Επίδειξη ισχύος από τη Νότια Κορέα


Επίδειξη δύναμης έκανε η Νότια Κορέα με τις στρατιωτικές ασκήσεις, που έγιναν κοντά στη διαφιλονικούμενη μεθοριακή ζώνη με τη Βόρεια Κορέα, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες για κλιμάκωση της….
έντασης.

Τα καταφύγια στα οποία είχανοδηγηθεί οι κάτοικοι του νησιού Γιεονπιεονγκ σείονταν από τα πραγματικά πυρά στη διάρκεια της άσκησης, αλλά αυτή τη φορά η Βόρεια Κορέα απάντησε προσεκτικά, διαμηνύοντας μάλιστα ότι είναι έτοιμη να δεχθεί νέες επιθεωρήσεις του πυρηνικού προγράμματός της.

«Θα καταβάλλουμε τις μέγιστες προσπάθειες για τη δημιουργία ισχυρού στρατεύματος ώστε να είμαστε σίγουροι για τη νίκη έναντι οποιουδήποτε εχθρού και να είμαστε έτοιμοι (για να απαντήσουμε) στις βορειοκορεατικές προκλήσεις», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, Κιμ Κουαν-ζιν, προσθέτοντας: «ο στρατός θα δώσει ισχυρή απάντηση σε όλες τις προκλήσεις».

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ συγκαλεί σήμερα το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του, χωρίς να ανακοινώσει λεπτομέρειες των συζητήσεων που θα γίνουν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ.
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Ξυπνησαν οι δουλη ΓΙΩΡΓΑΚΗ οχι σαν εσενα που τα δεινης ολα αρκη να εισε ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΓΟΣ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *