Νοιώθουμε πτωχοί συγγενείς;

Η επίσκεψη του Πάπα στους Αγίους Τόπους έλαβε τέλος. Το πρώην υψηλό στέλεχος του τάγματος των Ιησουιτών προετοίμασε άριστα την επίσκεψη του και πέτυχε να στείλει ανά τον κόσμο μηνύματα θετικά για τον ίδιο και την υπ’ αυτόν εκκλησία. …….
Η επίσκεψη του είχε κυρίως πολιτικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα. Θέλησε να ευχαριστήσει όλους, Ιορδανούς, Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς. Οι σε βάρος του διαδηλώσεις ήσαν μεμονωμένες και πνίγηκαν στη γένεσή τους. Το κύριο που πέτυχε ήταν μελλοντικά να συναντηθούν στο Βατικανό ο Πρόεδρος του Ισραήλ και ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής και από κοινού να «προσευχηθούν υπέρ της ειρήνης»! Άλλη δηλαδή μια παράσταση, που θα έχει το ρόλο του πρωταγωνιστή…

Στα πλαίσια των καλά μελετημένων ενεργειών του ο Πάπας συνέφαγε στη Βηθλεέμ με πτωχές χριστιανικές οικογένειες, επισκέφθηκε το τείχος που έχουν ανεγείρει οι Ισραηλινοί, ικανοποιώντας τους Παλαιστινίους, επισκέφθηκε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, το Μνημείο κατά της τρομοκρατίας και τον Αρχιραββίνο του Ισραήλ, ικανοποιώντας τους Ισραηλινούς, επισκέφθηκε τους Ιμάμηδες στον χώρο τους, στην Πλατεία των Τεμενών, και εισήλθε ανυπόδητος στο εκεί Τέμενος με τον χρυσό θόλο καθώς και στο τέμενος Αλ Ακσά, με τον ασημένιο θόλο, ικανοποιώντας τους Σουνίτες Μουσουλμάνους, επισκέφθηκε το τείχος των δακρύων, ιερό τόπο προσευχής των Εβραίων, ικανοποιώντας τους φανατικούς τους, φίλησε τα χέρια των επιζησάντων από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως, ως μια ένδειξη αλλαγής στάσης, σε σχέση με εκείνη που τήρησε ο Πάπας Πίος ΙΒ΄ έναντι των ναζιστικών θηριωδιών, ικανοποιώντας τους Σιωνιστές….

Το εκκλησιαστικό μέρος της επίσκεψης……………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *