ΙΘΑΚΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Σας καταγγέλλουμε στο λαό της Ιθάκης για ανικανότητα, αδιαφορία και οπισθοδρόμηση.

Αυτοί που καταγγέλλετε από την 1η Γενάρη 2011 ότι δεν έκαναν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια Καραβίας, Αρσένης, Λιβιτσάνης, κ.λπ. εξασφάλισαν μαζί με την βοήθεια κάποιων άλλων, την εφαρμογή ενός προγράμματος φορολογικών και άλλων κινήτρων για τους ντόπιους κατοίκους των μικρών νησιών με….
πληθυσμό 3.000 κατοίκων, και εμείς οι “ανίκανοι” σε συνεργασία με την πολιτεία καταφέραμε με τροπολογία να το κάνουμε 3.100 για να πιάσει την Ιθάκη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την απογραφή του 1991.

Από εμάς ξεκίνησε λοιπόν αυτό το νομοσχέδιο, από ετούτο εδώ το νησί, όταν προσωπικά με ενημέρωσε υπουργός της τότε κυβέρνησης και το φέραμε θέμα με τον συνεργάτη μου εκείνη την περίοδο Δημοτικό Σύμβουλο κ.Διονύση Σέρβο στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρόεδρο τον κ.Βαγγέλη Λιβάνη κι ενώ βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση κατά την πρώτη θητεία του κ.Τηλέμαχου Καραβία, επιτυγχάνοντας μάλιστα ομόφωνη απόφαση. Επίσης κινητοποιήσαμε όλα τα άλλα μικρά νησιά σε Ιόνιο και Αιγαίο σε ένα Σύνδεσμο με οντότητα που κατάφερε πολλά μικρά και μεγάλα πράγματα μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα πολύ αργότερα (κατά την τελευταία 4ετία 2007-2010), πετύχαμε και την παράτασή του, όταν όλα τα αφορολόγητα καταργούνται και ξεθεμελιώνονται. Και σε αυτό βοήθησαν και ο κ.Παρίσης, η κα Κατσέλη, ο κ.Μοσχόπουλος, ο κ.Γεωργάτος κατά την διάρκεια των δυο τελευταίων κυβερνήσεων και οφείλω για όλους αυτούς να το αναφέρω και να τους ευχαριστήσω για την συμπαράστασή τους. Όλα αυτά εσείς λοιπόν τα λέτε ένα τίποτα για αυτόν τον τόπο και σήμερα ασχολείστε με τα καλλιστεία, με το τζιπ και το σκάφος λες και αυτά να είναι τα μεγάλα προβλήματα της Ιθάκης.

Αν καταλάβατε κ. Δήμαρχε μας επιδοτούν επειδή μένουμε σε μικρές, απομονωμένες, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλα τα νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους. Όχι όμως πια για εμάς.

Με αδιαφορία λοιπόν αντιμετωπίσατε την απογραφή, ενώ οφείλατε να παίξετε έναν ηγετικό ρόλο, όπως κάναμε στην Απογραφή του 2001 ο Τηλέμαχος Καραβίας ως Δήμαρχος και εγώ ως Έπαρχος Ιθάκης.

Και μην μας πείτε για παράτυπες παρεμβάσεις, παρανομίες κ.λ.π. Ούτε εμείς τότε παρανομήσαμε, απλά απαιτήσαμε και πετύχαμε αυστηρή απογραφή μόνο των ντόπιων κατοίκων, επιβλέψαμε για πολλές ημέρες τις εργασίες των ομάδων απογραφής, ζητήσαμε από τους συμπατριώτες μας που κατοικούν αλλού να μην έρθουν να απογραφούν στην Ιθάκη, σε αντίθεση με τους Κεφαλονίτες που η καμπάνια τους τότε ζήταγε την έλευση όλων των Κεφαλονιτών για να απογραφούν στην Κεφαλονιά και αποδώσαμε στα τελικά νούμερα τον πραγματικό και μόνο πληθυσμό του νησιού μας. 3084… σήμερα κάποιοι συνεργάτες σας πανηγυρίζουν που ο πληθυσμός μας έφτασε στους 3180, αλήθεια για ποιο λόγο; Μήπως μπορούν να το εξηγήσουν στο λαό της Ιθάκης; ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΕΠΙΜΕΛΗΘΕΙΤΕ ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ.

Σήμερα λοιπόν 10 χρόνια μετά, το έτος 2011 που είστε εσείς Δήμαρχος, καταφέρατε να καταργήσετε στην πράξη κάτι πραγματικά μεγάλο και σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους, για όλους μας, κάτι που ξεκίνησε από την Ιθάκη και μαζί με εμάς έδωσε τα προνόμια και σε άλλες μικρές νησιωτικές περιοχές, κάτι που θα φανεί γρήγορα στις τσέπες όλων μας πόσο μεγάλο επίτευγμα ήταν και πόσο πολύ θα μας πονέσει όλους.

Σας καταγγέλλω λοιπόν κ. Δήμαρχε για ανυπαρξία και ανεπάρκεια, για άγνοια κυρίως στο να εντοπίσετε και να αναδείξετε τα πραγματικά μεγάλα θέματα και ζητήματα του νησιού μας. Κάνατε το Δήμο Ιθάκης παιδική χαρά, παίζετε ένα παιχνίδι και κάνετε τραγικά λάθη.

Αν ήμουν στην θέση σας κ. Δήμαρχε αυτή η αστοχία θα ήταν αιτία παραίτησης και αυτό ισχύει και για εσάς και για τους στενούς συνεργάτες σας. Είστε επικίνδυνοι, λυπάμαι που τόσο γρήγορα αποδείχτηκε αυτό, αλλά έτσι είναι. Θα φύγετε κακήν κακώς, αλλά πιο πολύ λυπάμαι για το νησί μας και τους ανθρώπους του που πληρώνουν ήδη βαρύ τον φόρο της αδιαλλαξίας, της ανεπάρκειας και της ασχετοσύνης σας. Ήδη με ότι καταπιάνεστε αφήνετε συντρίμμια. Το αστείο είναι ότι δίπλα στο Δήμαρχο κινούνται εξωθεσμικά συγγενικά του πρόσωπα που μάταια προσπαθούν να μπαλώσουν τα μεγάλα λάθη και τις παραλείψεις του, φτάνοντας στο άλλο άκρο παρουσιάζοντας ένα νησί να φοροδιαφεύγει και εμένα προσωπικά ως έναν άνθρωπο που εξωθεί όλους τους Θιακούς σε φοροδιαφυγή.

Συνεχίζεται λοιπόν η μεγάλη περιπέτεια για το νησί μας και ο Θεός να βάλει το χέρι του, αφού από τις μικρές θεωρητικά γκάφες (απώλεια των γαλάζιων σημαιών των παραλιών μας, κατασπατάληση κονδυλίων σε αμφιβόλου αξίας προγραμματισμό κ.λπ.), τώρα περάσαμε στα μεγάλα και ολέθρια λάθη που θα πληρώσει ακριβά ο λαός της Ιθάκης, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με έναν Δήμαρχο μονίμως απόντα ο οποίος ασχολείται με τα προσωπικά του ζητήματα και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις στο εξωτερικό και στην Ιθάκη έχει εγκαταστήσει αντ’ αυτού, Οικογενειακή Δημοτική Αρχή, από άσχετα πρόσωπα που βαράνε στου κασσίδη το κεφάλι, μετατρέποντας το πολίτευμα σε Οικογενειακή Δημοκρατία!!!!

Και κλείνοντας θα πω και κάτι για όλα αυτά τα νομοσχέδια κινήτρων, αποδείχτηκε ότι μόνο με τέτοιους θεσμούς μπορούμε να έχουμε χειροπιαστά αποτέλεσμα, όπως με το ζήτημα του Παιδιάτρου, αν δεν έφτιαχνε το νομοσχέδιο η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου όπως δεσμεύθηκε τότε σε εμένα και τον Βουλευτή με τα βαθμολογικά και άλλα κίνητρα, Παιδίατρο δεν θα βλέπαμε.

Τι θα κάνετε λοιπόν τώρα κ. Δήμαρχε; Με ποιο τρόπο θα διορθώσετε τις παραλείψεις σας;

Θανάσης Λιβιτσάνης

Σπύρος Κανδηλιώτης

Διονύσης Στανίτσας

Γιάννης Μαρμάρης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *