Αναστολή των κινητοποίησεων στη Χαλυβουργία

Αναστολή των κινητοποίησεων στη ΧαλυβουργίαΥπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν πριν λίγο οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας Ελλάδας.

Από τους 150 παρόντες, 107 ψήφισαν υπέρ και 14 κατά της ……
αναστολής των κινητοποιήσεων, ενώ 26 απείχαν. Με αυτή την απόφαση μπαίνει τέλος στην απεργία που διαρκεί εδώ και 9 μήνες στη Χαλυβουργία και οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν από τη Δευτέρα στην εργασία τους.

Όπως είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων Γ. Σιφωνιός, «αποφασίσαμε την αναστολή της απεργίας, όμως οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με άλλα μέσα. Το σωματείο θα καθορίσει τη στάση του ανάλογα με το τι θα πράξει η εργοδοσία και η κυβέρνηση. Τον ηρωικό αγώνα που κάνουμε εδώ και 9 μήνες, δεν τον αφήνουμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας».

Την ίδια ώρα, την ικανοποίησή του για την απόφαση των εργαζομένων εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. Ο υπουργός τόνισε ότι η θέση του υπουργείου ήταν από την αρχή σταθερή, διευκρινίζοντας ότι αυτή ήταν να ανοίξει το εργοστάσιο και να έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι.

«Βεβαίως υπάρχουν προβλήματα, αλλά το υπουργείο είναι εδώ για να συμβάλει στην επίλυσή τους μέσα στη χειρότερη μορφή οικονομικής κρίσης που γνώρισε η χώρα, με θύμα εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Η εργασιακή ειρήνη αποτελεί κρίσιμο μέγεθος για να διασφαλιστούν περισσότερες θέσεις εργασίας», είπε ο κ. Βρούτσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *