Να δημοσιοποιηθούν οι μέχρι στιγμής σχολικές ανάγκες

Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ στη συνεδρία του ΚΔΣ της ερχόμενης Τρίτης 15 Ιουλίου θα ζητήσει να δημοσιοποιηθούν οι ανάγκες ανα ειδικότητα της ερχόμενης σχολικής χρονιάς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η ψυχοφθόρα αναμονή των συμβασιούχων συναδέλφων. Η ΟΕΛΜΕΚ πρέπει να προγραμματιστεί από τώρα και να μην τρέχει το Σεπτέμβριο να…
βρει πόσοι έχουν μείνει αδιόριστοι.

Τα νέα δυσμενή γεγονότα με τη διάλυση και σύμπτυξη σχολείων και η μη απόπαγοποίηση των προαγωγών ακόμη και χωρίς τη απαράδεκτη μη μισθολογική αναπροσαρμογή απαιτεί όπως η οργάνωση αναλάβει τις ευθύνες της έναντι των συμβασιούχων συναδέλφων. Η μέχρι τώρα στάση της εξακολουθεί να είναι νωθρή και παθητική και μη αντάξια των προσδοκιών των μελών της.

Καλούμε τα μέλη του ΚΔΣ όπως εξαγγείλουν μέτρα μη αποκλειομένων και των μακρών απεργιακών κινητοποιήσεων αν η Κυβέρνηση συνεχίζει να υπονομεύει και να συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο στα πλαίσια της εφαρμογής της απαράδεκτης έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τέρμα στην τοκογλυφία στις μόνιμες αποταμιεύσεις

Το σημείωμα μας για την τοκογλυφία που συντελείται στο Ταμιευτήριο των Εκπαιδευτικών έχει φέρει έστω και κάποιο αποτέλεσμα. Ο πρόσφατα διοριθής ως υπεύθυνος του τομέας στο Συνεργατισμό κύριος Αχιλλέας Γιάλλουρος μας έχει διαβάσει και έκανε διάβημα στην Επιτροπή του Ταμιευτηρίου για έστω και μερική διόρθωση. Επομένως δεν θα μπορούν να σου δίδουν τώρα επιτόκιο για τις μόνιμες αποταμιεύσεις 2 % και να σου τις δανείζουν πίσω με 7 %. Το περιθώριο θα είναι μόνο 1 %.

Φυσικά υπάρχουν πολλά στρεβλά και εξωφρενικά που γίνεται στο Ταμιευτήριο των Εκπαιδευτικών το οποίο ενώ είχε μόλις 1 % μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα δανειστικά επιτόκια που πληρώνουν τα μέλη του φθάνουν στο 7 %.

Πλήρωσαν την Παγκόσμια Τράπεζα με ένα εκατομμύριο ευρώ

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την «περιβόητη» έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Παιδεία. Απλά να αναφέρουμε πως η εν λόγω έκθεση δεν βασίστηκε σε κανενός είδους έρευνα και σε κανενός είδους συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων και στοιχείων. Οι άνθρωποι απλά ήρθαν και έκαναν μερικές συναντήσεις με κάποιους γραφειοκράτες του ΥΠΠ. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Εξάλλου σκοπός τους δεν ήταν ο εντοπισμός τυχόν προβλημάτων (τα οποία είναι τοις πάσης γνωστά) αλλά η εφαρμογή προκαθορισμένων συνταγών στα πλαίσια της «αποκρατικοποίησης» της παιδείας και της υποταγής της στις δυνάμεις της άνομης οικονομικό-τραπεζικής αυθαιρεσίας

Για αυτή τους την υπηρεσία έχουν εισπράξει το αντίτιμο του «ευτελούς» ποσού των 500 χιλιάδων ευρώ συν «έξοδα παραστάσεως». Και όλα αυτά υπό την ανοχή των επικεφαλής της ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ «εθνικοφρόνων» κατά τα’ άλλα κυρίων Φυλακτού και Ταλιαδώρου οι οποίοι περιμένουν τάχατε την μετάφραση του επίσημου κειμένου της έκθεσης για να τοποθετηθούν…

ΥΓ: Τα άτομα της ΠΤ που έχουν έρθει και είχαν καταλύσει στο HILTON σε πολυτελής σουϊτες δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση με θέματα εκπαιδευτικά.

ΝΕΑ ΠΝΟΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *