ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ

Τωρα τελευταια γινεται πολυς λογος για τις εκλογες και για την αποχη, σε αυτες. Αρχισα να αναρωτιεμαι γιατι να συμβαινει αυτο (η αποχη).
Ειναι ο κοσμος τοσο αδιαφορος για την πατριδα του; Μηπως πιστευει οτι, οτι και να ψηφισει δεν προκειτε να αλλαξη κατι, στην Ελλαδα, και ως εκ τουτου δεν παει καθολου; Και αν ναι, γιατι να το πιστευει;
Λοιπον, οχι μονο δεν ειναι……
αδιαφορος, αλλα απεναντιας, σημερα ειναι πιο ενημερος απο καθε αλλη φορα.Γνωριζει γεγονοτα και καταστασεις που πριν μερικα χρονια δεν τα υποψιαζοταν καν.
Τοτε πιστευαν οτι τους ελεγαν οι τηλεορασεις και οι εφημεριδες, που ολοι ξερουμε τι σκοπους και συμφεροντα εξυπηρετουν. Σημερα, επειδη υπαρχουν εναλλακτικες μορφες ενημερωσης, επειδη ακουν μια ειδηση απο πολλες πλευρες, μπορουν να κρινουν προσωπα και καταστασεις πιο αντικειμενικα. Και ως εκ τουτου καταλαβαν οτι κανενα απο τα κομματα που υπαρχουν,`η ακομη χειροτερα, κανεις απο τους ανθρωπους που απαρτιζουν τα κομματα, δεν ειναι αξιος για την ψηφο του.
Αν υπηρχαν κομματα σωστα, δικαια και δημοκρατικα, δεν θα υπηρχε τοσο μεγαλη αποχη. Ακομη και καποιες μικρες κινησεις που εγιναν, ελπιδοφορες κατα τα αλλα, βαλτωσαν στην απαξιωση και στις πιεσεις των μεγαλων συμφεροντων. Δεν υπηρχαν ατομα ικανα να τα οδηγησουν στην επιφανεια και στην καταξιωση.
Αλλα παλι,με το που πηραν καποια αξια, αρχισαν να κανουν παζαρια και συνασπισμους πισω απο τις κουρτινες.
Ετσι, δεν πανε να ψηφισουν, οχι γιατι ειναι αδιαφοροι αλλα γιατι δεν τους ικανοποιει κανενα σχημα. Ουτε καν πλησιαζει στα βασικα που εχουν θεσει, σαν αξιες και ιδανικα.
Ετσι,εκτος απο καποιους οι οποιοι εχουν συμφεροντα `η εχουν παρωπιδες και ειναι κολλημενοι με καποια κατασταση, οι υπολοιποι ειναι στην αναμονη για καποιον `η κατι που θα τους ικανοποιει οσο το δυνατον περισσοτερο.
Και οταν ελθει ,τοτε θα δουμε αν υπαρχει αποχη και ποση.

lefteris

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ Ο ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ (ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΤΕΛΗΔΕΣ, ΣΙΜΗΤΗΣ …)
    ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ – ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΝΤΖΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΛΗΤΕΣ

    Reply
  2. Κ Α Λ Λ Ι Μ Α Χ Ο Σ

    Απο που ηταν νοθες οι εκλογες κυριε των 8.21? αν εννοεις οτι απο το 40% οι μισοι ηταν αλλοδαποι ισως συμφωνησω. Εχεις την εντυπωση οτι εαν ψηφιζε το 20% δεν θα κυβερνουσε κομμα? Εκτος κι αν εσυ ανηκεις σε κομμα του ποσοστου 2.5% και απο την αγανακτηση ορισμενων νομιζεις οτι κερδισες.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Αυτοί που συμμετείχαν στις ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ νόθες εκλογές, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του χουντοσυστήματος ήταν:
    Τα κομματοκοπρόσκυλα(ΨΉΦΙΣΑΝ ΚΟΜΜΑ)
    οι λαθρομετανάστες(ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΟΜΜΑ)
    και τα πρόβατα που(ΨΗΦΙΣΑΝ ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ)
    νομιμοποιώντας(με την συμμετοχή)το σχέδιο Καλλικράτης, και την καταστροφή της χώρας μέσω του σχεδίου αυτού.Αυτό τους ενδιέφερε. Η συμμετοχή.
    Ευτυχώς το 60% δεν τους έκανε τη χάρη.

    Reply
  4. Κ Α Λ Λ Ι Μ Α Χ Ο Σ

    Η απογοητευση στην ζωη ειναι κακο συναισθημα, απο την στιγμη που καταφεραν ολο τον λαο Ελληνικο και μεταναστευτικο να υπερ χρεωθει σε τραπεζες με δανεια μεγαλυτερα απο το υψος τους, με τι θαρρος να πανε να ψηφισουν οταν δεν βλεπουν αδιεξοδα? βλεπουν την ζωη τους και ολα τριγυρο τους μονοχρωμα, και αυτοματως στην απογοητευση τους δυσανσχετουν και απεχουν οχι μονο απο την ψηφο αλλα κι απο την ιδια την ζωη. Αυτος ηταν ο σκοπος τους φιλε των 7.34

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Κατά την γνώμη μου έχουν όλοι εκτιμήσει λάθος το μέγεθος της αποχής.
    Εκτός από λίγους που παρασύρθηκαν από ορισμένα blogs σωστά ή λάθος από την καμπάνια για αποχή οι περισσότεροι δεν πήγαν να ψηφίσουν γιατί δεν … υπάρχουν!!!!
    Σε ένα θαυμάσιο άρθρο του ο Στάθης ( Ναυτίλος ) είχε γράψει μια μεγάλη αλήθεια.
    ( Χρωστάω άρα ΔΕΝ υπάρχω )
    Ένα απόσπασμα του άρθρου αυτού είναι:
    Το μεγάλο κόλπο οι Τράπεζες το έβαλαν μπροστά από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και ως κόλπο υπήρξε το ανώτερο στάδιο του λαϊκού καπιταλισμού (των νεοφιλελεύθερων).
    Ταυτοχρόνως δε, το μπίνγκο σου βγαίνει και τζακ ποτ, διότι ο ανίσχυρος που έβαλες στο μαντρί κι αρμέγεις, όσον πιο πολύ τον απομυζάς τόσον πιο ανίσχυρος γίνεται -αλαφιασμένος, έντρομος, ζει πλέον με το άγχος των δανείων, την αγωνία του χρέους, των τόκων, των δόσεων, του επαναδανεισμού -πού καιρός για σκέψη, για πολιτική, σκλάβος σωστός, τον έχεις στο χέρι και ως πελάτη και ως πολίτη! Κι ως εργάτη! Ολο και πιο πολύ δουλεύει, όλο και πιο λίγα βγάζει, όλο και πιο πολλά σου δίνει για το χρέος, όλο και πιο πολύ φορολογείται για να υπάρχεις και να του τα παίρνεις.

    Κι όχι μόνον! Χαρμάνης για λεφτά, καθώς έχει γίνει, σιγά-σιγά γίνεται έτοιμος για όλα προκειμένου να τα βρει, λαδώνεται, λαδώνει, τα χώνει, του τα χώνουν, μιζάρει, φρικάρει, φλιπάρει, σκέφτεται όλο τα λεφτά, τις υποχρεώσεις, τα δανεικά, τα κλεμμένα, αυτά που θα μπορούσε να κλέψει, αυτά που δεν έκλεψε, αυτά που έκλεψε, αυτά που του κλέβουν -δηλητήριο σαν την παραμύθα έχει μπει η Τράπεζα στη ζωή του.

    Ναι, στην εποχή μας τα δάνεια είναι το όπιο των λαών.
    Χρωστάω, άρα δεν υπάρχω…

    ΣΤΑΘΗΣ Σ. 30.Χ.2008

    Υποψιάζομαι ότι ούτε ο ίδιος ο Στάθης έχει εκτιμήσει σωστά το μέγεθος της αποχής.
    drosulitis

    Reply
  6. Κ Α Λ Λ Ι Μ Α Χ Ο Σ

    Η αποχη αγαπητε φιλε ειναι η καλυτερη τροφη γι' αυτους που τρωνε στην υγεια μας, η καταψηφηση ειναι ο δαιμονας τους και κατ' εμενα ειναι λαθος η αποψη σου. Βλεπεις οτι φτειαχνουν νομους που κυβερνουν με 10 ψηφους πως λοιπον υπερασπιζεσε την αποχη και την καταμοιραζεις ετσι? Βεβαια ειναι η αποψη σου που δεν την ασπαζομαστε ορισμενοι ανεξαρτητα αν την δεχομαστε. Η αποχη φιλε σημαινει ΑΔΥΝΑΜΙΑ…..οσοι θελουν ας το καταλαβουν!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *