Ποδαρικό έκανε η Μέρκελ

Το πρώτο πλήρως λειτουργικό οικολογικό σπίτι, με δυνατότητα παραγωγής περίσσειας ενέργειας, παρουσιάστηκε στο Βερολίνο. Ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων, έκτασης 130 τμ., ικανό όχι μόνο να καλύπτει πλήρως τις δικές του ενεργειακές ανάγκες, αλλά και να παράγει πλεονάζουσα ενέργεια.

Το «Energy Surplus House» έχει τη δυνατότητα να παράγει περισσότερες από 16.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος ετησίως, χάρη στα…..
φωτοβολταϊκά πάνελ οροφής και τη χρήση της γης ως πηγή θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου.

Το πλεονάζον ηλεκτρικό ρεύμα θα χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που βρίσκονται παρκαρισμένα ακριβώς απέξω και μπορούν να προσφέρουν αυτονομία 30.000 χιλιομέτρων ετησίως.

«Το σπίτι αυτό αποτελεί υπέροχο παράδειγμα σχετικά με τον τρόπο που οι τεχνολογικές καινοτομίες μπορούν να εφαρμοστούν στις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έκανε ποδαρικό στο διώροφο σπίτι…

Σύντομα αναμένεται να φιλοξενηθεί στο σπίτι για διάστημα δεκαπέντε μηνών μια τετραμελή οικογένεια, η οποία θα καταβάλει ενοίκιο και θα καταγράφει τις εμπειρίες της. Τα μέλη της, όπως είναι φυσικό, θα έχουν κάποιους ιδιωτικούς χώρους, όπου θα μπορούν να κινούνται μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών, καθώς επίσης και μια ιδιωτική βεράντα στη δυτική πλευρά του σπιτιού.

Γεια σου ρε Άντζελα… Πάντα τέτοια!

http://www.prionokordela.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *