγορά απ΄τα προιόντα και η ζήτηση να έχει πέσει από ένα μεγάλο εισαγωγέα στην Ανατολή. Η απαγόρευση αυτή δεν θα είχε ποτέ εφαρμοστεί αν η Δύση δεν είχε ανατρέψει την κυβέρνηση στο Κίεβο, και στη συνέχεια ανταγωνιστεί περαιτέρω με τη Μόσχα για την εφαρμογή κυρώσεων στη χώρα. Η απώλεια του εμπορίου λόγω της μείωσης των εξαγωγών τροφίμων εκτιμάται να κοστίσει στην ΕΕ 6.600.000.000 δολάρια το χρόνο, αλλά η κοινωνική υποστροφή από τον γεωργικό τομέα σε μια ήδη ευαίσθητη και ενδεχομένως ευμετάβλητη ήπειρο, δεν θα μπορούσε να προσδιοριστεί ποσοτικά.

Η Γαλλία επλήγησε από πολυάριθμες διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών λόγω της συνεχούς μείωσης της ποιότητος του βιοτικού επιπέδου και της απαγόρευσης της εξαγωγής ορισμένων τροφίμων στη Ρωσία που τίθεται σε ισχύ. . Οι αγρότες στη Βρετάνη πυρπόλησαν εφορίες με τη ρίψη αγκινάρων και κοπριών έξω από κυβερνητικά γραφεία κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στα μέσα Σεπτεμβρίου, λόγω της απογοήτευσης με τις κυβερνητικές πολιτικές. Υπολογίζεται ότι περίπου 36.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια πανεθνική διαμαρτυρία στη Γαλλία νωρίτερα αυτό το μήνα, όπου και πάλι πετούσαν αντικείμενα όπως κοπριά και σάπια λαχανικά έξω από τα τοπικού κυβερνητικά κτίρια, εν μέρει λόγω της αδυναμίας εξαγωγής τροφίμων στη Ρωσία.

Η Ισπανία έχει επίσης βιώσει διαμαρτυρίες από τον τομέα της γεωργίας λόγω των ρωσικών κυρώσεων, πετώντας τα πλεονάσματα πατάτας των αγροτικών ενώσεων, έξω από την γαλλική πολυεθνική λιανικής πώλησης Carrefour στη Γρανάδα. Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται ενάντια στην τιμή που η Carrefour πληρώνει για τις καλλιέργειες τους, καθώς και για το Ταμείο έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,που δεν καλύπτει την απώλεια της πατάτας που οι αγρότες αντιμετωπίζουν λόγω της μείωσης των εξαγωγών τροφίμων. Οι αγορές αμοιβαίων κεφαλαίων αγοράζουν το πλεονάζον απόθεμα ορισμένων προϊόντων που παράγονται για την αποζημίωση γεωργών που δεν μπορούν να εξάγουν τρόφιμα στη Ρωσία, αλλά δεν καλύπτονται τα περιττά αποθέματα πατάτας.

Οι Διαφωνίες και οι αντιθέσεις στις πολιτικές της ΕΕ είναι πολύ ευρύτερες από την απλή υποστροφή από την επιβολή κυρώσεων για τη Ρωσία, ωστόσο, όπως «θα μπορούσε να υποστηριχθεί, η πλειοψηφία των πολιτών είναι αντίθετοι με τις τρέχουσες συνθήκες» στην ήπειρο. Η λιτότητα έχει αποδεκατίσει τη Νότια Ευρώπη και συλλαλητήρια κατά των μέτρων λιτότητας έχουν γίνει ένα προσάρτημα της ζωής για πολλούς Ευρωπαίους. Τον Οκτώβριο, στη Νάπολη χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους έξω από τη σύσκεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, όπου οι διαδηλωτές απαίτησαν ένα τέλος στη λιτότητα και την υψηλή ανεργία.

Η ανεργία και η περιφρόνηση προς την πολιτική τάξη έχει αυξηθεί σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο από την οικονομική κρίση του 2008, και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια επανάσταση στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ελίτ θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να στηρίξει την ΕΕ και θα προσπαθήσει να »προσυλητίσει» κάθε κίνημα που θα αμφισβητεί την καθεστηκυία τάξη, αλλά αυτό μπορεί να αποδειχθεί αναποτελεσματικό στην επικείμενη εξέγερση …

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *