ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ…!!!

Σχολιάζει ο Περικλής Αθανασόπουλος

Με αφορμή την επιστολή των τριών Υπουργών Α. Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδου και Γ. Ραγκούση που δημοσιεύτηκε σήμερα 16/10/2011 στα Μ.Μ.Ε. , πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο των συντεχνιών στη χώρα μας…!!!
Σαν πρώτη παρατήρηση για την επιστολή είναι ότι είναι μακροσκελή και σε πολλά σημεία ,εκτός από αντιφατική είναι και δυσνόητη χωρίς να θέλει ακριβώς να ξεκαθαρίσει τα….
πράγματα αλλά απλά να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη…!!!
Ξεκινώντας από την φράση… «με βασικότερη όλων το συντεχνιασμό»…. οι τρις υπουργοί βάζουν καθαρά στο τραπέζι το θέμα των συντεχνιών που τις θεωρούν σαν βασικό ανασταλτικό παράγοντα για αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας….!!!
Να δούμε όμως πώς καθορίζονται οι συντεχνίες και πως διαμορφώνουν τα πολιτικοκοινωνικά πράγματα στην χώρα μας…!!!
Προφανώς οι τρις Υπουργοί αναφέρονται στις επαγγελματικές και συνδικαλιστικές συντεχνίες και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες…!!!
Επί της αρχής θα πρέπει οι τρις Υπουργοί να απαντήσουν αν δέχονται η όχι την ύπαρξη συνδικαλισμού στη χώρα μας και αν προτείνουν την κατάργησή του η την ανασυγκρότηση του σε βάση νομιμότητας και όχι ανομίας όπως αναφέρουν στην επιστολή τους…!!!
Θα πρέπει να καταλάβουν ότι τον τρόπο που λειτουργεί ο συνδικαλισμός στη χώρα μας, τον καθόρισαν «αυτοί» που νομοθετούν και όχι οι ίδιοι οι συνδικαλιστές…!!!
Από την κ. Α. Διαμαντοπούλου και τον κ. Γ. Ραγκούση δεν περίμενα να έχουν την νομική γνώση του θέματος, ως όφειλαν σαν βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά από τον κ. Α. Λοβέρδο θα περίμενα να γνωρίζει άριστα (σαν νομικός και συνταγματολόγος) ότι η διαμόρφωση και η λειτουργία κάθε κοινωνικού σχηματισμού ή φορέα στη χώρα μας εφαρμόζετε σύμφωνα με τους νόμους που οι ίδιοι (βουλευτές) ψηφίζουν…!!!
Αν οι κ.κ. Βουλευτές «φροντίζουν» , δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν το κάνουν , να αφήνουν νομικά και συνταγματικά κενά στα νομοθετήματα , προφανώς δεν φταίνε οι συνδικαλιστές και οι επαγγελματίες που δημιουργούν συντεχνίες…!!!
Η επιστολή σε κάποιο σημείο αναφέρει….
Μέσα από τέτοιου είδους κοινωνικοπολιτικές διεργασίες, και με τη λογική «τα θέλουμε όλα δικά μας», φθάσαμε στην περιφρόνηση κάθε έννοιας Δικαιοσύνης και δημόσιου συμφέροντος και στη de facto επιβολή του κανόνα
… «Φτάσαμε στην περιφρόνηση κάθε έννοιας δικαιοσύνης»…., ποιάς δικαιοσύνης;
Αυτής που οι ίδιοι οι Βουλευτές , δηλαδή εσείς κύριοι Υπουργοί (Α. Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδε και Γ. Ραγκούση) ορίζετε σε όλα τα επίπεδα και την κομματικοποιείτε ;

Για πείτε μας συνταγματολόγε κ. Λοβέρδε, αν εκλεγόταν η δικαστική εξουσία όπως και η νομοθετική, και δεν θα τον ορίζατε εσείς οι εκάστοτε κυβερνητικοί βουλευτές , αλλά θα την εξέλεγε όλο το σώμα των δικαστών της χώρας μας , πιστεύετε ότι αν του υπεδείκνυε το αρμόδιο όργανο τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία σήμερα θα υπήρχαν σκουπίδια αμάζευτα…;
Για πείτε μας κ. Α. Διαμαντοπούλου (ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ), αν το αρμόδιο όργανο, για παράδειγμα ο λυκειάρχης, καλούσε την δικαιοσύνη να παρέμβει, θα έκλειναν για πλάκα τα σχολεία και θα γινόταν τέτοιες καταστροφές για τις οποίες κόπτεστε σαν αρμόδια Υπουργός;
Για πείτε μας και οι τρις Υπουργοί, αν εκλεγόταν και η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή ο αστυνομικός σαν ανεξάρτητη αρχή, θα περίμενε την εντολή του Υπουργού για να επέμβει σε εντολή που θα είχε πάρει από τον εισαγγελέα (δικαστική εξουσία ), κατά των απεργών η των καταληψιών κλπ….
ΕΣΕΙΣ κύριοι Υπουργοί έχετε συγκεντρώσει ολόκληρη την εξουσία επάνω σας (ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ), γιατί θέλετε να έχετε λόγο στο κάθε τι που λαμβάνει χώρα στην χώρα μας και να αποφασίζετε για το κάθε τι…!!!
Όλοι εσείς οι εκάστοτε κυβερνητικοί, που υπολογίζετε πάντα το πολιτικό κόστος και καλύπτεστε πίσω από την ατιμωρησία, αλλά και που κρατάτε τους ψηφοφόρους όμηρους για να επανεκλεγείτε, καθοδηγείτε τα πράγματα κρατώντας στην ουσία όμηρη την χώρα και ολόκληρο τον ελληνικό λαό…!!!
Πρέπει κάποιος να σας πει αγαπητοί μου Υπουργοί ότι η δουλειά σας σαν βουλευτές είναι να νομοθετείτε και μόνο, και σαν υπουργοί να εφαρμόζετε τις πολιτικές που αποφασίζει το κόμμα με το οποίο εκλέγεστε ( ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ) και τίποτα άλλο…!!!
Και απ ότι φαίνεται , εκ του αποτελέσματος η χώρα δεν λειτουργεί καλά και το πρόβλημα το δημιουργείτε εσείς, γιατί ούτε νομοθετείτε σωστά ούτε κυβερνάτε σωστά….!!!
Άρα κύριοι Υπουργοί ,πρέπει να κοιτάξετε γύρω σας να βρείτε συντεχνιακά συστήματα και μην αποπροσανατολίζετε την κοινή γνώμη στρέφοντας την στα λαϊκά αντανακλαστικά …!!!
Το άσχημο είναι ότι και οι τρις είσαστε πολλά χρόνια πολιτικοί και ειδικά εσείς κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ πάνω από 25, και δυστυχώς έχετε περάσει και από τα ευρωπαϊκά βουλευτικά σαλόνια και θα περιμέναμε ενέργειες μέσα στα όργανα (ΚΟΜΜΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) και όχι χύμα επιστολές για εντυπωσιασμούς…!!!
Επειδή θέλω σε κάθε μου σχόλιο να βγαίνει και μία πρόταση θα πω μόνο αυτό και θα κλείσω…!!!
Το πρόβλημα στη χώρα είναι θεσμικό σε επίπεδο συνταγματικού δικαίου, δηλαδή οι κανόνες λειτουργίας της χώρας έχουν πρόβλημα…!!!
Άμεσα πρέπει να βρεθούν 50 παλληκάρια βουλευτές και να καταθέσουν πρόταση στη βουλή ώστε να οριστεί η επόμενη βουλή αναθεωρητική με την τροποποίηση του συντάγματος σε βασικά ζητήματα όπως:
1. Εκλογή Δικαστικής Εξουσίας.
2. Εκλογή Εκτελεστικής Εξουσίας.
3. Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας (ασυλία έχουν μόνο οι ανάπηροι).
4. Ορισμός δύο θητειών στους Βουλευτές.
5. Χωρισμός Κράτους Εκκλησίας.
6. Διακριτοί ρόλοι φορέων και Προσώπων.
7. Θεσμοθέτηση Βουλής της Γερουσίας.
8. Κ.Λ.Π
Αν είχε θεσμοθετηθεί το 4 εσείς που κόπτεστε για το μέλλον της χώρας σήμερα θα ήσασταν στα σπίτια σας, η στο μεροκάματο και πιθανά σήμερα στην ανεργία…!!!
Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαν θεσμοθετηθεί τα 1,2 και 3, ούτε να το σκεφτόμαστε…!!!
Ο γράφων τα παραπάνω αγαπητοί κύριοι υπουργοί δεν είναι ούτε νομικός , ούτε πολιτικός, ούτε συνδικαλιστής, και δεν ανήκει σε καμία συντεχνία, αλλά είναι ένας εργαζόμενος και δυστυχώς για σας όπως και ο όλος ο Ελληνικός λαός, σας επισημαίνει ότι Η ΚΟΡΟΊΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…!!!
Με εκτίμηση
Περικλής Αθανασόπουλος

thoureios blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *