ΣΕΔ και Λάρκο στη μεγαλύτερη δενδροφύτευση στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011ΣΕΔ και Λάρκο

Στη μεγαλύτερη δενδροφύτευση στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

Άρχισαν οι εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου των καμμένων Καλκαντρί Ψαχνών της μεγαλύτερης δεντροφύτευσης που έγινε ποτέ στην περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Η περιοχή που πρόκειται να δεντροφυτευτεί είναι έκταση εξήντα στρεμμάτων και τα δενδρίλια τα οποία θα…
 τοποθετηθούν φθάνουν τον αριθμό μαμούθ των 4000.
Η δενδροφύτευση αφορά περιοχές οι οποίες κάηκαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές που ξέσπασαν στην περιοχή. Η πρωτοβουλία για την δενδροφύτευση “μαμούθ” προέρχεται από το σύλλογο
Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης και του επικεφαλής της, οι οποίοι εξασφάλισαν την ποσότητα των δενδρυλλίων για το σκοπό αυτό. Στην όλη προσπάθεια για την διαμόρφωση του χώρου των εξήντα στρεμμάτων, στα οποία θα τοποθετηθούν τα συγκεκριμένα δενδρύλια, συμμετέχει και η εταιρία Λάρκο με τα μηχανήματά της προτάσσοντας το κοινωνικό προφίλ της εταιρίας μετά τον καταιγισμό πυρών των οποίων έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια από τους διάφορους οικολογικούς συλλόγους της περιοχής.
Όπως όλες οι πληροφορίες μας λένε το έργο της διαμόρφωσης των χώρων πιθανόν να ολοκληρωθεί και σήμερα ενώ η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί 21 Μαρτίου 2011 Ημέρα Δασοπονίας με τη συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων της περιοχής, του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη προσπάθεια δενδροφύτευσης-αναδάσωσης που έχει γίνει ποτέ στο Δήμο μας και η οποία, εάν όλα πάνε καλά, σε μερικά χρόνια ενδέχεται να αλλάξει το τοπίο των συγκεκριμένων περιοχών, οι οποίες δοκιμάστηκαν σκληρά από τις πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια. Η συγκεκριμένη δενδροφύτευση δε είναι τελευταία μεγάλη δενδροφύτευση, η οποία πραγματοποιείται στην Εύβοια, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης του περιβάλλοντα δασικού χώρου της περιοχής των Ψαχνών. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να αγκαλιαστεί απ’ όλους μας και τις ημέρες που θα πραγματοποιηθεί η συμμετοχή τόσο των φορέων οι οποίοι πρωτοστατούν αλλά ακόμη και των κατοίκων της περιοχής πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προκειμένου να επιτευχθεί το έργο αυτό.
Συγχαρητήρια στους εμπνευστές αυτής της προσπάθειας!

http://evia-logos.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *