Κόντρες για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής

Πολιτικές κόντρες, αλλά και εσωκομματικές αναταράξεις έχει προκαλέσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Οι αγορές αντιμετώπισαν με επιφύλαξη το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, κι αυτό φάνηκε από την εκτίναξη των σπρεντς στα ελληνικά ομόλογα, ωστόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε θετικά σχόλια, ειδικά για τις….
αποκρατικοποιήσεις.

Αντίθετα υπάρχει γκρίνια, τόσο μεταξύ υπουργών, όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πυρά ομαδόν από την αντιπολίτευση για το φιλόδοξο πρόγραμμα των 76 δισεκατομμυρίων ευρώ .

Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπεται αποχώρηση ή μείωση του κρατικού ποσοστού συμμετοχής, σε μια σειρά δημόσιων επιχειρήσεων, από τις οποίες δεν πρόκειται να εξαιρεθούν η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, τα ΕΛΤΑ, η Αγροτική Τράπεζα, καθώς επίσης και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Παράλληλα, με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων, όπως οι συμβάσεις παραχώρησης και οι μακροχρόνιες μισθώσεις, αναμένεται να τρέξει το σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια, θα συγκρουστούμε σκληρά», είναι η πρώτη αντίδραση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλου, αναφορικά με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που συζητήθηκε στο υπουργικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΜΕ – ΟΤΕ επαναλάμβανε την πλήρη αντίθεσή της στις έως τώρα μετοχοποιήσεις της εταιρίας, προσθέτοντας ότι τις απόψεις αυτές έχει υιοθετήσει και ο πρωθυπουργός σε επισκέψεις του στο μέγαρο του ΟΤΕ. Η όποια πώληση ποσοστού του ΟΤΕ οδηγεί στον πλήρη έλεγχο του ομίλου από την DT με αρνητικές συνέπειες για το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον, σημείωνε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το ελληνικό δημόσιο θα έπρεπε να ενισχύει τη θέση του στον ΟΤΕ, αγοράζοντας μετοχές.

http://news.pathfinder.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    σιγα φωτοπουλε σιγα μην βρεις παρτο απο την αλλη εχεις και μουσι μην συγχιζεσαι δεν κανει θα παθεις τιποτα και μετα τι θα κανουμε χωρις τους αγωνες σου

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *