ΨΗΦΟΣ = ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΠΛΟ ΕΥΘΥΝΗΣ

Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Η Παιδεία μας είναι ανεπαρκής.
Όχι τόσο ως προς το εκπαιδευτικό σκέλος, όσο εκείνο της καλλιέργειας…

Αποτέλεσμα: η μη ωρίμαση της κριτικής σκέψης των περισσοτέρων .

Η ανωριμότητα, ο παιδισμός διατηρούνται (συνήθως) αναλλοίωτα εφ’όρου ζωής(!).

Υποβοηθητικός παράγοντας – καταλυτικός συμπαραστάτης – ο συμφυής έντονος συναισθηματισμός μας, ο οποίος παρεμποδίζει / αναχαιτίζει το μέστωμα.

Λειτουργεί ως εργαλείο / μοχλός για την μετατόπιση /μεταφορά των εγκεφαλικών λειτουργιών προς άλλα (κατώτερα) όργανα του σώματος, που αναλαμβάνουν να … τις επιτελέσουν (!).

Ασφαλώς ανησυχητική αυτή η, παρά φύση, εξέλιξη: Να σκέπτεται κανείς από …. το λαιμό και κάτω (κάποιοι και πολύ πιο παρακάτω!…).

Μετά την (α)παιδευτική – αναποτελεσματική – περίοδο, η κατάσταση επιβαρύνεται επειδή προστίθενται και άλλοι ανασταλτικοί (εώς και απαγορευτικοί) της ωρίμασης και της άσκησης της κριτικής σκέψης παράγοντες όπως π.χ:

-Η ψευδολογία, ο εμπαιγμός, η παραπληροφόρηση, η εξαχρείωση, ο εκμαυλισμός από μέρους του επικυρίαρχου ΠΟΣΥΜ (ΠολιτικοΟικονομικοΣυνδικαλιστικοΜιντιακό) κατεστημένου.

– Η αήθης – τακτική εγκλωβισμού των πολιτών στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων των κομμάτων του Κ.Δ.Πολιτεύματος.

– Ο επικίνδυνος διαχωρισμός, ο διχασμός, οι ανισότητες, οι … «Δημοκρατικές» αυθαιρεσίες, οι εχθρότητες ανάμεσα στους πολίτες και το Κράτος (… των πολιτών!.)

Έχει δυστυχώς εμπεδωθεί η εντύπωση στο εκλογικό σώμα, πως το καθήκον των ψηφοφόρων ολοκληρώνεται όταν κλείνουν οι κάλπες (;). Μετά δηλαδή την έκδοση: της λευκής επιταγής /πληρεξουσίου προς τους αντιπροσώπους του. Στη συνέχεια ο πολίτης / ψηφοφόρος αποστασιοποιείται, αδιαφορεί. Δεν μετέχει. Ωρισμένοι μόνον συμμετέχουν …. βρίζοντας όσους επέλεξαν (!….)

(Σ.Σ Είναι αδιανόητο να εκλέγονται – διαχρονικά – οι: ίδιοι και οι ίδιοι, οι γόνοι γνωστών οικογενειών /τζακιών, Μιντιακές κατασκευές / προβολές, «επώνυμοι» – Αναγνωρίσιμοι, το ορθό-, διαβλητοί, διεφθαρμένοι, διαφθοροδιαπλεκόμενοι, (διανοητικά) ανεπαρκείς, ανασφαλείς, αποτυχημένοι, ύποπτοι, μειοδότες , επικίνδυνοι Ελληνόφωνοι.

Είναι άραγε ώριμοι, ορθολογιστές, υπεύθυνοι αυτοί που τους εκλέγουν;

Ή το πράττουν επειδή δεν έχουν – ακόμη; – καταλάβει πως πτωχεύει, καταστρέφεται, συρρικνώνεται η Ελλάδα και εξαιτίας τους; )

Οι Ακαλλιέργητοι, Απερίσκεπτοι Ανεύθυνοι, Καιροσκόποι, ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΟΙ, ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΤΕΣ, Χαβαλέδες, καθώς και οι Διαφθοροδιαπλεκόμενοι του ΠΟΣΥΜ είναι οι βασικοί υπεύθυνοι / ένοχοι για το κατάντημά μας.

Υ.Γ «Οι καιροί ου μενετοί»

Εώς ότου (άμποτε) αποκτήσουμε πεπαιδευμένους πολίτες, πρέπει να βρούμε τρόπους άμεσης – δ ι α δ ι κ τ υ α κ ή ς, κατά προτίμηση- ανάδειξης της σημασίας / αξίας της ψήφου.

Πρόταση:

Να καταφύγουμε – χθές- στη γνωστή, δοκιμασμένη, Ελληνόπρεπη συνταγή των: Συνθημάτων όπως : «Η ψήφος είναι η Ατομική Βόμβα ευθύνης σου».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *