‘’Σταγονίδια ‘’ στη Σχολή Ευελπίδων ?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Το σταλινικό ΚΚΕ δεν μπορεί να πλησιάσει τους δημοκράτες “αγανακτισμένους”, γιατί του λείπει η κατάλληλη “γέφυρα” για να το επιτύχει …
Η “γέφυρα”, η οποία μπορεί να συνδέσει το χαφιεδομάγαζο του Περισσού με τον δημοκρατικό λαό.

Η μόνη “γέφυρα”, η οποία θα μπορούσε να το επιτύχει αυτό, είναι το ΕΑΜ. Μόνον τον….
υποτιθέμενο κοινό αγώνα του ΚΚΕ με το ΕΑΜ απέναντι στους Ναζί κατακτητές μπορούσε να επικαλεστεί το ΚΚΕ, για ν’ “ανακατευτεί” με τον λαό. Μόνον το ΕΑΜ θα μπορούσε να “γεφυρώσει” την απόσταση μεταξύ Συντάγματος και Ομόνοιας. Όμως, το ΕΑΜ δεν είναι διαθέσιμο ως όρος.

Ως “ΕΑΜ Β'” τον όρο τον πήραμε εμείς, καθώς “βλέπαμε” προς τα πού πάνε τα πράγματα και γνωρίζαμε ότι σε κάποια στιγμή αυτός ο όρος θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνος.

Το ΕΑΜ —ως όρο— το “κλείσαμε” σε ανύποπτο χρόνο και γι’ αυτόν τον λόγο το χαφιεδαριό του ΚΚΕ είναι εγκλωβισμένο στην Ομόνοια και άρα εξουδετερωμένο.
Τον όρο τον πήραμε πριν προλάβουν να τον πάρουν οι “χρήσιμοι” Καζάκηδες …
Οι προσφάτως “αγανακτισμένοι” Καζάκηδες, που όμως μέχρι τώρα ήταν οικόσιτα του Περισσού …
Οι αυτόκλητοι αντιπρόσωποι των δημοκρατών, που όμως είναι εκκωφαντικά τέως σταλινικοί. Σε αυτό το παιχνίδι παίζει ο Καζάκης και γι’ αυτόν τον λόγο τον στηρίζουν όλα τα μέσα. Απλά πράγματα. Δεν μπορεί να είσαι “αγανακτισμένος” και να σε “παίζει” όλη η διαπλοκή. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι ο Καζάκης δεν πρόλαβε και το “ΕΠΑΜ” δεν είναι “ΕΑΜ” …
Μοιάζει, αλλά δεν είναι. Το ΕΑΜ τους λείπει ως όρος και αυτόν τον έχουμε εμείς, που δεν είμαστε —και ούτε υπήρξαμε ποτέ— σταλινικοί.

Γι’ αυτόν τον λόγο η Παπαρήγα ψελλίζει κάτι για νέο ΕΑΜ, αλλά δεν το “τραβάει” παραπάνω.
Δεν το “τραβάει”, γιατί θα “πέσει” πάνω μας.
Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να συγκρουστεί μαζί μας για τα “δικαιώματα” του ΕΑΜ και άρα να μας αναγορεύσει σε ισότιμο αντίπαλο με ό,τι συνεπάγεται αυτό από πλευράς δημοσιότητας. Το ΕΑΜ Β’ ήταν ο λόγος που το Σύνταγμα έγινε μη προσβάσιμο για τους ΚΚΕδες.

Το ΕΑΜ Β’ ήταν ο λόγος που οι Καζάκηδες δεν ήταν τόσο χρήσιμοι όσο θα ήθελαν κάποιοι. Το ΕΑΜ Β’ μπορεί να μην το είδε κανένας να συμμετέχει σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά το “είδαν” πολύ καλά αυτοί, οι οποίοι έπαθαν ζημιά από αυτό.
Αυτό, το οποίο έχει σημασία, είναι ότι οι δωσίλογοι έχουν δρομολογήσει επικίνδυνα πράγματα, προκειμένου να τη γλιτώσουν. Επικίνδυνα όμως όχι μόνον για τον Ελληνικό λαό, αλλά και γι’ αυτούς που τα δρομολογούν ..

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο – ΕΑΜ Β’

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *