Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Έβρος


Δύο οικισμοί εκκενώθηκαν λόγω πλημμυρών, δεκάδες τροχαία ατυχήματα με νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκαν, ενώ δύο φορτηγά που μεταφέρουν χημικές ουσίες τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ο Νομός Έβρου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η είδηση θα μπορούσε να είναι αληθινή, αφού ο Έβρος έχει ζήσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, όλα τα παραπάνω…..

δεν είναι τίποτε άλλο από το σενάριο μίας άσκησης προσομοίωσης πλημμυρικών φαινομένων ευρωπαϊκής εμβέλειας, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στον Έβρο και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου. Πρόκειται για την άσκηση «Έβρος 2010», που ως στόχο έχει την προετοιμασία όλων των φορέων, ώστε να αντιμετωπίζουν με ασφάλεια και επιτυχία παρόμοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Νομαρχία Έβρου, που έχει αναλάβει χρέη συντονιστή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, οι Αστυνομικές και Στρατιωτικές Αρχές, Δήμοι του Νομού Έβρου, εθελοντικές οργανώσεις, το ΕΚΑΒ, καθώς και φορείς από τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία.

Κέντρο επιχειρήσεων έχει οριστεί το Δίκτυο Νομαρχιών, ενώ χώρος στρατοπέδευσης των χερσαίων δυνάμεων είναι το βόρειο άλσος Αδριανουπόλεως, στην Ορεστιάδα.

www.zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *