Λουλούδια στο μπαλκόνι σας

Η ασφυκτική και απρόσωπη πόλη στην οποία ζούμε είναι γεμάτη πολυκατοικίες, τις οποίες είναι δύσκολο να κατεδαφίσουμε, γι’ αυτό ας δούμε ο καθένας μας χωριστά τι μπορεί να κάνει για να δώσει λίγη αναπνοή και πρασινάδα στην πόλη μας…

Δεν χρειάζετε να έχετε μεγάλες βεράντες για να τις γεμίσετε με πρασινάδες κα λουλούδια. Αρκούν μόλις λίγα τετραγωνικά για να φτιάξετε το μπαλκόνι που ονειρεύεστε.

Για να μην μειώσετε το φάρδος του μπαλκονιού, που συνήθως είναι στενό, σας προτείνουμε να τοποθετήσετε μικρές γλάστρες κατά μήκος του μπαλκονιού. Στις γλάστρες αυτές μπορείτε να βάλετε διάφορα φυτά, κατά προτίμηση όμως λουλούδια που θα ανεβαίνουν ψηλά, κυρίως πρασινάδες, τα οποία δεν θα σας πιάνουν αρκετό χώρο.

Αν επιθυμείτε να τοποθετείστε στο μπαλκόνι σας μεγάλες γλάστρες θα πρέπει να βάλετε μικρά δέντρα και θάμνους που θα δίνουν μόνιμα πρασινάδα. Σας προτείνουμε λοιπόν να φυτέψετε τα εξής: ροζ καμέλια, γαρδένια, πικροδάφνη, πυράκανθο, ελιά, μιμόζα, γαζία.

Αν το μπαλκόνι σας είναι βορεινό, θα πρέπει να αποφύγετε τα πολύ ευαίσθητα φυτά όπως η αζαλέα, ορτανσία, ιβίσκος, λεμονιά.

Αν πάλι το μπαλκόνι σας το «χτυπάει» πολλές ώρες ο ήλιος, μια τέντα τις ώρες του μεσημεριού, θα διατηρήσει τα φυτά σε καλή κατάσταση όλο το καλοκαίρι.

Στα μπαλκόνια που λιάζονται πολύ, φυτέψτε επίσης μπουκαμβίλια, η οποία με τα μοβ ή τα κεραμιδιά λουλούδια της, είναι αρκετά διακοσμητική.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *