Απίστευτο: Το ρίξαμε στα κόκκινα αυγά

Θα τσουγκριστούν στην Ελλάδα το Πάσχα περίπου 250 εκ. αυγά. Ωστόσο η καθημερινή τους κατανάλωση είναι χαμηλή

Αν και οι Έλληνες καταναλώνουν λίγο αυγά απ’ ότι οι κάτοικοι άλλων χωρών, εντούτοις το Πάσχα σπάζουν ρεκόρ. Το Πάσχα αναμένεται θα τσουγκριστούν περίπου 250 εκατ. αβγά. Δηλαδή, το 15%-20% της ετήσιας κατανάλωσης. Αλλά μόνο το Πάσχα. Γενικά τα αυγά έχουν….
χαμηλή κατανάλωση. Λέει σχετικά ο κ. Γιάννης Βλαχάκης, πρόεδρος της Ένωσης Αυγοπαραγωγών και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Αβγά Βλαχάκη”: “Τα αβγά δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το πρόβλημα της τωρινής κρίσης, αφού στην Ελλάδα δεν έχουν απενοχοποιηθεί από τη χοληστερίνη όπως στις άλλες χώρες, με αποτέλεσμα οι Έλληνες,

ακόμη και αν είναι απόλυτα υγιείς, να φοβούνται να καταναλώσουν αυτό το προϊόν”. Το αβγό πωλείται από 10 ως και 25 λεπτά του ευρώ. Το βιολογικό φθάνει ως και τα 70 λεπτά του ευρώ, αλλά η κατανάλωσή τους παραμένει περιορισμένη. Αγοράζοντας αβγά τις γιορτινές ημέρες προτιμήστε συσκευασμένα και όχι χύμα έτσι ώστε να γνωρίζετε την προέλευσή τους. Θα πρέπει να έχουν κωδικό και θα είναι ανάγκη να προσέξετε την ημερομηνία λήξης.

http://www.katoci.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    Αγοράζοντας αβγά τις γιορτινές ημέρες προτιμήστε συσκευασμένα και όχι χύμα έτσι ώστε να γνωρίζετε την προέλευσή τους. Θα πρέπει να έχουν κωδικό και θα είναι ανάγκη να προσέξετε την ημερομηνία λήξης.

    Το καλύτερο είναι να πέρνετε αβγά από κάποιον τον οποίο γνωρίζετε και έχει δικό του κτήμα. Μας έχουν ρίξει στην παγίδα του τυποποιημένου. Άλλωστε σιγά τους ελέγχους που κάνουν στα συσκευασμένα. Στην Ελλάδα ζούμε. Προτιμήστε τα προϊόντα σας άμεσα από τους παραγωγούς! Έτσι ξέρετε τι τρώτε, που θα αναζητήσετε ευθύνες σε περίπτωση που δε μείνετε ικανοποιημένοι και επίσης στηρίζετε την Ελληνική παραγωγή. Τώρα θα μου πείτε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη λίγο δύσκολο αυτό, αλλά στις υπόλοιπες επαρχιακές πόλεις μπορούμε να το κάνουμε.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΡΕ,ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΙ ΡΕ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    λογικο αφου λεφτα για αρνι δεν υπαρχουν
    το αυγο ειναι πληρες γευμα για τους φτωχους

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *