Μετά τη Θράκη η Ρόδος;

Στο πλαίσιο της «ελληνοτουρκικής» φιλίας την οποία μανιωδώς προπαγανδίζει το Σύστημα, η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλησε να επαναπαυθεί στις δάφνες της από την επιτυχία του κόμματος των Τουρκοφρόνων στη Θράκη, και άνοιξε το….
μέτωπο της Ρόδου, πιο δυναμικά, και αφού βέβαια εδώ και καιρό προετοιμαζόταν.

Στην σοβαρή και έγκυρη ιστοσελίδα της Ροδόπης tourkikanea.gr, δημοσιεύθηκε καταγγελία κατά της Ελλάδας της «Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Λαών – FUEN», στην οποία βρίσκουν καταφύγιο πολλές από τις ομάδες που η δραστηριότητά τους θα μπορούσε να θεωρηθεί αποσχιστική.
Η πλήρης ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Λαών (FUEN), κατήγγειλε την αυθαίρετη σύλληψη του Τζαχίτ Αλιοσμάν, δασκάλου τουρκικών στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου Αδελφοσύνη, που έγινε τρεις φορές από την αστυνομία με το αιτιολογικό πως ασκούσε προπαγάνδα υπέρ του κόμματος DEB. Η FUEN κάλεσε τις ελληνικές αρχές να σεβαστούν το δικαίωμα για ελεύθερες εκλογές και να εγγυηθούν το δικαίωμα για ελεύθερη έκφραση των πολιτών.

» Ο Τζαχίτ Μουσταφά μέλος της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης , μετά από την συνταξιοδότηση του, μαζί με την σύζυγο του Γκιουλτέν Μουσταφά δίνουν μαθήματα τουρκικών στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου Αδελφοσύνη, σε παιδιά της τουρκικής κοινότητας Ρόδου, τα οποία μετά από το κλείσιμο των σχολείων τους το 1974 στερήθηκαν της εκπαίδευσης στην μητρική τους γλώσσα.

» Ο Τζαχίτ Μουσταφά που ανοιχτά και δημόσια εκφράζει την τουρκική του ταυτότητα, προεκλογικά στήριξε ξεκάθαρα το DEB και μοίρασε φυλλάδια του. Το κόμμα DEB μετείχε στις εκλογές με σκοπό να δώσει ένα μήνυμα στην νοοτροπία που αγνοεί τα αιτήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

» Ο Τζαχίτ Μουσταφά συνελήφθη τρεις φορές επειδή έκανε προεκλογική προπαγάνδα για το κόμμα DEB. Την πρώτη φορά κρατήθηκε μια ώρα, την δεύτερη δύο ώρες και την τρίτη για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα και μετά αφέθηκε ελεύθερος».

Επειδή τα πράγματα πρέπει να τα λέμε με το όνομά τους, οφείλει τάχιστα η Ελληνική Αστυνομία να μας πληροφορήσει τους ακριβείς λόγους που οδήγησαν στη σύλληψη του Τουρκόφρονα εκ Θράκης «δασκάλου τουρκικής». Για να δοθεί αποστομωτική απάντηση στους διαστροφείς της αλήθειας.
Παραλλήλως, οφείλει η Ελληνική Αστυνομία να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες που είχαν δει το φως στο διαδίκτυο πριν από πολύ καιρό -σε ανύποπτο χρόνο- ότι υπάρχει κάποιος «δάσκαλος τουρκικής» που χαρακτηρίζεται ως παιδεραστής. Τέλος τα μισόλογα. Να γνωρίσουμε ποιοι είναι αυτοί οι «δάσκαλοι τουρκικής», ώστε αφενός να αποκαλυφθούν, αφετέρου να μη ρίχνονται σκιές, σε όσους έχουν ζωή ανεπίληπτη. Και κυρίως, να μη καταγγέλλεται ψευδώς η χώρα μας με ανυπόστατες κατηγορίες.

Έχουμε επομένως, εφαρμογή των ίδιων μεθόδων που είδαμε στην Θράκη. Το ιστολόγιο proxeneiostop, από χρόνια διεξάγει αγώνα απομάκρυνσης των τουρκικών προξενείων (Κομοτηνής και Ρόδου) από την Ελλάδα, κλείνοντας και τα αντίστοιχα δικά μας στη Σμύρνη και Αδριανούπολης, που ούτε ή άλλως δεν προσφέρουν κάτι ανάλογο με την προσφορά των εδώ τουρκικών προξενείων (στην Αδριανούπολη, γιατί έχουμε Προξενείο;).

Είχε γράψει προ πολύ καιρού το παραπάνω αναφερόμενο ιστολόγιο για «ξεφύτρωμα δήθεν πολιτιστικών συλλόγων με άφθονο τούρκικο μαύρο χρήμα, τις ίδιες εκδηλώσεις υπέρ της τουρκικής γλώσσας και πολιτιστικής παράδοσης – και μαζί και τις ίδιες θρασύτατες κορώνες περί μειονοτικών ομάδων που καταπιέζονται και στερούνται των δικαιωμάτων τους».

Τα ίδια αρχίζουμε σιγά-σιγά να τα βλέπουμε πια και σε μία άλλη γωνιά της χώρας μας, όπου η Τουρκία έχει επίσης πολύ συγκεκριμένα και ξεκάθαρα συμφέροντα. Θα φιλοτιμηθούν άραγε κάποιοι «υπεύθυνοι» (τώρα που η ιστορία αυτή είναι ακόμη στα σπάργανα) ή θα ξυπνήσουμε κάποιο πρωί και θα έχουμε έναν ακόμη τερατώδη υπονομευτικό για την εθνική μας κυριαρχία μηχανισμό και στην άλλη άκρη του Αιγαίου;

Ο Μακεδών

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *