Κάρας: Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει φέτος στις αγορές

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει φέτος στις χρηματαγορές, και ότι ήδη από φέτος είναι δυνατή η συζήτηση για τον τερματισμό…

του έργου της τρόικας στην Ελλάδα, προχωρά ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της επιτροπής του, που εξετάζει τις δράσεις της τρόικας στις χώρες κρίσης του ευρώ, Ότμαρ Κάρας, σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται, ήδη, σε ανάκαμψη και ‘η Ελλάδα δεν στέκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο’, ωστόσο κανείς δεν επιτρέπεται να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη, αλλά πρέπει να προσπαθήσει να εξετάσει πώς έχουν τα πράγματα και να εξάγει τα σωστά συμπεράσματα», προσθέτει ο κ. Κάρας.

Όπως αναφέρει, στην Αθήνα είχε αρχικά προσωπικές συζητήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό και ακολούθησαν συναντήσεις ολόκληρης της αντιπροσωπείας με όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες και τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, την Τράπεζα της Ελλάδας, τον υπουργό Οικονομικών και τους κοινωνικούς εταίρους.

<< Η επίσκεψη στην Αθήνα δημιούργησε κλίμα διαφάνειας και ειλικρίνειας >>

Όπως σημειώνει στη συνέντευξή του ο Κάρας, η επίσκεψη στην Αθήνα δημιούργησε κλίμα διαφάνειας και ειλικρίνειας, συμβάλλοντας στην αξιοπιστία και στην εμπιστοσύνη στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση της επιτροπής πρόκειται να υποβληθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζει, διευκρινίζοντας πως αυτά που θα προτείνει δεν μπορούν να γίνουν χωρίς αλλαγή των συνθηκών, για την οποία αλλαγή ο ίδιος ευελπιστεί πως θα είναι δυνατό να συμφωνήσουν οι χώρες – μέλη της ΕΕ μέσα στην επόμενη πενταετή κοινοβουλευτική περίοδο.

Βασικά, κατά την άποψή του, δεν θα πρέπει να υπάρχουν ευρωπαϊκές αποφάσεις και εργαλεία χωρίς τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ θεωρεί πως η κρίση συνολικά δεν έχει περάσει και τώρα το σημαντικό είναι ότι ενισχύθηκε η συνοχή στην ΕΕ και αναγνωρίζονται αυτά που έχουν γίνει λανθασμένα.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *