ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ! ! !

Λοιπόν σε αυτή τη σουρεαλιστική χώρα με τους πιο άχρηστους πολιτικούς, όπου ανύπαρκτες υποδομές και πλήθος αντισυνταγματικών παρεμβάσεων καθώς και παράνομων πολιτικών πράξεων ταλαιπωρούν γέρους και παιδιά, γονείς και έφηβους, έχουμε και το Ελληνικό χούι να το παίζουμε Ευρωπαίοι και προχωρημένοι πολίτες. Όμως τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους. Δηλαδή να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ. Είμαι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της φυσικής ζωής. Αλλά που-πως και πότε? Σε μια Ευρωπαϊκή χώρα που υπάρχει η υποδομή στους δρόμους, που οι δρόμοι κυκλοφορίας είναι……
ελεύθεροι από διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, από παρκαρισμένα αυτοκίνητα ατάκτως και “αυτοβούλως” στη μέση του δρόμου!!!, κατανοώ την ύπαρξη του επίσης συνειδητοποιημένου και νομοταγή ποδηλάτη.

Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η εικόνα των δρόμων είναι τριτοκοσμική και οι ποδηλάτες βγαίνουν συνήθως με τσαμπουκά χωρίς να σέβονται τους κανόνες του οδοστρώματος, χωρίς να φοράνε στοιχειωδώς ένα κράνος και επιγονατίδες και χωρίς να υπάρχει σχετικός σχεδιασμός διαδρομής γι αυτούς. Δεν μπορεί δηλαδή ένας ποδηλάτης να τρέχει αμέριμνος και χαλαρός με 5 χλμ και να αναγκάζει ολόκληρη ουρά αυτοκινήτων να τον ακολουθεί μέχρι να καταφέρει να τον προσπεράσει με τη ψυχή στο στόμα μην τον πατήσει κιόλας. Έλεος. Δηλαδή και εμένα που μου αρέσει η ιππασία να αρχίσω να κυκλοφορώ στους δρόμους με το πόνι μου!!!

Σήμερα λοιπόν για του λόγου το αληθές σε προάστιο των Αθηνών οδηγούσα σιγά σε δρόμο προτεραιότητας και μου βγαίνει μια χαρούμενη και αμέριμνη ποδηλάτισσα η οποία μου πέταξε και το εξής χαριτωμένο: “σιγά-σιγά…μην τρέχετε”. Πώς το ορίζεις το “τρέχω” κυρά μου? Με πόσα χλμ/ώρα? Επιπλέον αυτό το τεράστιο εξαγωνικό και κόκκινο STOP νομίζεις ότι δεν σε αφορά επειδή θεωρείσαι πρέσβειρα της φυσικής ζωής? Αυταπατάσαι οικτρά λοιπόν. Απλά είσαι ανόητη και επικίνδυνη. Κι εν πάση περιπτώσει έχουμε ένα ανύπαρκτο κράτος και μια χούφτα ανθρώπων που υποδύονται την κυβέρνηση και προτρέπουν τον κοσμάκη να βγει στους δρόμους πάνω σε ποδήλατα. Εσείς αξιοσέβαστοι κατά άλλα ποδηλάτες, πρέπει να αξιολογήσετε λίγο παραπάνω την προτροπή αυτή. Φυσικά και δεν σας αποτρέπω. Απλά, κάποιοι από εσάς, σκεφθείτε λίγο παραπάνω και την πρόταση αλλά και την πράξη αυτής.
Δηλαδή, οι δρόμοι δεν είναι να βγαίνετε σαν την Χάϊντι στα λιβάδια. Θέλει γνώση και τήρηση του ΚΟΚ, θέλει σεβασμό και προσοχή στα οχήματα. Θέλει ωριμότητα και γνώση της πραγματικότητας.

ΜΑΡΙΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *