Αμπάς: Το Ισραήλ να σταματήσει τα χτυπήματα στη Γάζα

Να βάλει τέλος στην εκτεταμένη αεροπορική επιχείρηση που εξαπέλυσε από το βράδυ της Δευτέρας, εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ζήτησε από το Ισραήλ, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς,
ο οποίος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να επέμβει αμέσως για να σταματήσει την επικίνδυνη κλιμάκωση η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη καταστροφή και αστάθεια στην περιοχή».

Όπως επισήμανε ο Μ. Αμπάς Διευκρίνισε η παλαιστινιακή ηγεσία «έχει απευθύνει πιεστικές εκκλήσεις» στους Άραβες ηγέτες να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει την αεροπορική επίθεσή του που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γάζα.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία απάντησε στις εκτοξεύσεις ρουκετών το βράδυ από τη Λωρίδα της Γάζας εξαπολύοντας στη διάρκεια της νύκτας δεκάδες αεροπορικά χτυπήματα εναντίον του παλαιστινιακού εδάφους.

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), της οποίας ηγείται ο κ. Αμπάς, συνήψε στις 23 Απριλίου συμφωνία συμφιλίωσης με την αντίπαλό της, ισλαμιστική Χαμάς, για να βάλει τέλος στην πολιτική διαίρεση ανάμεσα στη Δυτική Όχθη, τις αυτόνομες περιοχές της οποίας διοικεί η Παλαιστινιακή Αρχή, και τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα και τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *