Πολύνεκρες διαδηλώσεις στη Μιανμάρ

Έκρυθμη κατάσταση, έγιναν 44 συλλήψεις

Σαράντα τέσσερις πολίτες συνέλαβε η αστυνομία στη Μιανμάρ ύστερα από τις πολυήμερες και…
πολύνεκρες αντιμουσουλμανικές διαδηλώσεις στο κρατίδιο Ρακίν στη δυτική ακτή της ασιατικής χώρας, όπως μεταδίδουν σήμερα στην Ρανγκούν τα κρατικά ΜΜΕ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Τέιν Σέιν είχε τις τελευταίες λίγες ώρες διαδοχικές συναντήσεις με βουδιστές ιθύνοντες, αλλά και με μουσουλμάνους, σε μία κίνηση κατευνασμού των οξυμένων πνευμάτων.

Ο επίσημος απολογισμός προς ώρας είναι τουλάχιστον πέντε νεκροί, πέντε τραυματίες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η εφημερίδα «Νέο φως της Μιανμάρ» αναφέρει στο σημερινό φύλλο ότι οι συλληφθέντες ανακρίνονται για τα έκτροπα που εκδηλώθηκαν 20 χλμ. από την πόλη Θάντουε στη δυτική ακτή, σε ένα χωριό με μουσουλμανικό πληθυσμό.

Εκατόν δέκα τέσσερις κατοικίες, τρία τεμένη, ένα πρατήριο καυσίμων πυρπολήθηκαν και 482 άνθρωποι παραμένουν άστεγοι, όπως αναφέρουν τα κρατικά μμε. Στο χωριό αυτό σύμφωνα με την τοπική αστυνομία 800 πολίτες εκτός ελέγχου έδρασαν ανενόχλητοι για ώρα.

Οι μουσουλμάνοι στο δυτικό τομέα της Μιανμάρ ανήκουν στους απάτριδες Ροχίνγκιας, ζουν κυρίως σε καταυλισμούς, είναι μειονότητα και πέρυσι, που τα έκτροπα έλαβαν πολύ μεγάλες διαστάσεις, είχαν χάσει την ζωή τους 250 από αυτούς, ενώ είχαν υποχρεωτικά εγκαταλείψει τις εστίες τους περί τις 140 χιλιάδες.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *