ΝΔ: Κάντε ανασχηματισμό αλλά οι εκλογές θα γίνουν κανονικά!

Ανοιχτή την πόρτα του ανασχηματισμού αφήνει στον Λουκά Παπαδήμο η Νέα Δημοκρατία αλλά ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να σημάνει παράταση της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

Μια σειρά από κορυφαία στελέχη της ΝΔ, διαπιστώνουν ότι προκαλεί δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση Παπαδήμου η διπλή ιδιότητα ορισμένων υπουργών που…..
είναι και επίδοξοι δελφίνοι στο ΠΑΣΟΚ. Πετώντας το μπαλάκι των αποφάσεων στον πρωθυπουργό ο γραμματέας της Πολ. Επιτροπής Ανδρέας Λυξκουρέντζος είπε στον real fm πως «o κ. Παπαδήμος έχει ευθύνη να συντονίσει την κυβέρνηση και τους υπουργούς.»

Ταυτόχρονα ο Γραμματέας Πολ. Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε στην κρατική τηλεόραση πως «ο χρόνος δεν επαρκεί για να υπάρχουν ριζικές αλλαγές στην κατεύθυνση να μπουν νέα πρόσωπα σε υπουργεία, υπό την έννοια πότε θα ενημερωθούν και πότε θα μπορέσουν να καταλάβουν το αντικείμενο του υπουργείου τους για να προχωρήσουν.»

Ο κ. Χαρακόπουλος άφησε ανοιχτό παράθυρο μόνο για διορθωτικές κινήσεις με την απομάκρυνση υπουργών που απασχολούνται με την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ αλλά και με την μείωση του αριθμού των αναπληρωτών και των υφυπουργών.

Για το χρόνο των εκλογών τόσο ο κ. Χαρακόπουλος όσο και ο κ. Λυκουρέντζος επέμειναν ότι ισχύει η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και πως το ενδεχόμενο παράτασης λίγων εβδομάδων θα κριθεί με βάση την πορεία της ανταλλαγής των ομολόγων και της νέας δανειακής σύμβασης.

Για «κυβέρνηση ενός μηνός» μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τασούλας και σημείωσε πως
«μόνο μια νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να τα βγάλει σε πέρας και να ξεφύγουμε από αυτή τη μέγγενη της κρίσης».

Τόσο ο κ. Λυκουρέντζος όσο και ο κ. Τασούλας προσπάθησαν να μαζέψφουν παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ όπως του κ. Αρβανιτόπουλου και του κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη που κατέγραψε το briefingNews για το ενδεχόνμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

Ο γραμματέας του κόμματος και ο Γραμματέας της ΚΟ απέφυγαν να μπουν καν στην συζήτηση καθώς εκτιμούν ότι όσο διατηρείται ζωντανή τόσο εξυπηρετεί την προεκλογική στρατηγική του ΛΑΟΣ και της ΔΗΣΥ.

«Χρειάζονται καθαρές λύσεις, εμείς θα ζητήσουμε αυτοδυναμία…όλα τα άλλα δεν τα συζητώ, Είπε κοφτά ο κ. Τασούλας ενώ ο κ. Λουκουρέντζος επισήμανε πως «πρέπει να υπάρχει σταθερή ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή που να αναδείξει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.»

http://briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *