Η Γκετοποίηση περιοχών στην Ελλάδα. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Φαίη

Αυτά είναι δυο αποσπάσματα από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου “Αξίζει να το δεις” με θέμα…….
την γκετοποίηση περιοχών από μετανάστες στην Ελλάδα που προβλήθηκε πρόσφατα. Οι άλλοι δυο καλεσμένοι είχαν απόψεις πιο κοντά σε αυτές των κατοίκων που βιώνουν την βία της τρομοκρατίας και του φόβου στα σπίτια τους αλλά τα σχετικά αποσπάσματα δεν υπάρχουν στο διαδύκτιο (εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να τα βρω). Η εκπομπή κατέληξε σε άγριο καυγά και στο τέλος το θέμα διεκόπη για την παρουσίαση άλλου θέματος. Δεν ξέρω πως ένιωσαν όσοι είχαν την ατυχία να την παρακολουθήσουν. Εγώ πάντως έμεινα με μια βουβή οργή μέσα μου και αναγκάστηκα να στείλω το ακόλουθο γράμμα στην κα Στεφανίδου:

Προς “Αξίζει να το δεις”
Μεγάλη αποτυχία η εκπομπή σας για τα γκέτο περιοχών στην Ελλάδα. Η βία που ασκείται στους Έλληνες πολίτες που βλέπουν τις γειτονιές τους να μετατρέπονται σε γκέτο και εστίες εγκλήματος δεν παρουσιάστηκε εκτενώς .Εσείς κυρία Τατιάνα Στεφανίδου αλήθεια σε ποια περιοχή ζείτε; Αυτή η βουβή βία την οποία βιώνουν οι Έλληνες αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη βία απέναντι στους μετανάστες. Είναι άθλιο αυτό που συμβαίνει αλλά δυστυχώς πολύ της μόδας να βάζουμε ταμπέλες στους Έλληνες κατοίκους που το μόνο που θέλουν είναι να διατηρήσουν τις γειτονιές τους όπως τις γνώρισαν και εκεί να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Ξαφνικά πρέπει να απολογηθούν γιατί είναι ρατσιστές. Το αυτονόητο δικαίωμά τους να ορίζουν τις γειτονιές τους και την καθημερινότητά τους πνίγεται από τις δήθεν ανθρωπιστικές αριστερές ιδέες που η ιστορία έχει δείξει ότι πάντα ήταν της μόδας όταν εφαρμόζονταν ένα σχέδιο για την υπονόμευση ενός έθνους.

Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και οι αντιδράσεις των πολιτών είναι το αποτέλεσμα της έλλειπούς πολιτικής βούλησης. Η Ελλάδα έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι. Κάθε μήνα μια ολόκληρη πολιτεία λαθρομεταναστών μπαίνει στην Ελλάδα μόνο από τον Έβρο. Θα μπορούσε η νεαρή ηθοποιός/δικηγόρος που πρότεινε εργασία για όλους αυτούς να μας πει τι ακριβώς εννοεί; Τη στιγμή που οι νέοι Έλληνες μεταναστεύουν, τη στιγμή που η πατρίδα μας βρίσκεται σε χρεωκοπία, τη στιγμή που η ανεργία και η εγκληματικότητα έχουν φτάσει στα ύψη να ταίζουμε τους ξένους και να διώχνουμε τα παιδιά μας;

Όλες οι πολιτισμένες χώρες δέχονται όσους μετανάστες μπορούν να αντέξουν έχοντας τις κατάλληλες υποδομές να τους εντάξουν στην κοινωνία τους χωρίς να φέρνουν τους πολίτες τους σε δύσκολη θέση.

Οι μετανάστες πρέπει να προσαρμοστούν όχι αυτοί που ήδη ζουν στις πατρίδες τους. Στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής πρωτόγνωρο, να πρέπει να απολογηθούν οι Έλληνες πολίτες, να πρέπει να αλλάξουν οι ίδιοι τον τρόπο που ζουν, να πρέπει να ντρέπονται για αυτό που είναι, και να δεχτούν βιαίως τις ανεξέλεγκτες μάζες που εισρέουν στις γειτονιές τους. Ένας καλεσμένος σας μετανάστης δεν δίστασε να πει ότι τον ενοχλούσε η Ελληνική Σημαία. Ας την αλλάξουμε και αυτή τότε για να μην τους φέρνουμε σε δύσκολη θέση. ΕΛΕΟΣ!!! Ο πολίτης για άλλη μια φορά πρέπει να απολογηθεί για την απουσία του κράτους όπως πρέπει να απολογηθεί άλλωστε (και να πληρώσει) επειδή “τα φάγαμε μαζί”. Ακόμα όμως και σε αυτές τις πολιτισμένες Ευρωπαικές χώρες η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων δεν είναι τυχαία. Δεν έγιναν ξαφνικά αυτοί οι άνθρωποι ρατσιστές.

Κάτι άλλο συμβαίνει που πολλοί, εντέχνως προσπαθούν να αποφύγουν να σχολιάσουν. Η μετανάστευση του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν πριν 10-20 χρόνια. Η μαζική εισροή εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών έχει πάρει τη μορφή εισβολής. Ένας σιωπηλός πόλεμος που βιώνουν οι πολίτες της Ευρώπης κυρίως της Ελλάδας αλλά δεν μπορούν να αρθρώσουν με λέξεις, να περιγράψουν τι ακριβώς συμβαίνει. Ο πόλεμος γίνεται κυρίως μέσα τους γιατί έρχονται αντιμέτωποι με ‘ανθρωπιστικές ιδέες’ που τους δημιουργούν ενοχές. Αυτές οι ‘ανθρωπιστικές ιδέες’ ανέκαθεν ήταν εύκολης και ευρείας κατανάλωσης και στόχο έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη από αυτό που ετοιμάζεται.

Την απεθνοποίση των κρατών, την οικονομική τους εξαθλίωση για να ακολουθήσει ο απόλυτος οικονομικός έλεγχος αυτών. Όσα λιγότερα κοινά έχω με τον γείτονά μου τόσο λιγότερους λόγους για να επαναστατήσουμε μαζί.

Αν και ήταν καλό που προβάλλατε το θέμα κυρία Στεφανίδου, αλλά για να μην κατηγορηθείτε στο μέλλον ότι παίζετε και εσείς το στημένο παιχνίδι εις βάρος της χώρας που ζείτε, καλό θα είναι την επόμενη φορά που παρουσιάσετε παρόμοιο θέμα να έχετε καλεσμένους που μπορούν να το προσεγγίσουν από τις πραγματικές του διαστάσεις.

Ο τρόπος που στήθηκε η εκμπομπή σας έκανε τους ντόπιους να φαντάζουν ως τέρατα και τους μετανάστες ως άγιους. Αναρωτιέμαι πως θα αντιδρούσαν οι ‘πολιτισμένοι’ κάτοικοι της Εκάλης που προφανώς έχουν τρόπους (όπως η νεαρή καλεσμένη δικηγόρος/ηθοποιός) αν ζούσαν στις πλατείες τους, λαθρομετανάστες που τους λήστευαν (εκεί μάλιστα θα είχαν και πολύ υλικό να κλέψουν) και αν έβλεπαν την περιοχή τους να υποβαθμίζεται και φοβόντουσαν να κυκλοφορήσουν τα βράδυα. Αλλά ως συνήθως οι μικροί και οι μπατήριδες την πληρώνουν. Οι βολεμένοι μόνο ‘καλούς τρόπους’ ξέρουν να πουλάνε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΟΜΕ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΒΙΛΑ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ ΠΟΥ ΓΥΡΩ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙ ΜΕ 5 ΜΕΤΡΑ ΤΟΙΧΟ…ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΗΣ Ο ΦΑΛΑΚΡΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΧΕ ΕΘΕΑΘΕΙ ΠΕΡΣΙ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥΣ…ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΩΡΑ,ΚΑΤΑΛΑΒΕ…ΕΛ…

    Reply
  2. Fotis

    Δημοσιοκάφροι σε διατεταγμένη υπηρεσία δια εμπέδωση
    (στους κουγιοκεφαλάκηδες) των κελευμάτων των αφεντικών τους…κοινώς λαμόγια…ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ

    Reply
  3. ΜΑΙΡΗ

    Μπράβο Φαίη καλά έκανες και της απάντησες γραπτώς. Μόνο που κι αυτά τα πιόνια της σκακιέρας τα καλοβολεμένα δεν θα κατανοήσουν το πρόβλημα γιατί δεν τους ακουμπά. Αυτοί ζουν σε βίλες με πισίνες,αυλές και φύλακες,δύσκολο να είναι αντικειμενικοί. Σκοπός τους είναι να διεστραβλώνουν την αλήθεια και καλοπληρώνονται για αυτό. Η ουσία είναι ότι προσδοκούν την ολοκληρωτική υποδουλωσή μας κι όλοι αυτοί που δεν βλέπουν την αλήθεια είναι μέρος του προβλήματος.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *