Ποτέ δουλειά την Κυριακή !

Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων

Το ΜΕΤΑ χαιρετίζει τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, που συμμετείχαν στη σημερινή 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε.), διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και…
στις διαδηλώσεις στην Ερμού, όπου με τη δυναμική παρέμβασή τους έκλεισαν και τα λίγα πολυκαταστήματα, που ήταν ανοιχτά, όπως το Public, το Zara, το Mango, το Πλαίσιο κλπ. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

Η μνημονιακή απαίτηση για απελευθέρωση του ωραρίου και η κατάργηση της Κυριακής αργίας για όλα τα εμπορικά καταστήματα, στοχεύει στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και της οικογενειακής ζωής των εργαζομένων και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων και των  μεγάλων πολυκαταστημάτων.

Το μέτωπο ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή διευρύνεται, καθώς πέρα από τους εργαζόμενους, που είχαν σήμερα 24ωρη απεργία, αντίθετοι ήταν και Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας και η ΓΕΣΕΒΕ, που κράτησαν τα καταστήματα τους κλειστά, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, η οποία συνειδητοποιεί ότι το μέτρο αυτό στρέφεται στο σύνολο των εργαζομένων και ότι αυτά που λείπουν στην πλειοψηφία της δεν είναι οι περισσότερες μέρες και ώρες για να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα, εξαιτίας της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας και της ανεργίας.

Τέλος στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση στον εμπορικό δρόμο της Ερμού στην Αθήνα παραβρέθηκαν πολλά μέλη και στελέχη του ΜΕΤΑ.

     Από το γραφείο τύπου του ΜΕΤΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *