“Ρόμπα” ο Φ.Ολάντ από το βιβλίο της Βαλερί Τριερβελέρ – “Καταστράφηκα” λέει ο Γάλλος πρόεδρος

Κυριολεκτικά “ξεφτίλα” φέρεται να κάνει το Γάλλο πρόεδρο στο βιβλίο της η πρώην ερωμένη του Βαλερί Τριερβελέρ. “Καταστράφηκα”, φέρεται να δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ μόλις πήρε μία…γεύση από το “βιτιριολικό” περιεχόμενο του βιβλίου που υπογράφει η πρώην ερωμένη του, Βαλερί Τριερβελέρ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Le Parisien”, που επικαλείται στενό συνεργάτη του, ο ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων αγόρασε την Τετάρτη ένα τεύχος του περιοδικού “Paris Match” το οποίο δημοσίευε αποσπάσματα του βιβλίου της Βαλερί Τριερβελέρ,υπό τον τίτλο: “Merci pour ce moment” και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να στείλει σε κοινή φίλη τους ένα sms, αποτυπώνοντας την κακή ψυχολογική του κατάσταση αλλά και το τι θα επακολουθήσει για τον ίδιο σε πολιτικό επίπεδο με μία μόνο λέξη: “Καταστράφηκα”.

Το βιβλίο που φέρει την υπογραφή του “ροτβάιλερ” των Ηλυσίων έχει προκαλέσει “πονοκέφαλο” στη γαλλική κυβέρνηση, η οποία, όπως και ο Γάλλος πρόεδρος, είχαν πλήρη μεσάνυχτα για το περιεχόμενό του.

Όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, το καλοκαίρι, ο Φρανσουά Ολάντ ήταν… “καβάλα στ’ άλογο, ένιωθε να έχει τον κόσμο στα πόδια του”.

“Το Παρίσι συμμετείχε ενεργά σε συνόδους με θέματα την αντιμετώπιση διεθνών κρίσεων αλλά και με τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησή του, ο Γάλλος πρόεδρος έδειχνε να παίρνει τα πάνω του. Τώρα όμως, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τη θύελλα που έρχεται κι έχει όνομα: Βαλερί”, γράφει η εφημερίδα.

Προς το παρόν, το Ελιζέ τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα. Τις τελευταίες ώρες, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να αποσπάσουν έστω και μία κουβέντα για το βιβλίο της Βαλερί, μάταια όμως. Η απάντηση που λαμβάνουν είναι κοινή.”Ουδέν σχόλιον”, με την αιτιολογία για τους περισσότερους από αυτούς ότι δεν έχουν ενημερωθεί για το περιεχόμενό του.

Το μόνο σίγουρο είναι, όπως γράφει η “Le Parisien”, πως ο Γάλλος πρόεδρος δεν πρόκειται να κάνει μήνυση στο “ροτβάιλερ” των Ηλυσίων. Η κατάσταση είναι περίπλοκη με την πρώην. Δεν είναι τυχαίο ότι, πολλές φορές ένας εκ των υιών της, ο Λεονάρντο,κοιμάται στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Ολάντ να σφυρίζει αδιάφορα. Αυτό που έκανε η Βαλερί στον πρώην σύντροφό της είναι σκοτεινό, απρεπές,ανεύθυνο καθώς ο Φρανσουά Ολάντ είναι εν ενεργεία πρόεδρος της Γαλλίας.

Με βάση το προφίλ που του κτίζει στις σελίδες του βιβλίου της, ο πρώην εραστής της είναι ένας κυνικός, ψυχρός άνθρωπος που αδιαφορεί για τους φτωχούς.

Γράφοντας στο βιβλίο της ότι ο Ολάντ δεν αγαπάει τους φτωχούς -τους οποίους αποκαλεί και φαφούτηδες- δίνει στο… πιάτο το καλύτερο επιχείρημα στην γαλλική Δεξιά για να επιτεθεί στη κυβέρνηση: Ειδικά τώρα, μετά τον ανασχηματισμό,το κόμμα UMP μπορεί να πάρει το αίμα του πίσω κατηγορώντας ανοικτά τον Γάλλο πρόεδρο ότι ναι μεν διατυμπανίζει ότι τα οικονομικά μέτρα θα πρέπει να μην γονατίζουν τους οικονομικά ασθενέστερους, την ίδια ώρα, όμως, βαθιά μέσα τους, θεωρεί τους φτωχούς ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και μάλιστα χωρίς δόντια…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *