Ξηλώνουν τις πινακίδες με ελληνικά ονόματα στα Ιδρύματα της Κωνσταντινούπολης

Mε απόϕαση της τουρκικής κυβέρνησης όλες οι επιγραϕές μειονοτικών Ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη, πρέπει να είναι στην Τουρκική γλώσσα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Taraf”.
Σε διαφορετική περίπτωση θα ξηλώνονται και θα μπαίνουν στην θέση τους επιγραϕές μόνο στην τουρκική γλώσσα, όπως δημοσιεύτηκε και στην τουρκική εϕημερίδα της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, με απόϕαση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας που επισημοποιήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση αλλάζει το μέχρι σήμερα καθεστώς της ονοματολογίας και των δημοσίων επιγραϕών που είναι αναρτημένες στις εισόδους των μειονοτικών σχολείων στην μητρική γλώσσα των μειονοτήτων .

Στο δημοσίευμα αναϕέρονται και κάποια μειονοτικά σχολεία και ιδρύματα από όπου θα αρχίσει αμέσως η εϕαρμογή του νέου νόμου της γλωσσικής τουρκοποίησης.

Τα σχολικά ιδρύματα ,σύμϕωνα με την τουρκική εϕημερίδα, είναι: το ελληνικό Ιωακείμιο Λύκειο Θηλέων, Το Ζάππειο Λύκειο, το Ζωγράϕειο Λύκειο και Εμπορική Σχολή, το Αρμένικο Λύκειο Esayan, το Αρμένικο Λύκειο Getronagan και τα αρμενικά σχολικά ιδρύματα, Nynyan και SurtHaç.

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει πως οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση, γιατί είχαν δημιουργηθεί πολλά γραφειοκρατικά ονόματα, με τις επιγραφές σε άλλες γλώσσες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *